Опушен кварц – спокойствие и душевен мир

Опушен кварц – спокойствие и душевен мир

Опушеният кварц е разновидност на планинския кристал, който може да варира от леко опушен до тъмнокафяв. Той е камък, който съхранява енергията, заземява и защитава. Вярва се, че абсорбира всяка негативна енергия от аурата на човека и отблъсква енергийни атаки.


Още от древността е смятан за камък, който е пазител на здравето, както и камък- закрилник по време на битки и война или други изпитания, за да се завърне собственика им жив и здрав. 


В нашия сайт предлагаме много сребърни бижута с опушен кварц в най-различен стил и дизайн в комбинация с други полускъпоценни камъни като перидот, аметист, син топаз,цитрин, гранат.
В колекция Седефени вълшебства са включени красиви сребърни пръстени, медальони и обеци с инкрустиран централен камък опушен кварц или заедно с други полускъпоценни камъни, разположени сред красива мозайка от разноцветен натурален седеф.


От Авторските ни колекции Шанти, Джой, Евридика, Япония, Гърция, Византия, Беатриче, Персия или Дзен може да изберете сребърен пръстен, медальон, обеци или гривна, където основен камък да бъде естествен опушен кварц, в комбинация с други полускъпоценни кристали.


Предлагаме също различни по големина и дизайн кръстове с опушен кварц, както и сребърни медальони с Православни Светци.


В Бохо колекцията можете да намерите сребърни пръстени, медальони, гривни и обеци с по-големи гладки или фасетирани камъни опушен кварц в различни форми и семпъл обков.


Колиетата с перли също биха могли да бъдат със сребърна закопчалка с опушен кварц.


Поради дълбоката си връзка със земята и Природата, опушеният кварц е бил високо ценен от келти и друиди. Смята се, че той има заземяващ ефект. От една страна това означава, че поглъщайки отрицателната енергия на притежателя си, той е проводник, който я насочва на безопасно място- към земята.

От друга страна древните са вярвали, че опушеният кварц има силата да увеличи връзката на човека с физическия свят и реалността, като е особено подходящ за хора, които имат проблеми с депресия, стрес и негативни усещания на емоционално ниво. 


Комплект Франджипани от колекция Бали  е много нежен и ефектен с естествен камък опушен кварц, аметист, розов кварц или син топаз в комбинация с диаманти.
Опушеният кварц помага също за детоксикацията на организма и помага на собственика си да се справи с вредни навици, като засилва волята му и вярата в собствените сили.

Смята се, че опушеният кварц успокоява напрежението, намалява страховете, овладява гнева и подпомага взимането на решения. 
Опушеният кварц се свързва с коренната чакра, подходящ е за Козирог, Стрелец и Везни.
 

Последни Постове

Лавата – мощната закрила на стихиите
ЛАВАТА – МОЩНАТА ЗАКРИЛА НА СТИХИИТЕ
Това е порест вулканичен камък с черен или сивкав оттенък, а понякога с червеникави или кафяви нюанс
Прочети повече
Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече