Естествени камъни за разгръщане на женската енергия

Естествени камъни за разгръщане на женската енергия

Женската енергия е онази сила, която правилно насочена, без агресия, усилия и противопоставяне, може да привлече към вас всичко, от което имате нужда. За да стане това, изключително много помага силата на естествените камъни. 
Някои от тях са свързани с енергията на Луната, като лунният камък и перлите или с енергията на планетата на любовта Венера, като корал и розов кварц.


Лунният камък е с много силна енергия, която освен любов и нежност, носи в себе си и много силна защита. Смята се, че по време на пълнолуние този естествен камък помага за изпълнение на желания, а когато Луната намалява той засилва интуицията на притежателя си и може дори да се използва за предсказване на бъдещето или пророчески сънища.

Вярва се, че лунният камък е свързан с хормоналния баланс и репродуктивната способност, успокоява при раждане, пречиства аурата и регулира емоциите.

Сребърни пръстени, медальони, обеци и гривни можете да намерите в повечето от Авторските ни колекции, в Бохо колекцията и Звездно сияние. Можете също да поръчате и наниз колие или гривна с този камък.


Перлите винаги са били символ на женственост и класа. Те са нежни и красиви и не се нуждаят от допълнителна обработка – съвършени са такива, каквито са. Ценени още в Древен Рим, Гърция, Египет, Индия и Персия, оттогава и до днес те са символ на изящество, вярност и чистота.

Свързват се с енергията на Луната, носят късмет в любовта, а също и мъдрост и власт. Смята се, че действат лечебно при редица женски неразположения, а също влияят добре на кожата.

Предлагаме както класически колиета с перли, с различна големина и цвят, така и ръчно низани комбинации от перли, сребърни елементи и други полускъпоценни камъни.

В колекциите Звездно сияние и Бохо, перлите са любим акцент, а Авторската ни колекция Пролет е посветена специално на тях: в класическото черно или бяло. Но красиви комбинации от перли можете да намерите и в някои от другите ни Авторски колекции.


Коралът е камък, който е свързан с планетата Венера, засилва интуицията и се свързва с любовта, страстта и намирането на баланс и хармония. В много култури коралът символизира живота, жизнената енергия и се смята, че помага на кръвообръщението и сърдечната дейност. В същото време той се свързва с природата и духовността, както и с възприемането на мистичните знания.

Както индианците, така и тибетците почитат корала като „кръвта на майката Земя“ и поради тази причина се смята, че коралът е женски камък за плодовитост и е много силен амулет за жени и за деца.

В нашите Авторски колекции можете да откриете много сребърни обеци, пръстени, медальони и гривни с корал, като камъните са прецизно избирани, с високо качество и красиво гравирани орнаменти и символи в среброто около тях. Там можете да откриете и много ръчно низани колиета и гривни само със сребърни елементи и корал или в комбинация с други камъни.

Колекция Бохо също предлага много варианти на естествен корал, с различни форми и големина, като акцента е върху красотата на камъка и той обикновено е в изчистен и семпъл обков.

Колекция Тибет е изключителна, с ръчно изработени етно бижута от ръцете на тибетски майстори, всяко от тях изработено от сребро и двата основни за тях естествени камъка: корал и тюркоаз, смятани за свещени.
 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече