Диамантът – красив, неразрушим и съвършен

Диамантът – красив, неразрушим и съвършен

Думата за диамант произлиза от старогръцката дума за неразрушим, несломим. Диамантът е един от най-скъпите скъпоценни камъни. Може да бъдат с различни цетове: има бели, сини, зелени, розови, черни и кафяви диаманти. 


Диамантът се свързва с годежни халки и е смятан за символ на любов, поради здравината си и своята ненарушимост, но той има далеч повече свойства и значения.
Смятан за едни от най-силните камъни, диамантът се свързва със седмата, коронна чакра. Символизира чистотата и съвършенството, зарежда цялото ефирно тяло на човека, който го носи с положителна енергия.

Вярва се, че силата му се увеличава, ако диамантът е подарен или наследен. Когато е придобит по нечестен начин, не носи късмет и заключва всичките си свойства. В миналото се е смятало, че вдъхва смелост и прави воина непобедим в битка, както и че лекува различни болести, изтощение и стрес.


В нашата колекция Фрея можете да намерите различна комбинация от тънки халки с различни естествени камъни, които да можете да поръчате: бял или черен диамант, рубини, изумруди, сапфири. 


Сребърен пръстен Кети предлага комбинация от три различни тънки сребърни халки, като всяка от тях може да бъде с инкрустиран по един диамант. 


Сребърен пръстен Люси се състои от една позлатена халка без камъни и една оксидирана халка с три бели или черни диаманта, както и с други скъпоценни камъни по избор.


Пръстен Тайра се предлага като една изцяло сребърна халка и една с пет камъка, като отново имате избор между бели и черни диаманти.


Пръстен Ерика се предлага с една сребърна, позлатена в средата халка без камъни и една оксидирана, с централно разположен диамант или друг скъпоценен камък в позлатен обков.


Сребърен пръстен Елфи представлява една оксидирана халка, която можете да поръчате с три бели или черни диаманта, всеки в позлатен обков.


Сребърни обеци Елфи са оксидирани в черно полухалки с камъни в позлатен обков, които също могат да бъдат черни или бели диаманти.


От сребърни кръстове Ксенофонт също имате богат избор на естествени камъни, между които и бял, черен, син диамант или rose-cut.


Гривните с конци и малък, среден или голям кръст могат да бъдат поръчани със същите цветове диаманти, по избор.

В колекция Бали предлагаме две сребърни серии в комбинация с полускъпоценни камъни и диаманти. 


Серия Франджипани се състои от пръстен, медальон и обеци, където син топаз, розов или опушен кварц и аметист, разположени централно, могат да се съчетаят чудесно с малки проблясващи диаманти, инкрустирани по сребърните листенца на цветето.


Серия Дракон е другата сребърна серия, където има интересно съчетание от оксидирани и позлатени орнаменти и натурални розови и зелени турмалини, комбинирани с диаманти.
Диамантът е уникален скъпоценен камък: красив, неразрушим и съвършен. Такова е и всяко бижу, украсено с диамант. Привлича късмета и любовта и носи само положителен заряд.

Последни Постове

Скъпоценните камъни, които носят любов
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ, КОИТО НОСЯТ ЛЮБОВ
От древни времена се вярва, че скъпоценните и полускъпоценни камъни, носещи заряда на земята, въздух
Прочети повече
Брошката  - стилна и винаги на мода
БРОШКАТА - СТИЛНА И ВИНАГИ НА МОДА
Брошката – уникално бижу за украса на дрехата. Можете да я носите навсякъде : върху вечерна рокля, в
Прочети повече
Сапфирът – кралско синя елегантност
САПФИРЪТ – КРАЛСКО СИНЯ ЕЛЕГАНТНОСТ
Сапфирът е един от четирите скъпоценни камъни, към които спадат още диамантът, рубинът и изумрудът,
Прочети повече