Естествени перли – нежност и красота

Естествени перли – нежност и красота

Кръглата форма на перлата се смята за символ на съвършенството, тя не се нуждае от специална обработка, а е красива такава, каквато е. Заради нежността и блясъка й я свързват с Луната и творческата женска енергия. Перлите са били високо ценени още в древния свят: Индия, Персия, Египет, Древен Рим и Гърция. Те винаги са били символ на любов и вярност, на красота и изящество, на чистота и съвършенство. 


И досега се смята, че перлите свързват земното с небесното и материята с духа. В Япония, като страна, славеща се с изключителната си любов към красивото и възвишеното, перлите са символ на императорската власт, а в Древен Египет не са се разделяли с перлените си украшения дори и след смъртта си. 
Смятало се е, че бижутата с перли запазват младостта и красотата на притежателя си, че носят късмет в любовта и здраве. Вярва се, че лекуват зрението, изглаждат бръчките, помагат при депресия, женски неразположения и възпалителни процеси, тонизират и освежават кожата.


За да се образува перла е необходимо да попадне малка песъчинка в мидата, след което тя започва да отделя вещество, което се втвърдява около чуждото тяло и да го обгръща със седеф. Така се образува перлата. Днес повечето перли, които се предлагат на пазара са речни култивирани- това са пак естествени перли, но песъчинката в мидите се залага от човека. 
Тест за разграничаване на естествената от изкуствената перла е да се постави между зъбите и ако се усети порестата структура на перлата, значи е естествена, а ако е гладко полирана като стъкло, перлата е изкуствена. Естествените перли при допир са студени и имат малки, едва забележими несъвършенства, по повърхността или формата, което свидетелства за това, че са истински. Съществуват и идеално кръгли естествени перли, но съответно цената им е много висока.


Според формата си перлите могат да бъдат сферични, полукръгли, продълговати, капковидни и ако са с неправилна форма се наричат барокови или кеши. Цветът им може да варира от бял до прасковен и млечно розов, от сив до черен с включени много нежни лилави, зелени или кафяви разноцветни отблясъци.
Всички сребърни бижута с перли, които предлагаме са с висококачествени естествени речни перли.


За да си останат перлите ви все така красиви е необходимо да полагате грижи за тях: да ги пазите от надраскване, да не ги излагате дълго време на пряка слънчева светлина, да ги пазите от всякакви химически препарати, както и от напръскване с парфюми и дезодоранти.
 

Последни Постове

Султанит – камък хамелион, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛИОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече
Кристалите, които активират енергията на Богинята вътре във вас
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО АКТИВИРАТ ЕНЕРГИЯТА НА БОГИНЯТА ВЪТРЕ ВЪВ ВАС
Много са кристалите, които могат да активират женската енергия, както вече видяхме. Нека да разгледа
Прочети повече
Кристалите, които могат да активират Вашата женска енергия
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА АКТИВИРАТ ВАШАТА ЖЕНСКА ЕНЕРГИЯ
Розовият кварц е зареден с нежна, мека енергия, любов, мир, хармония, състрадание. Смята се, че леку
Прочети повече