Халцедон – кристалът на емоционалния баланс

Халцедон – кристалът на емоционалния баланс

Халцедоните са полупрозрачни камъни със стъклен блясък и различни нюанси. Могат да варират от прозрачно и светлосиво до тъмносиво, синьо или зелено. Халцедонът е камък с нежно излъчване, носи спокойствие и балансира енергиите. Намалява стреса, както и гнева и раздразнението. Смята се, халцедонът е камък, който привлича любовта, спокойствието и семейното щастие.


В нашата колекция Звездно сияние, можете да се насладите на красотата на този камък в комплекта от пръстен и обеци с халцедон с полупрозрачен сив оттенък и изключително високо качество. Камъкът е разположен в красив флорален обков от златен и черен родий във формата на калии и искрящи зелени сапфири, инкрустирани между тях.


В много от Авторските ни колекции можете да намерите сребърни пръстени, медальони, обеци и гривни с красиви камъни халцедон в сини или зелени нюанси. Колекциите, в които акцентът е върху основния кръгъл естествен камък са Чипровци и Евридика, като освен халцедон могат да се поръчат с опушен кварц, тюркоаз, малахит, корал или лунен камък.

Серия Япония е също с кръгъл камък за акцент, инкрустиран в красив обков с гравирани флорални мотиви и малки проблясващи полускъпоценни камъни гранати, перидоти, сини и бели топази, иолити, цитрини, аметисти. 


С богат и красив обков е инкрустацията на сребърните пръстени, обеци, гривна и медальони на колекция Джой. При тях централният камък е във форма на сърце с различна големина. 


В Авторска колекция Беатриче малките камъни са инкрустирани в сребърните плетеници на обкова на естествен халцедон или друг естествен камък в триъгълна форма.

В колекция Шанти камъкът е с много интересна форма на пирамида.


Кръстовете Петра, Хирам и Атара, също се предлагат с халцедон, като самият камък е изрязан във форма на кръст, без обков, със сребърен окачвач. Кръстовете се различават по големина и обработката на камъка.


При сребърните ни бижута в бохо стил с естествен халцедон той може да бъде гладко полиран кабошон или фасетиран.


Предлагаме също ръчно низани колиета и гривни с големина и дължина по Ваш избор, с разнообразни сребърни елементи и полускъпоценни камъни, където естествения халцедон може да бъде комбиниран и с други камъни.


Смята се, че халцедонът успокоява нервната система, нормализира сърдечната дейност и влияе добре на кръвоносната система. Халцедонът носи щастие в семейството и е талисман на моряците. За привличане на любов се вярва, че трябва да се носи на сребърна гривна.


Свързвали са го с това, че той помага на притежателя си да преодолее собствените си страхове, неувереност и да овладее гнева си. Халцедонът носи спокойствие и мир, пази от кошмари и помага при депресия, нервни разстройства, меланхолия и стрес, възвръща надеждата и вярата в собствените сили. 
Смята се, че халцедонът зарежда с енергия, свързва се със сакралната чакра, а синият халцедон с гърлената. Отговаря за зодиите Стрелец, Рак, Дева и Водолей. 
 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече