Изумрудът – носител на вярност, любов и мъдрост

Изумрудът – носител на вярност, любов и мъдрост

Изумрудът е крехък, но изключително красив камък, който заедно с рубина, сапфира и диаманта, спада към групата на скъпоценните камъни. Бил е любим естествен камък в Древен Египет и Месопотамия. Ценен е и до ден днешен навсякъде по света. Още от древността се е смятало, че е камък на любовта и верността, поради което и в миналото и сега често се подарява, инкрустиран в годежен пръстен така, както и диаманта. 


В нашите Авторски колекции можете да разгледате сребърните кръстчета Ксенофонт, които се предлагат както с изумруд, така и с различни полускъпоценни камъни като тюркоаз, малахит, фасетирани бели и сини топази, гранат, диаманти и скъпоценни камъни.


Гривните с конци можете да поръчате с кръст, с три различни по големини, които да бъдат инкрустирани с изумруди, сапфири, бял, черен, син или rose cut диамант, както и с полускъпоценни камъни като син топаз, иолит, гранат, перидот, бял топаз, опушен кварц, аметист, цитрин и други. 


Изумрудът е камък, който се свързва още с лечебната сила на природата, енергията на растителния свят. Още от древността се е смятало, че изумрудът е незаменим помощник на лечители и лекари, заради мощните си свойства. Това е още камъкът на мъдростта, който развива духовните качества, заложени у човека. Смята се, че засилва комуникацията, красноречието и въображението.


Подходящи медальони за именни дни и всякакви поводи са поредицата Православни Светци, които могат да се поръчат с всякакви естествени полускъпоценни камъни по избор, между които и с изумруди, сапфири и рубини.


В Авторска колекция Фрея можете да разгледате и да си поръчате различни варианти и комбинации с по една, две и три оксидирани, позлатени или изцяло сребърни халкички, инкрустирани с по един, два, три или пет скъпоценни камъни: бели, черни диаманти, сапфири, рубини. Комбинацията им с изумруди винаги е много красива и ефектна.

В тази колекция има и обеци, които могат да се поръчат със същите скъпоценни камъни.


Предлагаме ви също да разгледате колекцията с Викториански бижута, които са винаги изящни, романтични и пищно украсени със скъпоценни камъни и диаманти. Независимо от големината и формата на изумрудите, които може да са кръгли, овални, правоъгълни или октагон, фасетирани или кабошон, те са винаги неповторими и красиви, инкрустирани в тези стилни и ефектни бижута.


Независимо от големината или формата си, изумрудът е скъпоценен талисман с мощни свойства, които засилват интуицията, успокояват ума, прогонват депресията и безпокойството, премахват безсънието и помагат на притежателя на камъка да види и позитивната страна на живота.

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече