Амонити и фосили – амулети за дълголетие и здраве

Амонити и фосили – амулети за дълголетие и здраве

От дълбока древност се смята, че фосилите и амонитите са амулети, които носят на притежателя си много мощна защита и дълъг живот. 


Амонитите са морски безгръбначни животни, отпреди около 400 милиона години, чиито вкаменели черупки наподобяват спирала или рогата на египетския бог Амон, чието име носят. При нас можете да намерите прекрасни амонити, вградени в сребърни медальони, обеци, гривни и пръстени. 


Фосилите са всички органични вкаменелости от растения или животни, живели преди милиони години. Включват всички части от черупки, скелети и отпечатъци от животни и растения.

Понякога върху различни минерали (кварц, ахат, яспис) попадат отпечатъци от растителен и животински произход и при смесването им със седиментни скали в продължение на милиони години се образуват фосили. Например такива са амонитите, ортоцераси, копролити, трилобити и други. Сребърни бижута с всички тези видове можете да намерите в сайта ни.


Много популярни напоследък са сребърни бижута и аксесоари с фосили на трилобити, членестоноги, живели още преди времето на динозаврите. Вярва се, че вградени по този начин те са силен амулет,  който зарежда притежателя си с много земна енергия, пази от негативни влияния и се свързва с дълголетие и здраве.


Фосилите на ортоцераси представляват черупки на морски животни отпреди 400 милиона години. Смята се, че те като талисман осигуряват мощна закрила, носят промяна и трансформация, като помагат да скъсате с всичко старо. Покровителстват късмета, парите и бизнеса.


Амонитът идва от древността и поради специфичната си форма на спирала, създадена от природата е амулет, който има способността да лекува, да зарежда тялото и повишава издръжливостта на организма, помага да се справите с депресията, изчиства негативната енергия като я трансформира в позитивна. Спиралата символизира времето и вечността, затова се вярва, че освен лечебни свойства амонитът носи и дълголетие. Ето защо подобни амонити можете да видите инкрустирани в много наши сребърни медальони, гривни и пръстени, в комбинация с полускъпоценни камъни: турмалини, гранати, цитрини, перидоти.


В езотеричен смисъл фосилите и амонитите помагат при медитация и връщане към минали животи.
Интересното е, че много от лечебните свойства, които се приписват на много от естествените камъни имат и чисто научно обяснение. В случая с фосилите и амонитите, които се използват също и във фармацевтичната промишленост е факта, че те съдържат калий, калций, натрий и магнезий.

Може би оттук идва и твърдението, че помагат за костни и ставни проблеми и атрофия на мускулите. Те се използват и като филтри, пречистващи водата. 
Основната сила на тези камъни е свързана с енергията на Земята. Подходящи са за всички зодии, но най-вече за земните.
Необходимо е да избягвате третирането им с химикали и киселини, както и да не се излагат на високи температурни влияния. Всичко това може да доведе до промяна на цвета и структурата им. При взаимодействие с  по-твърди предмети могат да се надраскат и повредят.
 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече