Ахатът и неговата положителна вибрация

Ахатът и неговата положителна вибрация

Ахатът е широко разпространен камък, с изключителен спектър от нюанси. Още от дълбока древност са смятали, че ахатът привлича успеха, носи успокоение, храброст и решителност, укротява гнева, събужда максимално интелектуалния капацитет, помага за концентрация и разгръщане на физическата и психическа издръжливост. 


В сайта ни можете да видите доста сребърни бижута, с красиви и разнообразни по форма и цвят ахати. Те са специално подбрани и при повечето според самия камък е направен сребърен обков, който обикновено е със семпъл и изчистен дизайн. Акцентът пада върху красотата на камъка. Сребърните бижута с ахат можете да намерите в Бохо колекцията.


Смята се, че ахатът подобрява паметта, концентрацията и издръжливостта. Осъществява баланс на физическо, емоционално и духовно ниво. Защитава от негативни енергии, опасности и помага да се преодолеят страховете от бури и гръмотевици. 


Предлагаме прекрасен сребърен медальон,  пръстен и сребърна гривна с дендрит ахат в бяло и черно. 
Дендрит ахата е камък талисман, който закриля и пази при медитация, засилва увереността и решителността, помага да повярваме в собствените си сили и да вървим по своя път.

Смята се, че е много подходящ камък пазител при бременност и майчинство, кара този, който го носи да се чувства защитен и в безопасност и помага да се избегне след родилната депресия. Има топла и нежна пречистваща енергия, влияе добре на семейните връзки и отношения. Вярва се, че е подходящ камък, който е талисман при дълги пътувания и пази от катастрофи. Помага за нервната и кръвоносната система.


Много красив и неповторим е сребърният комплект с ахат Шаленбленде от пръстен, медальон и обеци, като всяко бижу е със собствена, уникална форма и може да се носи и поотделно.
Шаленбленде е уникален вид ахат, който активира първите три чакри и ни свързва с майката Земя.

Помага да се фокусираме върху себе си и нашите потребности, без да се интересуваме от мнението на другите, като така имаме възможност да активираме вътрешната си сила и да реализираме идеите и желанията си. Негови находища има в Полша, Белгия и Германия. Името му произлиза от немски и означава „да скрия“, което се отнася до многото скрити в него минерални слоеве, които му придават този интересен и неподражаем вид.


Различни по нюанс и форма са сребърните бижута със септарион ахат, които могат да бъдат комбинирани по различен начин. Този ахат е пряко свързан със силите на Земята, трансформира ги и ги предава на човека, който го носи, като го учи да бъде силен, независим и да отстоява целите си.

Септарион ахатът също така излъчва защитна енергия, която ви помага да се чувствате добре в света и на точното място. Изчиства отрицателната енергия и носи промяна, помага за развитие на комуникативните способности.


Интересни са бижутата с плъм ахат. Плъм ахата помага за изчистване на ума и за потичане на енергията, помага на търсещите работа за намирането й, както и за издигане в кариерата. 


Смята се, че слънчогледовия ахат има мощна сила, с която да лекува на емоционално ниво. Помага да се види позитивното в ситуацията и да се запази самообладание, за да се вземе най-доброто решение. Зарежда с оптимизъм.
Независимо от вида ахат, важното е да се помни, че той е мощен амулет, който носи чувство за сигурност, успокоява и балансира чакрите и ума и защитава от всяко зло.
 

Последни Постове

Лавата – мощната закрила на стихиите
ЛАВАТА – МОЩНАТА ЗАКРИЛА НА СТИХИИТЕ
Това е порест вулканичен камък с черен или сивкав оттенък, а понякога с червеникави или кафяви нюанс
Прочети повече
Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече