Цитрин - камъкът, който носи енергията на Слънцето

Цитрин - камъкът, който носи енергията на Слънцето

Цитринът е смятан за изключително позитивен камък, заключил в себе си част от енергията на Слънцето. Той зарежда с топлина и светлина, успокоява и балансира. Нюансите му са от прозрачно светло жълто до кафяво, според наличието на желязо в него.
Цитринът прогонва депресията, дава енергия и надежда, излъчва радост, подобрява настроението и помага да погледнем с повече оптимизъм на ситуацията. 


Цитринът е наричан „търговски камък“, тъй като привлича пари, късмет и богатство, притежава мощна защитна сила, символ на светлината и живота. Древните римски воини са носели цитрин на гърдите си, за да ги пази в битки. 
В нашия сайт можете да намерите много и разнообразни сребърни бижута с естествен цитрин на различни цени. Предлагаме различни по дизайн и изработка сребърни пръстени, обеци и медальони с този прекрасен полускъпоценен камък. 


Цитринът развива творческото въображение и креативността. Носи късмет и зарежда с енергия, прочиства, привлича любовта и щастието, успокоява, намалява стреса и негативните мисли и увеличава положителните емоции.
Смята се, че предпазва от инфекции и алергии, влияе добре на храносмилането, щитовидната жлеза и очите. Поради слънчевия си заряд, този камък е най-силно свързан с чакрата на слънчевия сплит. 


Цитринът си взаимодейства добре с други естествени кристали. При нас можете да намерите сребърни медальони, пръстени и обеци в комбинация с перидот, гранати, седеф, зелен ахат, планински кристал, аметист и иолит.


Още от дълбока древност се вярва, че цитрина е много чувствителен камък към характера на своя притежател и поради огнения си елемент не е препоръчително да се носи от избухливи и агресивни хора, тъй като има способността да връща тази енергия обратно. Към него трябва да се подхожда само с позитивни мисли и добри намерения.


Независимо дали ще изберете красиво сребърно бижу с цитрин като основен камък или в комбинация с други естествени камъни, той има своето силно и уникално влияние и силна позитивна енергия.


Изключително подходящ е за подарък на любим човек, защото съдържа в себе си всичко, което бихте искали да пожелаете: любов, богатство и късмет.
Сребърните бижута с цитрин се почистват лесно със сапун, топла вода и мека кърпа, но е много чувствителен към нагряване и трябва да се пази от силна топлина и светлина.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече