Изумрудът – носител на вярност, любов и мъдрост

Изумрудът – носител на вярност, любов и мъдрост

Изумрудът е крехък, но изключително красив камък, който заедно с рубина, сапфира и диаманта, спада към групата на скъпоценните камъни. Бил е любим естествен камък в Древен Египет и Месопотамия. Ценен е и до ден днешен навсякъде по света. Още от древността се е смятало, че е камък на любовта и верността, поради което и в миналото и сега често се подарява, инкрустиран в годежен пръстен така, както и диаманта. 


В нашите Авторски колекции можете да разгледате сребърните кръстчета Ксенофонт, които се предлагат както с изумруд, така и с различни полускъпоценни камъни като тюркоаз, малахит, фасетирани бели и сини топази, гранат, диаманти и скъпоценни камъни.


Гривните с конци можете да поръчате с кръст, с три различни по големини, които да бъдат инкрустирани с изумруди, сапфири, бял, черен, син или rose cut диамант, както и с полускъпоценни камъни като син топаз, иолит, гранат, перидот, бял топаз, опушен кварц, аметист, цитрин и други. 


Изумрудът е камък, който се свързва още с лечебната сила на природата, енергията на растителния свят. Още от древността се е смятало, че изумрудът е незаменим помощник на лечители и лекари, заради мощните си свойства. Това е още камъкът на мъдростта, който развива духовните качества, заложени у човека. Смята се, че засилва комуникацията, красноречието и въображението.


Подходящи медальони за именни дни и всякакви поводи са поредицата Православни Светци, които могат да се поръчат с всякакви естествени полускъпоценни камъни по избор, между които и с изумруди, сапфири и рубини.


В Авторска колекция Фрея можете да разгледате и да си поръчате различни варианти и комбинации с по една, две и три оксидирани, позлатени или изцяло сребърни халкички, инкрустирани с по един, два, три или пет скъпоценни камъни: бели, черни диаманти, сапфири, рубини. Комбинацията им с изумруди винаги е много красива и ефектна.

В тази колекция има и обеци, които могат да се поръчат със същите скъпоценни камъни.


Предлагаме ви също да разгледате колекцията с Викториански бижута, които са винаги изящни, романтични и пищно украсени със скъпоценни камъни и диаманти. Независимо от големината и формата на изумрудите, които може да са кръгли, овални, правоъгълни или октагон, фасетирани или кабошон, те са винаги неповторими и красиви, инкрустирани в тези стилни и ефектни бижута.


Независимо от големината или формата си, изумрудът е скъпоценен талисман с мощни свойства, които засилват интуицията, успокояват ума, прогонват депресията и безпокойството, премахват безсънието и помагат на притежателя на камъка да види и позитивната страна на живота.

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече