Гранатът - камък на любовта и смелостта

Гранатът - камък на любовта и смелостта

Гранатът е един от най-популярните и обичани полускъпоценни камъни, ценен както заради красотата си, така и заради мистичните свойства, които му се приписват от древността до наши дни. Много монарси и владетели са украсявали любимите си бижута с гранати. Говори се, че кралят на Саксония е имал гранат над 465 карата.
Цветът на граната варира в зависимост от състава му в различните нюанси на червено-оранжево, тъмно кафяво-червено до рядко срещания яркозелен гранат, наречен цаворит. 


Смята се, че гранатът е камък на любовта, страстта и смелостта, а също и на пречистването. В миналото той е бил мощен талисман на всеки воин в битка, днес се смята, че закриля адвокатите, както и всеки борец за справедлива кауза. Успокоява емоциите и помага на човек да се справи с тъгата и депресията. Гранатът пази от всяко зло, от завистливи очи и неутрализира отрицателната енергия, насочена към притежателя му.


Гранатът носи успехи в бизнеса и има способността да привлече любов и богатство. 
Свързан е с елемента на огъня, като има благотворно влияне върху метаболизма, кръвоносната система, регенерацията на клетъчно ниво и общото енергизиране на тялото. Гранатът балансира сексуалната енергия, освобождава от негативни емоции, засилва инстинкта за самосъхранение. Носи смелост, кураж и надежда и дори може да отключи спомени за минали животи.


Цаворитът е много рядък вид зелен гранат. Носи името си от мястото, където е добит за първи път - Националния парк Цаво на границата между Кения и Танзания. Зеленият цвят се дължи на голямото наличие на хром в състава. Смята се, че лекува очите, облекчава всяка болка и засилва имунната система. Зеленият цвят на камъка ни свързва с енергията на Майката Земя, намалява стреса и носи спокойствие. Цаворитът е изключително красив, яркозелен камък, с цвета на изумруда, но се среща много по-рядко от него.
Чакра: коренна и сърдечна. Зодии: Козирог, Лъв. Планета Марс. Годишнина от сватбата втора. 


 

Последни Постове

Скъпоценните камъни, които носят любов
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ, КОИТО НОСЯТ ЛЮБОВ
От древни времена се вярва, че скъпоценните и полускъпоценни камъни, носещи заряда на земята, въздух
Прочети повече
Брошката  - стилна и винаги на мода
БРОШКАТА - СТИЛНА И ВИНАГИ НА МОДА
Брошката – уникално бижу за украса на дрехата. Можете да я носите навсякъде : върху вечерна рокля, в
Прочети повече
Сапфирът – кралско синя елегантност
САПФИРЪТ – КРАЛСКО СИНЯ ЕЛЕГАНТНОСТ
Сапфирът е един от четирите скъпоценни камъни, към които спадат още диамантът, рубинът и изумрудът,
Прочети повече