Хематитът и неговите невероятни свойства

Хематитът и неговите невероятни свойства

Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в древността. Известен е като камък на кръвта, откъдето носи и името си, тъй като в необработено състояние е с червеникав цвят, а през средновековието при полирането и обработката му с вода, тя ставала кървавочервена.

Интересен факт е, че при допир с тялото хематитът стимулира образуването на червени кръвни телца, помага при анемия, възстановява тъканите и регулира кръвното. 


В нашия сайт можете да намерите различни ръчно изработени колиета, обеци и гривни, където мъниста от натурален хематит са съчетани с красиви сребърни елементи и различни полускъпоценни камъни.

Смята се, че хематитът много добре хармонира с други естествени кристали, перли и подсилва техните свойства.
Вярва се, че хематитът е силен защитен талисман. Той е свързан с енергията на Земята и затова има свойството да уравновесява енергията, да заземява и пречиства, поглъщайки всичко отрицателно и негативно.

Смятало се още, че хематита прави човек по-решителен и му вдъхва смелост, както и че има кръвоспиращо действие за рани и помага да заздравеят по-бързо. В миналото свойствата му на защитен амулет били толкова известни, че древните египтяни носили гривни от хематит по време на война, за да ги пази, индианците боядисвали лицата си с прах от хематит, преди да влязат в битка, а древните римляни декорирали оръжия с хематит – обичай, който се запазил до средновековието, когато цели брони и щитове се украсявали с този необичайно мощен камък.


Хематитът има свойството да привлича пари и други материални неща, тъй като е свързан със земната енергия и физическия свят. Той също така ви насърчава да сте благодарни за това, което имате. Смята се още, че внася яснота в емоциите, привлича любовта и неутрализира всеки опит за вмешателство в романтичните връзки.

Носи увереност, мир, хармония и спокойствие. Помага да укротите собствения си гняв, както и да се справите с агресивността на другите. Смята се, че е камък на ума и допринася за по-лесното му фокусиране и стимулиране на логическото мислене. 
 

Последни Постове

Лавата – мощната закрила на стихиите
ЛАВАТА – МОЩНАТА ЗАКРИЛА НА СТИХИИТЕ
Това е порест вулканичен камък с черен или сивкав оттенък, а понякога с червеникави или кафяви нюанс
Прочети повече
Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече