Естествени камъни за разгръщане на женската енергия

Естествени камъни за разгръщане на женската енергия

Женската енергия е онази сила, която правилно насочена, без агресия, усилия и противопоставяне, може да привлече към вас всичко, от което имате нужда. За да стане това, изключително много помага силата на естествените камъни. 
Някои от тях са свързани с енергията на Луната, като лунният камък и перлите или с енергията на планетата на любовта Венера, като корал и розов кварц.


Лунният камък е с много силна енергия, която освен любов и нежност, носи в себе си и много силна защита. Смята се, че по време на пълнолуние този естествен камък помага за изпълнение на желания, а когато Луната намалява той засилва интуицията на притежателя си и може дори да се използва за предсказване на бъдещето или пророчески сънища.

Вярва се, че лунният камък е свързан с хормоналния баланс и репродуктивната способност, успокоява при раждане, пречиства аурата и регулира емоциите.

Сребърни пръстени, медальони, обеци и гривни можете да намерите в повечето от Авторските ни колекции, в Бохо колекцията и Звездно сияние. Можете също да поръчате и наниз колие или гривна с този камък.


Перлите винаги са били символ на женственост и класа. Те са нежни и красиви и не се нуждаят от допълнителна обработка – съвършени са такива, каквито са. Ценени още в Древен Рим, Гърция, Египет, Индия и Персия, оттогава и до днес те са символ на изящество, вярност и чистота.

Свързват се с енергията на Луната, носят късмет в любовта, а също и мъдрост и власт. Смята се, че действат лечебно при редица женски неразположения, а също влияят добре на кожата.

Предлагаме както класически колиета с перли, с различна големина и цвят, така и ръчно низани комбинации от перли, сребърни елементи и други полускъпоценни камъни.

В колекциите Звездно сияние и Бохо, перлите са любим акцент, а Авторската ни колекция Пролет е посветена специално на тях: в класическото черно или бяло. Но красиви комбинации от перли можете да намерите и в някои от другите ни Авторски колекции.


Коралът е камък, който е свързан с планетата Венера, засилва интуицията и се свързва с любовта, страстта и намирането на баланс и хармония. В много култури коралът символизира живота, жизнената енергия и се смята, че помага на кръвообръщението и сърдечната дейност. В същото време той се свързва с природата и духовността, както и с възприемането на мистичните знания.

Както индианците, така и тибетците почитат корала като „кръвта на майката Земя“ и поради тази причина се смята, че коралът е женски камък за плодовитост и е много силен амулет за жени и за деца.

В нашите Авторски колекции можете да откриете много сребърни обеци, пръстени, медальони и гривни с корал, като камъните са прецизно избирани, с високо качество и красиво гравирани орнаменти и символи в среброто около тях. Там можете да откриете и много ръчно низани колиета и гривни само със сребърни елементи и корал или в комбинация с други камъни.

Колекция Бохо също предлага много варианти на естествен корал, с различни форми и големина, като акцента е върху красотата на камъка и той обикновено е в изчистен и семпъл обков.

Колекция Тибет е изключителна, с ръчно изработени етно бижута от ръцете на тибетски майстори, всяко от тях изработено от сребро и двата основни за тях естествени камъка: корал и тюркоаз, смятани за свещени.
 

Последни Постове

Султанит – камък хамелион, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛИОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече
Кристалите, които активират енергията на Богинята вътре във вас
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО АКТИВИРАТ ЕНЕРГИЯТА НА БОГИНЯТА ВЪТРЕ ВЪВ ВАС
Много са кристалите, които могат да активират женската енергия, както вече видяхме. Нека да разгледа
Прочети повече
Кристалите, които могат да активират Вашата женска енергия
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА АКТИВИРАТ ВАШАТА ЖЕНСКА ЕНЕРГИЯ
Розовият кварц е зареден с нежна, мека енергия, любов, мир, хармония, състрадание. Смята се, че леку
Прочети повече