Бижута и камъни за Годината на Дракона

Бижута и камъни за Годината на Дракона

На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дървен Дракон. Според китайската митология Драконът е свободолюбиво същество, което се свързва с древна и могъща сила. Той е амбициозен, капризен и непредсказуем, символизира мъжкото начало и желанието за власт, победа и трансформация.

Драконът закриля смелите и дръзките, носи промяна в живота, растеж и развитие. Тази година е високосна, а Драконът обича благородните метали, така че ви препоръчваме чисто сребро, проба 925, от каквото са изработени всички бижута в нашия сайт. 


Естествените камъни, които ще ви донесат късмет тази година са гранат, турмалин, зелен ахат, яспис, рубин и изумруд.


Гранатът символизира сила, страст, воля и успех. Освен, че привлича любовта и прогонва депресията, гранатът е използван от векове като защитен талисман от пълководци, рицари и воини, а също като камък, който вдъхва смелост и увереност, упоритост и кураж.


Турмалинът е кристал, който се среща в цветовете на дъгата. През годината на Дракона, най-подходящ ще е зеленият му нюанс. Смята се, че турмалинът намалява страховете, помага на притежателя си да придобие увереност, да разбере по-добре себе си и другите, да развие чувството на състрадание и съпричастност.

Вярва се, че премахва лошите мисли и депресията, балансира всички чакри и защитава от всяко зло. Помага на човек да престане да се възприема като жертва и да вземе отговорност за собствените си действия и да стане по-решителен. Освен това успява да превърне отрицателната енергия в положителна.


Зеленият ахат е свързан със земята и природата, поради което неговата сила е неизчерпаема. Този кристал носи дълголетие, защита и смелост, а притежава и мощни лечебни свойства.

От древността съществува вярването, че зеленият ахат пази от мълнии и силни бури. Този естествен камък се свързва с успехи, ново начало и привличане на изобилие и материални придобивки: нещо, което Драконът харесва най-много.


Ясписът е естествен камък, който обхваща голям спектър от цветове и нюанси. Най-характерното му свойство, според всички древни вярвания е, че заземява и пречиства енергиите. Той е силен амулет за защита от негативните енергии и действия на околните. Има редица лечебни свойства, намалява стреса, носи стабилност, увереност и спокойствие. 


Предпочитан от императори и крале, рубинът се свързва с властта. Вярва се, че той привлича благополучието и се свързва с любовта, страстта и смелостта. Олицетворява Духа и носи светлина, укрепва вътрешните сили и увереността в себе си.


Изумрудът е почитан още в Древна Месопотамия и Египет и е бил свързван с любов и вярност. Но му се приписват и много по-дълбоки свойства. Бил е почитан от древни лечители, заради способността му да успокоява, да помага при главоболие, стрес или загуба на паметта, както и за по-бързото възстановяване след боледуване. Смятало се е, че помага за подобряване на зрението.

Изумрудът е предпочитан още като талисман за оратори, изобретатели и учители, заради свойството му да подобрява комуникативните умения, да стимулира умствената дейност и въображението. Свързват изумруда с интелигентността, остротата на мисълта и красноречието. 


Всеки от тези скъпоценни и полускъпоценни камъни съдържа по някакъв начин качествата на Дракона, под чието покровителство е настоящата 2024 година: дързък, смел, властен, обичащ промяната, уверен и свободен Дух.
 

Последни Постове

За среброто и високосните години
ЗА СРЕБРОТО И ВИСОКОСНИТЕ ГОДИНИ
Носенето на сребро е свързано с редица поверия на различни народи по всички краища на света от древн
Прочети повече
Султанит – камък хамелеон, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛЕОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече
Кристалите, които активират енергията на Богинята вътре във вас
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО АКТИВИРАТ ЕНЕРГИЯТА НА БОГИНЯТА ВЪТРЕ ВЪВ ВАС
Много са кристалите, които могат да активират женската енергия, както вече видяхме. Нека да разгледа
Прочети повече