Кои са другите естествени камъни, носещи късмет

Кои са другите естествени камъни, носещи късмет

Продължаваме с естествените камъни, които носят късмет и защита за своите притежатели, привличат любов, положителни събития или носят материално благополучие. 
Цитринът е жълт като слънцето, зареждащ с енергия и настроение. Този естествен камък не поглъща и не задържа в себе си никаква отрицателна енергия, за разлика от повечето камъни, които трябва да се пречистват.

Вярва се, че цитринът привлича пари, богатство и помага във всякакви бизнес начинания. Накратко той може да привлече всички хубави неща в живота ви, като едновременно с това носи добро настроение, топлина и слънчев заряд.


Бижута с цитрин можете да разгледате в почти всичките ни колекции. В сребърна колекция Звездно сияние често са използвани в комбинация с други естествени или скъпоценни камъни.

В колекция Седефени вълшебства подчертава седефения блясък на сребърните бижута.

В Бохо колекцията акцентът често е върху самия камък, инкрустиран в изчистен обков, а в Авторските ни колекции и низаните сребърни гривни и колиета можете да го поръчате в комбинация или самостоятелно.


Перидотът е естествен камък, считан в древността за свещен. Бил е ценен повече от диамантите именно, защото се е смятало, че пази от беди и привлича късмета.

Според легендата Мойсей е носел перидот, за да го пази от злини.

Перидотът е бил любим камък на Клеопатра не само заради красотата си, но и защото е вярвала, че е камък, който съхранява младостта, пази от всяко зло и носи късмет на притежателя си. 


Самостоятелно или в комбинация с други камъни, сребърни бижута с перидот можете да разгледате в колекциите ни Бохо, Звездно сияние, Седефено вълшебство, Уникати Бали, както можете да изберете и от Авторските ни колекции.


Планинският кристал е един от най-силните естествени камъни за защита. Този естествен кристал е изключително чист и вибрира на особена честота.

Смята се, че е мощен амулет, който пречиства аурата и се свързва с притежателя си, като може да привлече това, от което той има нужда. Смята се, че помага да се избегнат нещастия, беди и всякакви бедствия. Планинският кристал има силна лечебна енергия, прочиства аурата и пази от всяко зло, неутрализира отрицателната енергия и пречиства.


Планински кристал, красиво фасетирани, с различна форма и големина, можете да намерите в Авторските ни колекции. Амулети от кристал са използвани от древността. Независимо от начина на обработка и големината се смята, че силата им е голяма и пречистваща.

Повечето камъни естествен планински кристал, които предлагаме в Бохо колекцията също са с красива фасетировка, която засилва блясъка и красотата на камъка. В колекция Звездно сияние можете да намерите родирани сребърни бижута с гладко полиран планински кристал и високо качество.

Можете също да поръчате ръчно низани гривни, колиета и обеци с този камък.
 

Последни Постове

Лавата – мощната закрила на стихиите
ЛАВАТА – МОЩНАТА ЗАКРИЛА НА СТИХИИТЕ
Това е порест вулканичен камък с черен или сивкав оттенък, а понякога с червеникави или кафяви нюанс
Прочети повече
Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече