Цитрин - камъкът, който носи енергията на Слънцето

Цитрин - камъкът, който носи енергията на Слънцето

Цитринът е смятан за изключително позитивен камък, заключил в себе си част от енергията на Слънцето. Той зарежда с топлина и светлина, успокоява и балансира. Нюансите му са от прозрачно светло жълто до кафяво, според наличието на желязо в него.
Цитринът прогонва депресията, дава енергия и надежда, излъчва радост, подобрява настроението и помага да погледнем с повече оптимизъм на ситуацията. 


Цитринът е наричан „търговски камък“, тъй като привлича пари, късмет и богатство, притежава мощна защитна сила, символ на светлината и живота. Древните римски воини са носели цитрин на гърдите си, за да ги пази в битки. 
В нашия сайт можете да намерите много и разнообразни сребърни бижута с естествен цитрин на различни цени. Предлагаме различни по дизайн и изработка сребърни пръстени, обеци и медальони с този прекрасен полускъпоценен камък. 


Цитринът развива творческото въображение и креативността. Носи късмет и зарежда с енергия, прочиства, привлича любовта и щастието, успокоява, намалява стреса и негативните мисли и увеличава положителните емоции.
Смята се, че предпазва от инфекции и алергии, влияе добре на храносмилането, щитовидната жлеза и очите. Поради слънчевия си заряд, този камък е най-силно свързан с чакрата на слънчевия сплит. 


Цитринът си взаимодейства добре с други естествени кристали. При нас можете да намерите сребърни медальони, пръстени и обеци в комбинация с перидот, гранати, седеф, зелен ахат, планински кристал, аметист и иолит.


Още от дълбока древност се вярва, че цитрина е много чувствителен камък към характера на своя притежател и поради огнения си елемент не е препоръчително да се носи от избухливи и агресивни хора, тъй като има способността да връща тази енергия обратно. Към него трябва да се подхожда само с позитивни мисли и добри намерения.


Независимо дали ще изберете красиво сребърно бижу с цитрин като основен камък или в комбинация с други естествени камъни, той има своето силно и уникално влияние и силна позитивна енергия.


Изключително подходящ е за подарък на любим човек, защото съдържа в себе си всичко, което бихте искали да пожелаете: любов, богатство и късмет.
Сребърните бижута с цитрин се почистват лесно със сапун, топла вода и мека кърпа, но е много чувствителен към нагряване и трябва да се пази от силна топлина и светлина.
 

Последни Постове

Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече
За среброто и високосните години
ЗА СРЕБРОТО И ВИСОКОСНИТЕ ГОДИНИ
Носенето на сребро е свързано с редица поверия на различни народи по всички краища на света от древн
Прочети повече
Султанит – камък хамелеон, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛЕОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече