Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет

Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи на притежателя си стабилност, спокойствие и заземяване. Помага за прогонване на депресивните състояния, за преодоляване на стреса и овладяване на гнева.

Арагонитът може да балансира енергиите ни и да успокоява, като в резултат на това той има и лечебни свойства: да облекчава главоболие, да ни помага да се отпуснем, влияе добре на мускулите и крайниците.

Смята се, че арагонитът излъчва вибрации, които могат да помогнат при увреждане на нерв и за правилното протичане и хармонизиране на енергийните потоци в човешкия организъм.
Този естествен кристал учи на търпение и самодисциплина и помага за овладяване на емоциите. 


В нашата Бохо колекция можете да разгледате пръстени, медальони и обеци, изработени с този камък. Камъните, които са използвани за нашите бижута са в кръгла, овална, правоъгълна, триъгълна или квадратна форма. Всички те са в бохо стил, като естествените кристали арагонит са инкрустирани в обикновен, семпъл обков, за да се акцентира на самия камък и да има той допир до кожата.


Смята се още, че арагонитът е семеен камък, който помага и хармонизира както отношенията между партньорите, така и отношенията родители-деца. Помага да се поставим на мястото на другия и да го разберем по-добре, като при това овладеем гнева си и се успокоим. 


Арагонитът лекува, успокоява и носи мир и хармония. Този кристал има способността да зареди с домашен уют и приятелска атмосфера, да ни помогне да бъдем такива, каквито сме, без да се страхуваме, че няма да ни приемат. Поражда грижовност и нежност, разбиране между съпрузи и преодоляване на конфликтите помежду им. 


От векове се смята, че арагонитът е семеен амулет, защото помага на хора да преодолеят зависимостта си към алкохол и хазарт, както и на подрастващите да преживеят по-леко и спокойно прехода към зрелостта. На възрастните носи емоционално облекчение при напредването на възрастта и зарежда с енергия, когато човек трябва да се справи с житейските проблеми, а се чувства изтощен.


 

Последни Постове

Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече
Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече