Аметистът и неговата духовна сила

Аметистът и неговата духовна сила

Аметистът е много почитан кварц още от древността както заради красотата си, така и заради духовната си сила. Мистици, астролози и духовни учители са използвали аметист за лечение и медитация. Смята се, че в него е заключена много силна енергия, но само посветените и позитивните хора могат да я отключат, защото тя не може да бъде използвана за зло.

Наричат аметиста „Камъкът на промяната“, отварянето на нови пътища и перспективи, стига човек да е готов за новото и за промяната. Лекува емоциите ни и помага да скъсаме с миналото, да се отворим за бъдещето.

Носенето на бижута с аметист отключва интуицията, успокоява съзнанието, пречиства аурата, като трансформира по-нисшите енергии и засилва по-високите вибрации у своя притежател. Изчиства ума и има терапевтично въздействие при стрес и депресия, като помага да се отървем от чувството на тревожност и напрежение. 
Вярва се и до днес, че поради своите висши вибрации, аметистът пази от тъмните сили и от всяко зло. Поставен под възглавницата избавя от кошмарите и носи спокойни сънища.


Винаги се е смятало, че аметистът помага за съсредоточаване, прочистване на ума и постигане на успехи както в бизнес делата, така и помагайки в съдебните дела да се достигне до истината.
Вярва се, че носенето на сребърни бижута с аметист помага за детоксикация на организма, за сваляне на излишни килограми, балансира кръвното налягане, пречиства кръвта и засилва имунната система, а също помага при мигрена и главоболие. 


Аметистът винаги се свързвал с царственост и царско потекло. В далечното минало е бил неизменен атрибут при жреците, носели са го крале, инкрустиран в царските корони е символизирал власт, а в християнството се е смятал за камък на вярата и се е носел от висшите духовници. 
Смята се още, че змиите и всички влечуги бягат от този камък, а лечителските му свойства действат благотворно не само на хора, но и на растения и животни.
Аметистът уравновесява и лекува всички чакри, но е най- свързан с третото око и коронната или теменна чакра. Зодиите, за които е най-подходящ този кристал са Водолей и Риби.
 

Последни Постове

Сребърна колекция Мексико - бижута, вдъхновени от древните индиански цивилизации
СРЕБЪРНА КОЛЕКЦИЯ МЕКСИКО - БИЖУТА, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ДРЕВНИТЕ ИНДИАНСКИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
Авторската ни колекция Мексико е изработена от сребро и полускъпоценни камъни, вдъхновена от самобит
Прочети повече
Черен турмалинов кварц – кристал - пазител и ключ към новото в живота
ЧЕРЕН ТУРМАЛИНОВ КВАРЦ – КРИСТАЛ - ПАЗИТЕЛ И КЛЮЧ КЪМ НОВОТО В ЖИВОТА
Черният турмалинов кварц е прозрачен или млечно бял кварц с черни турмалинови включвания. Смята се,
Прочети повече
Диамантът – красив, неразрушим и съвършен
ДИАМАНТЪТ – КРАСИВ, НЕРАЗРУШИМ И СЪВЪРШЕН
Думата за диамант произлиза от старогръцката дума за неразрушим, несломим. Диамантът е един от най-с
Прочети повече