Диамантът – красив, неразрушим и съвършен

Диамантът – красив, неразрушим и съвършен

Думата за диамант произлиза от старогръцката дума за неразрушим, несломим. Диамантът е един от най-скъпите скъпоценни камъни. Може да бъдат с различни цетове: има бели, сини, зелени, розови, черни и кафяви диаманти. 


Диамантът се свързва с годежни халки и е смятан за символ на любов, поради здравината си и своята ненарушимост, но той има далеч повече свойства и значения.
Смятан за едни от най-силните камъни, диамантът се свързва със седмата, коронна чакра. Символизира чистотата и съвършенството, зарежда цялото ефирно тяло на човека, който го носи с положителна енергия.

Вярва се, че силата му се увеличава, ако диамантът е подарен или наследен. Когато е придобит по нечестен начин, не носи късмет и заключва всичките си свойства. В миналото се е смятало, че вдъхва смелост и прави воина непобедим в битка, както и че лекува различни болести, изтощение и стрес.


В нашата колекция Фрея можете да намерите различна комбинация от тънки халки с различни естествени камъни, които да можете да поръчате: бял или черен диамант, рубини, изумруди, сапфири. 


Сребърен пръстен Кети предлага комбинация от три различни тънки сребърни халки, като всяка от тях може да бъде с инкрустиран по един диамант. 


Сребърен пръстен Люси се състои от една позлатена халка без камъни и една оксидирана халка с три бели или черни диаманта, както и с други скъпоценни камъни по избор.


Пръстен Тайра се предлага като една изцяло сребърна халка и една с пет камъка, като отново имате избор между бели и черни диаманти.


Пръстен Ерика се предлага с една сребърна, позлатена в средата халка без камъни и една оксидирана, с централно разположен диамант или друг скъпоценен камък в позлатен обков.


Сребърен пръстен Елфи представлява една оксидирана халка, която можете да поръчате с три бели или черни диаманта, всеки в позлатен обков.


Сребърни обеци Елфи са оксидирани в черно полухалки с камъни в позлатен обков, които също могат да бъдат черни или бели диаманти.


От сребърни кръстове Ксенофонт също имате богат избор на естествени камъни, между които и бял, черен, син диамант или rose-cut.


Гривните с конци и малък, среден или голям кръст могат да бъдат поръчани със същите цветове диаманти, по избор.

В колекция Бали предлагаме две сребърни серии в комбинация с полускъпоценни камъни и диаманти. 


Серия Франджипани се състои от пръстен, медальон и обеци, където син топаз, розов или опушен кварц и аметист, разположени централно, могат да се съчетаят чудесно с малки проблясващи диаманти, инкрустирани по сребърните листенца на цветето.


Серия Дракон е другата сребърна серия, където има интересно съчетание от оксидирани и позлатени орнаменти и натурални розови и зелени турмалини, комбинирани с диаманти.
Диамантът е уникален скъпоценен камък: красив, неразрушим и съвършен. Такова е и всяко бижу, украсено с диамант. Привлича късмета и любовта и носи само положителен заряд.

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече