Бижута и камъни за Годината на Дракона

Бижута и камъни за Годината на Дракона

На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дървен Дракон. Според китайската митология Драконът е свободолюбиво същество, което се свързва с древна и могъща сила. Той е амбициозен, капризен и непредсказуем, символизира мъжкото начало и желанието за власт, победа и трансформация.

Драконът закриля смелите и дръзките, носи промяна в живота, растеж и развитие. Тази година е високосна, а Драконът обича благородните метали, така че ви препоръчваме чисто сребро, проба 925, от каквото са изработени всички бижута в нашия сайт. 


Естествените камъни, които ще ви донесат късмет тази година са гранат, турмалин, зелен ахат, яспис, рубин и изумруд.


Гранатът символизира сила, страст, воля и успех. Освен, че привлича любовта и прогонва депресията, гранатът е използван от векове като защитен талисман от пълководци, рицари и воини, а също като камък, който вдъхва смелост и увереност, упоритост и кураж.


Турмалинът е кристал, който се среща в цветовете на дъгата. През годината на Дракона, най-подходящ ще е зеленият му нюанс. Смята се, че турмалинът намалява страховете, помага на притежателя си да придобие увереност, да разбере по-добре себе си и другите, да развие чувството на състрадание и съпричастност.

Вярва се, че премахва лошите мисли и депресията, балансира всички чакри и защитава от всяко зло. Помага на човек да престане да се възприема като жертва и да вземе отговорност за собствените си действия и да стане по-решителен. Освен това успява да превърне отрицателната енергия в положителна.


Зеленият ахат е свързан със земята и природата, поради което неговата сила е неизчерпаема. Този кристал носи дълголетие, защита и смелост, а притежава и мощни лечебни свойства.

От древността съществува вярването, че зеленият ахат пази от мълнии и силни бури. Този естествен камък се свързва с успехи, ново начало и привличане на изобилие и материални придобивки: нещо, което Драконът харесва най-много.


Ясписът е естествен камък, който обхваща голям спектър от цветове и нюанси. Най-характерното му свойство, според всички древни вярвания е, че заземява и пречиства енергиите. Той е силен амулет за защита от негативните енергии и действия на околните. Има редица лечебни свойства, намалява стреса, носи стабилност, увереност и спокойствие. 


Предпочитан от императори и крале, рубинът се свързва с властта. Вярва се, че той привлича благополучието и се свързва с любовта, страстта и смелостта. Олицетворява Духа и носи светлина, укрепва вътрешните сили и увереността в себе си.


Изумрудът е почитан още в Древна Месопотамия и Египет и е бил свързван с любов и вярност. Но му се приписват и много по-дълбоки свойства. Бил е почитан от древни лечители, заради способността му да успокоява, да помага при главоболие, стрес или загуба на паметта, както и за по-бързото възстановяване след боледуване. Смятало се е, че помага за подобряване на зрението.

Изумрудът е предпочитан още като талисман за оратори, изобретатели и учители, заради свойството му да подобрява комуникативните умения, да стимулира умствената дейност и въображението. Свързват изумруда с интелигентността, остротата на мисълта и красноречието. 


Всеки от тези скъпоценни и полускъпоценни камъни съдържа по някакъв начин качествата на Дракона, под чието покровителство е настоящата 2024 година: дързък, смел, властен, обичащ промяната, уверен и свободен Дух.
 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече