Гранатът - камък на любовта и смелостта

Гранатът - камък на любовта и смелостта

Гранатът е един от най-популярните и обичани полускъпоценни камъни, ценен както заради красотата си, така и заради мистичните свойства, които му се приписват от древността до наши дни. Много монарси и владетели са украсявали любимите си бижута с гранати. Говори се, че кралят на Саксония е имал гранат над 465 карата.
Цветът на граната варира в зависимост от състава му в различните нюанси на червено-оранжево, тъмно кафяво-червено до рядко срещания яркозелен гранат, наречен цаворит. 


Смята се, че гранатът е камък на любовта, страстта и смелостта, а също и на пречистването. В миналото той е бил мощен талисман на всеки воин в битка, днес се смята, че закриля адвокатите, както и всеки борец за справедлива кауза. Успокоява емоциите и помага на човек да се справи с тъгата и депресията. Гранатът пази от всяко зло, от завистливи очи и неутрализира отрицателната енергия, насочена към притежателя му.


Гранатът носи успехи в бизнеса и има способността да привлече любов и богатство. 
Свързан е с елемента на огъня, като има благотворно влияне върху метаболизма, кръвоносната система, регенерацията на клетъчно ниво и общото енергизиране на тялото. Гранатът балансира сексуалната енергия, освобождава от негативни емоции, засилва инстинкта за самосъхранение. Носи смелост, кураж и надежда и дори може да отключи спомени за минали животи.


Цаворитът е много рядък вид зелен гранат. Носи името си от мястото, където е добит за първи път - Националния парк Цаво на границата между Кения и Танзания. Зеленият цвят се дължи на голямото наличие на хром в състава. Смята се, че лекува очите, облекчава всяка болка и засилва имунната система. Зеленият цвят на камъка ни свързва с енергията на Майката Земя, намалява стреса и носи спокойствие. Цаворитът е изключително красив, яркозелен камък, с цвета на изумруда, но се среща много по-рядко от него.
Чакра: коренна и сърдечна. Зодии: Козирог, Лъв. Планета Марс. Годишнина от сватбата втора. 


 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече