Аметистът и неговата духовна сила

Аметистът и неговата духовна сила

Аметистът е много почитан кварц още от древността както заради красотата си, така и заради духовната си сила. Мистици, астролози и духовни учители са използвали аметист за лечение и медитация. Смята се, че в него е заключена много силна енергия, но само посветените и позитивните хора могат да я отключат, защото тя не може да бъде използвана за зло.

Наричат аметиста „Камъкът на промяната“, отварянето на нови пътища и перспективи, стига човек да е готов за новото и за промяната. Лекува емоциите ни и помага да скъсаме с миналото, да се отворим за бъдещето.

Носенето на бижута с аметист отключва интуицията, успокоява съзнанието, пречиства аурата, като трансформира по-нисшите енергии и засилва по-високите вибрации у своя притежател. Изчиства ума и има терапевтично въздействие при стрес и депресия, като помага да се отървем от чувството на тревожност и напрежение. 
Вярва се и до днес, че поради своите висши вибрации, аметистът пази от тъмните сили и от всяко зло. Поставен под възглавницата избавя от кошмарите и носи спокойни сънища.


Винаги се е смятало, че аметистът помага за съсредоточаване, прочистване на ума и постигане на успехи както в бизнес делата, така и помагайки в съдебните дела да се достигне до истината.
Вярва се, че носенето на сребърни бижута с аметист помага за детоксикация на организма, за сваляне на излишни килограми, балансира кръвното налягане, пречиства кръвта и засилва имунната система, а също помага при мигрена и главоболие. 


Аметистът винаги се свързвал с царственост и царско потекло. В далечното минало е бил неизменен атрибут при жреците, носели са го крале, инкрустиран в царските корони е символизирал власт, а в християнството се е смятал за камък на вярата и се е носел от висшите духовници. 
Смята се още, че змиите и всички влечуги бягат от този камък, а лечителските му свойства действат благотворно не само на хора, но и на растения и животни.
Аметистът уравновесява и лекува всички чакри, но е най- свързан с третото око и коронната или теменна чакра. Зодиите, за които е най-подходящ този кристал са Водолей и Риби.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече