Халцедон – кристалът на емоционалния баланс

Халцедон – кристалът на емоционалния баланс

Халцедоните са полупрозрачни камъни със стъклен блясък и различни нюанси. Могат да варират от прозрачно и светлосиво до тъмносиво, синьо или зелено. Халцедонът е камък с нежно излъчване, носи спокойствие и балансира енергиите. Намалява стреса, както и гнева и раздразнението. Смята се, халцедонът е камък, който привлича любовта, спокойствието и семейното щастие.


В нашата колекция Звездно сияние, можете да се насладите на красотата на този камък в комплекта от пръстен и обеци с халцедон с полупрозрачен сив оттенък и изключително високо качество. Камъкът е разположен в красив флорален обков от златен и черен родий във формата на калии и искрящи зелени сапфири, инкрустирани между тях.


В много от Авторските ни колекции можете да намерите сребърни пръстени, медальони, обеци и гривни с красиви камъни халцедон в сини или зелени нюанси. Колекциите, в които акцентът е върху основния кръгъл естествен камък са Чипровци и Евридика, като освен халцедон могат да се поръчат с опушен кварц, тюркоаз, малахит, корал или лунен камък.

Серия Япония е също с кръгъл камък за акцент, инкрустиран в красив обков с гравирани флорални мотиви и малки проблясващи полускъпоценни камъни гранати, перидоти, сини и бели топази, иолити, цитрини, аметисти. 


С богат и красив обков е инкрустацията на сребърните пръстени, обеци, гривна и медальони на колекция Джой. При тях централният камък е във форма на сърце с различна големина. 


В Авторска колекция Беатриче малките камъни са инкрустирани в сребърните плетеници на обкова на естествен халцедон или друг естествен камък в триъгълна форма.

В колекция Шанти камъкът е с много интересна форма на пирамида.


Кръстовете Петра, Хирам и Атара, също се предлагат с халцедон, като самият камък е изрязан във форма на кръст, без обков, със сребърен окачвач. Кръстовете се различават по големина и обработката на камъка.


При сребърните ни бижута в бохо стил с естествен халцедон той може да бъде гладко полиран кабошон или фасетиран.


Предлагаме също ръчно низани колиета и гривни с големина и дължина по Ваш избор, с разнообразни сребърни елементи и полускъпоценни камъни, където естествения халцедон може да бъде комбиниран и с други камъни.


Смята се, че халцедонът успокоява нервната система, нормализира сърдечната дейност и влияе добре на кръвоносната система. Халцедонът носи щастие в семейството и е талисман на моряците. За привличане на любов се вярва, че трябва да се носи на сребърна гривна.


Свързвали са го с това, че той помага на притежателя си да преодолее собствените си страхове, неувереност и да овладее гнева си. Халцедонът носи спокойствие и мир, пази от кошмари и помага при депресия, нервни разстройства, меланхолия и стрес, възвръща надеждата и вярата в собствените сили. 
Смята се, че халцедонът зарежда с енергия, свързва се със сакралната чакра, а синият халцедон с гърлената. Отговаря за зодиите Стрелец, Рак, Дева и Водолей. 
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече