Карнеол – камък на юлското слънце и любовта

Карнеол – камък на юлското слънце и любовта

Карнеолът е ценен от древността като силен магически камък. Най-старите намерени украшения от карнеол са отпреди 40 хиляди години. Заради красивият си и наситен цвят, напомнящ цвета на изгрева и залеза на горещото юлско слънце, е наричан още юлски камък. Бил е високо ценен от всички древни култури и носен от висшите сановници, първожреци и първосвещеници.

В Древен Египет е бил смятан за един от свещените камъни и посветен на Богиня Изида. Смятан за камък на любовта и хармонията, както и за универсален лечител на тялото и душата, на обновяването и жизнената енергия. Смятало се, че поради красивия си цвят, свързан със светлината и слънцето, карнеолът пази душата както тук, в земното й тяло, така и след смъртта. 


Този кристал във всички народи се възприемал като камък на сърцето, свързва предимно с енергията на любовта. Смята се още, че засилва креативността, концентрацията и вярата в собствените сили, намалява гнева и отрицателните емоции и зарежда със светлина и спокойствие.


В нашата Бохо колекция можете да намерите различни варианти на сребърни пръстени, гривни, обеци и медальони с карнеол. Някои са с фасетирани кристали карнеол в кръгла или правоъгълна форма, инкрустирани в изчистен или орнаментиран обков като сребърните гривни, които предлагаме. 


Тибетският медальон с карнеол във форма на рог и гравирани тибетски символи с изящен сребърен окачвач е едно доста оригинално бижу-талисман.


Много интересен и нежен е сребърният комплект от пръстен, медальон и два вида обеци с малки овални камъни, които могат да бъдат карнеол, син топаз, тюркоаз, рубин или сапфир, по избор. Сребърните елементи на тези бижута, в които са инкрустирани естествените камъни наподобяват ветрило и са украсени с леки релефни орнаменти.


Сребърните обеци от колекция Бохо са различни видове: от висящи обеци с инкрустирани овални камъни до дълги многопластови обеци с низани ръчно мъниста естествен карнеол и сребро.


В Авторските ни колекции също можете да намерите не малко сребърни гривни, пръстени, медальони и обеци с красиви подбрани камъни естествен карнеол.
В сребърна колекция Чипровци гладко полираните кръгли камъни карнеол контрастират много добре на оксидираните елементи в старинен български етно стил.

Това е само един от възможните камъни, които могат да бъдат избрани за разнообразните бижута измежду тюркоаз, аметист, розов или рутилов кварц, малахит, корал, халцедон, лапис лазули или лабрадорит.


Старинен и оригинален е и стилът на колекциите Аполония и Одесос, посветени на антични български градове. В сребърна колекция Аполония акцентът е върху красиви овални камъни карнеол, тюркоаз, малахит или корал, инкрустирани сред изкусно гравирани символи, заимствани от антични монети от древния град Аполония.


В колекция Одесос камъните са квадратни, като по халката на пръстена или на гърба на двустранния медальон, обеците и гривната са гравирани крепост, лоза или амфора, символите на древния Одесос.


Сребърна колекция Атон също включва избор с камък карнеол, инкрустиран сред богатата плетеница на сребърните полурелефни елементи на пръстена, обеците, медальона и гривната.


Още една от Авторските ни колекции – Мексико, може да бъде поръчана с камък карнеол или тюркоаз, малахит, лапис, оникс или корал. Символите, гравирани по халката на пръстена или на гърба на двулицевия медальон, обеците и гривната са в мексикански етно стил и антропоморфни изображения, характерни за тази древна култура.


Към всеки от медальоните или отделно може да се поръча колие, низано ръчно от сребърни елементи и мъниста естествен карнеол, според Вашите предпочитания за дизайн и дължина.

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече