Иолит – индиговосиньо спокойствие

Иолит – индиговосиньо спокойствие

Иолитът е камък, известен още като кордиерит или „воден сапфир“. Иолитът е интересен с това, че от различна позиция отразява различен цвят. Това му свойство е било познато на викингите и те са го използвали, за да определят къде точно се намират спрямо слънцето дори в мъгливо време или когато слънцето още е под хоризонта. Той може да премине от светлосин, виолетов и индиговосин до небесносин или жълто-сив.


В колекция Седефени вълшебства има сребърни пръстени, медальони и обеци, в които са инкрустирани малки иолити сред цветната седефена мозайка. 


В Бохо колекцията има различни сребърни бижута с иолити, в комбинация с други естествени полускъпоценни камъни като перидот, розов турмалин, аметист, гранат, цитрин, син топаз или в комбинация с иолити в друга форма.


В Авторската ни колекция Амира също можете да поръчате сребърна гривна, пръстен, обеци или медальон с иолити, всеки от тях инкрустиран в малък, кръгъл оксидиран елемент.  

В нашия сайт предлагаме също красиви ръчно низани колиета със сребърни елементи, проба 925 и малки, фасетирани естествени иолити. Дизайнът е изчистен и нежен, а колието може да бъде направено с предпочитаната от Вас дължина.


В Авторска колекция Дзен сред рамка от майсторски декорирани листенца и бамбукови клонки, изработени от сребро са инкрустирани малки иолити и фасетирани зелени ахати. Този комплект включва избор между сребърни медальони с три различни големини и два вида пръстени.


Сребърните кръстове Ставрос и Ксенофонт, както и сребърните медальони със светци също могат да бъдат изработени с иолити.


Иолитът е камък, който помага да се опознаем по-добре, да вникнем в себе си и да се свържем с това, което сме в действителност, с нашата душа. Смята се, че намалява тревожността, засилва интуицията и носи вътрешен мир и хармония, мотивация и желание да намерим собствения си път. Заздравява отношенията с близките и успокоява отношенията.

Помага за придобиване на концентрация, увереност и решителност. Вярва се, че зарежда със сила, за да се справи човек със своите зависимости, включително алкохолизъм, подпомага детоксикацията на организма, лекува главоболие.


Поради наситения си син цвят се смята, че иолитът е камък, който настройва положително, зарежда с надежда, окуражава и помага, дори в ситуации, които ни изглеждат без изход.
Иолитът се свързва с чакрата на третото око. 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече