Естествени камъни лечители

Естествени камъни лечители

От дълбока древност до ден днешен се смята, че всеки един естествен камък е единствен и неповторим и може да се използва за лечение, в зависимост от специфичната му структура. Всеки камък, притежава собствена енергия и определена вибрация. Отговаря на определени чакри в човешкото тяло или има способността да лекува определен орган.


В миналото се е смятало, че скъпоценните и полускъпоценни камъни са дар от боговете. Всъщност първите бижута са били амулети, носени за здраве, за късмет или за предпазване от зли сили.

Интересното е, че по всички краища на света съществува вярването, че рубинът пречиства кръвта, сапфирът успокоява нервната система и действа добре на кръвоносните съдове и сърцето, диамантът помага при болки в костите, стрес и изтощение, изумрудът помага на очите и зрението.


Смята се, че яспис, малахит и оникс са камъните, които помагат при депресия. Ясписът зарежда с жизненост и енергия, повишава увереността в собствените сили и самочувствието, вдъхва страст и живот на всичко, което правим. 


Малахитът носи лечебната сила на земята и пролетта. Помага на собственика си да се справи с минали преживявания, носи обновление и ново начало, както и силата с която да започнем промените. Смята се, че малахитът активира и балансира всички чакри в човешкото тяло, помага при главоболие, световъртеж и умствени натоварвания, подобрява концентрацията и съживява енергията в човека. 


Ониксът е камък, който помага да се изчисти всякаква негативна енергия, да се преодолее миналото и да се върви напред. Ониксът изгражда много силна защита около своя носител и поглъща отрицателната енергия, отблъсква негативните хора в живота ни или помага да ги забележим и сами да ги избягваме. Засилва увереността и зарежда със сила и желание за промяна.


При безсъние е добре да се използват лечебните свойства на аметист, лунен камък, корал и изумруд. Аметистът е естествен камък, който помага на собственика си да се справи с умственото напрежение, тревога и състояние на стрес, да неутрализира отрицателните мисли и изтощението. 


Лунният камък помага да възвърнете душевното си спокойствие, лекува от нервно изтощение и помага да преодолеете страховете си. Лунният камък е особено подходящ камък за по-чувствителните хора. Ще ви помогне да възвърнете спокойствието си и да се освободите от излишното напрежение и тревожните мисли. 


Коралът е удивителен със своето въздействие върху човешкия организъм, използва се дори в съвременната медицината като коралов прах, който се усвоява много по-бързо и лесно от други видове медикаменти, служи за укрепване на костите. Коралът като естествен камък и допирът с него също е много силен и действа благоприятно на кръвоносната система и сърцето.

Отнема напрежението и депресивните мисли, възвръща спокойствието и подобрява качеството на съня.


 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече