Ахатът и неговата положителна вибрация

Ахатът и неговата положителна вибрация

Ахатът е широко разпространен камък, с изключителен спектър от нюанси. Още от дълбока древност са смятали, че ахатът привлича успеха, носи успокоение, храброст и решителност, укротява гнева, събужда максимално интелектуалния капацитет, помага за концентрация и разгръщане на физическата и психическа издръжливост. 


В сайта ни можете да видите доста сребърни бижута, с красиви и разнообразни по форма и цвят ахати. Те са специално подбрани и при повечето според самия камък е направен сребърен обков, който обикновено е със семпъл и изчистен дизайн. Акцентът пада върху красотата на камъка. Сребърните бижута с ахат можете да намерите в Бохо колекцията.


Смята се, че ахатът подобрява паметта, концентрацията и издръжливостта. Осъществява баланс на физическо, емоционално и духовно ниво. Защитава от негативни енергии, опасности и помага да се преодолеят страховете от бури и гръмотевици. 


Предлагаме прекрасен сребърен медальон,  пръстен и сребърна гривна с дендрит ахат в бяло и черно. 
Дендрит ахата е камък талисман, който закриля и пази при медитация, засилва увереността и решителността, помага да повярваме в собствените си сили и да вървим по своя път.

Смята се, че е много подходящ камък пазител при бременност и майчинство, кара този, който го носи да се чувства защитен и в безопасност и помага да се избегне след родилната депресия. Има топла и нежна пречистваща енергия, влияе добре на семейните връзки и отношения. Вярва се, че е подходящ камък, който е талисман при дълги пътувания и пази от катастрофи. Помага за нервната и кръвоносната система.


Много красив и неповторим е сребърният комплект с ахат Шаленбленде от пръстен, медальон и обеци, като всяко бижу е със собствена, уникална форма и може да се носи и поотделно.
Шаленбленде е уникален вид ахат, който активира първите три чакри и ни свързва с майката Земя.

Помага да се фокусираме върху себе си и нашите потребности, без да се интересуваме от мнението на другите, като така имаме възможност да активираме вътрешната си сила и да реализираме идеите и желанията си. Негови находища има в Полша, Белгия и Германия. Името му произлиза от немски и означава „да скрия“, което се отнася до многото скрити в него минерални слоеве, които му придават този интересен и неподражаем вид.


Различни по нюанс и форма са сребърните бижута със септарион ахат, които могат да бъдат комбинирани по различен начин. Този ахат е пряко свързан със силите на Земята, трансформира ги и ги предава на човека, който го носи, като го учи да бъде силен, независим и да отстоява целите си.

Септарион ахатът също така излъчва защитна енергия, която ви помага да се чувствате добре в света и на точното място. Изчиства отрицателната енергия и носи промяна, помага за развитие на комуникативните способности.


Интересни са бижутата с плъм ахат. Плъм ахата помага за изчистване на ума и за потичане на енергията, помага на търсещите работа за намирането й, както и за издигане в кариерата. 


Смята се, че слънчогледовия ахат има мощна сила, с която да лекува на емоционално ниво. Помага да се види позитивното в ситуацията и да се запази самообладание, за да се вземе най-доброто решение. Зарежда с оптимизъм.
Независимо от вида ахат, важното е да се помни, че той е мощен амулет, който носи чувство за сигурност, успокоява и балансира чакрите и ума и защитава от всяко зло.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече