Карнеол – камък на юлското слънце и любовта

Карнеол – камък на юлското слънце и любовта

Карнеолът е ценен от древността като силен магически камък. Най-старите намерени украшения от карнеол са отпреди 40 хиляди години. Заради красивият си и наситен цвят, напомнящ цвета на изгрева и залеза на горещото юлско слънце, е наричан още юлски камък. Бил е високо ценен от всички древни култури и носен от висшите сановници, първожреци и първосвещеници.

В Древен Египет е бил смятан за един от свещените камъни и посветен на Богиня Изида. Смятан за камък на любовта и хармонията, както и за универсален лечител на тялото и душата, на обновяването и жизнената енергия. Смятало се, че поради красивия си цвят, свързан със светлината и слънцето, карнеолът пази душата както тук, в земното й тяло, така и след смъртта. 


Този кристал във всички народи се възприемал като камък на сърцето, свързва предимно с енергията на любовта. Смята се още, че засилва креативността, концентрацията и вярата в собствените сили, намалява гнева и отрицателните емоции и зарежда със светлина и спокойствие.


В нашата Бохо колекция можете да намерите различни варианти на сребърни пръстени, гривни, обеци и медальони с карнеол. Някои са с фасетирани кристали карнеол в кръгла или правоъгълна форма, инкрустирани в изчистен или орнаментиран обков като сребърните гривни, които предлагаме. 


Тибетският медальон с карнеол във форма на рог и гравирани тибетски символи с изящен сребърен окачвач е едно доста оригинално бижу-талисман.


Много интересен и нежен е сребърният комплект от пръстен, медальон и два вида обеци с малки овални камъни, които могат да бъдат карнеол, син топаз, тюркоаз, рубин или сапфир, по избор. Сребърните елементи на тези бижута, в които са инкрустирани естествените камъни наподобяват ветрило и са украсени с леки релефни орнаменти.


Сребърните обеци от колекция Бохо са различни видове: от висящи обеци с инкрустирани овални камъни до дълги многопластови обеци с низани ръчно мъниста естествен карнеол и сребро.


В Авторските ни колекции също можете да намерите не малко сребърни гривни, пръстени, медальони и обеци с красиви подбрани камъни естествен карнеол.
В сребърна колекция Чипровци гладко полираните кръгли камъни карнеол контрастират много добре на оксидираните елементи в старинен български етно стил.

Това е само един от възможните камъни, които могат да бъдат избрани за разнообразните бижута измежду тюркоаз, аметист, розов или рутилов кварц, малахит, корал, халцедон, лапис лазули или лабрадорит.


Старинен и оригинален е и стилът на колекциите Аполония и Одесос, посветени на антични български градове. В сребърна колекция Аполония акцентът е върху красиви овални камъни карнеол, тюркоаз, малахит или корал, инкрустирани сред изкусно гравирани символи, заимствани от антични монети от древния град Аполония.


В колекция Одесос камъните са квадратни, като по халката на пръстена или на гърба на двустранния медальон, обеците и гривната са гравирани крепост, лоза или амфора, символите на древния Одесос.


Сребърна колекция Атон също включва избор с камък карнеол, инкрустиран сред богатата плетеница на сребърните полурелефни елементи на пръстена, обеците, медальона и гривната.


Още една от Авторските ни колекции – Мексико, може да бъде поръчана с камък карнеол или тюркоаз, малахит, лапис, оникс или корал. Символите, гравирани по халката на пръстена или на гърба на двулицевия медальон, обеците и гривната са в мексикански етно стил и антропоморфни изображения, характерни за тази древна култура.


Към всеки от медальоните или отделно може да се поръча колие, низано ръчно от сребърни елементи и мъниста естествен карнеол, според Вашите предпочитания за дизайн и дължина.

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече