Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода

Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода

Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много светло син или синьо-зелен нюанс. Смята се, че носи късмет на мореплавателите и пътешествениците. Още от древността се е вярвало, че носи спокойствие, мир и любов. Свързва се още със смелост и чистота.

Според древните египтяни и шумерите, аквамаринът  е бил символ на дълголетие и младост, в Древен Рим са вярвали, че той може да запази любовта, през средновековието и до ден днешен той все още е символ на вечната любов.

Аквамаринът се свързва още с това, че помага за преодоляване на депресивни състояния и зависимости и може да пречисти организма от отрова, благоприятства функцията на бъбреците и щитовидната жлеза. Първите очила са били изработвани от аквамарин, защото успокоява зрението. 


В нашата Бохо колекция можете да намерите пръстени, гривни, обеци и медальони, както с полирани и обработени камъни естествен аквамарин, в овална форма или форма на капка, така и камъни с неправилна форма или нешлифована повърхност, напомнящи за тяхната автентична красота.


В колекция Звездно сияние можете да видите пръстени от сребро проба 925 с покритие от черен родий и позлата, като такъв обков само подчертава красотата на камъка. 


Може да го видите фасетиран, в комбинация с други полу скъпоценни камъни, в сребърен обков със златист и черен родий.


В колекция Викториански бижута естествените аквамарини са подбрани с високо качество, шлифовани и фасетирани, внимателно инкрустирани сред злато и сребро, в комбинация с диаманти. Тук можете да намерите пръстени, обеци или медальони, изработени с майсторство и стил, носещи духа на една епоха.


Аквамаринът е талисман за моряците, вярва се, че може да успокои не само човешкото сърце, но и бушуващо море. Пази също и деца и всички, които имат нужда от неговата закрила, от всяко зло, бедствия и злополуки. Вярва се, че аквамаринът вдъхва смелост и любов и привлича късмета. При всички случаи, обработен или не, фасетиран или гладко полиран, това е един красив естествен камък, с нежен цвят, заключил в себе си стихията Вода.
 

Последни Постове

Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече
За среброто и високосните години
ЗА СРЕБРОТО И ВИСОКОСНИТЕ ГОДИНИ
Носенето на сребро е свързано с редица поверия на различни народи по всички краища на света от древн
Прочети повече