Естествени перли – нежност и красота

Естествени перли – нежност и красота

Кръглата форма на перлата се смята за символ на съвършенството, тя не се нуждае от специална обработка, а е красива такава, каквато е. Заради нежността и блясъка й я свързват с Луната и творческата женска енергия. Перлите са били високо ценени още в древния свят: Индия, Персия, Египет, Древен Рим и Гърция. Те винаги са били символ на любов и вярност, на красота и изящество, на чистота и съвършенство. 


И досега се смята, че перлите свързват земното с небесното и материята с духа. В Япония, като страна, славеща се с изключителната си любов към красивото и възвишеното, перлите са символ на императорската власт, а в Древен Египет не са се разделяли с перлените си украшения дори и след смъртта си. 
Смятало се е, че бижутата с перли запазват младостта и красотата на притежателя си, че носят късмет в любовта и здраве. Вярва се, че лекуват зрението, изглаждат бръчките, помагат при депресия, женски неразположения и възпалителни процеси, тонизират и освежават кожата.


За да се образува перла е необходимо да попадне малка песъчинка в мидата, след което тя започва да отделя вещество, което се втвърдява около чуждото тяло и да го обгръща със седеф. Така се образува перлата. Днес повечето перли, които се предлагат на пазара са речни култивирани- това са пак естествени перли, но песъчинката в мидите се залага от човека. 
Тест за разграничаване на естествената от изкуствената перла е да се постави между зъбите и ако се усети порестата структура на перлата, значи е естествена, а ако е гладко полирана като стъкло, перлата е изкуствена. Естествените перли при допир са студени и имат малки, едва забележими несъвършенства, по повърхността или формата, което свидетелства за това, че са истински. Съществуват и идеално кръгли естествени перли, но съответно цената им е много висока.


Според формата си перлите могат да бъдат сферични, полукръгли, продълговати, капковидни и ако са с неправилна форма се наричат барокови или кеши. Цветът им може да варира от бял до прасковен и млечно розов, от сив до черен с включени много нежни лилави, зелени или кафяви разноцветни отблясъци.
Всички сребърни бижута с перли, които предлагаме са с висококачествени естествени речни перли.


За да си останат перлите ви все така красиви е необходимо да полагате грижи за тях: да ги пазите от надраскване, да не ги излагате дълго време на пряка слънчева светлина, да ги пазите от всякакви химически препарати, както и от напръскване с парфюми и дезодоранти.
 

Последни Постове

Лавата – мощната закрила на стихиите
ЛАВАТА – МОЩНАТА ЗАКРИЛА НА СТИХИИТЕ
Това е порест вулканичен камък с черен или сивкав оттенък, а понякога с червеникави или кафяви нюанс
Прочети повече
Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече