Кои са другите естествени камъни, носещи късмет

Кои са другите естествени камъни, носещи късмет

Продължаваме с естествените камъни, които носят късмет и защита за своите притежатели, привличат любов, положителни събития или носят материално благополучие. 
Цитринът е жълт като слънцето, зареждащ с енергия и настроение. Този естествен камък не поглъща и не задържа в себе си никаква отрицателна енергия, за разлика от повечето камъни, които трябва да се пречистват.

Вярва се, че цитринът привлича пари, богатство и помага във всякакви бизнес начинания. Накратко той може да привлече всички хубави неща в живота ви, като едновременно с това носи добро настроение, топлина и слънчев заряд.


Бижута с цитрин можете да разгледате в почти всичките ни колекции. В сребърна колекция Звездно сияние често са използвани в комбинация с други естествени или скъпоценни камъни.

В колекция Седефени вълшебства подчертава седефения блясък на сребърните бижута.

В Бохо колекцията акцентът често е върху самия камък, инкрустиран в изчистен обков, а в Авторските ни колекции и низаните сребърни гривни и колиета можете да го поръчате в комбинация или самостоятелно.


Перидотът е естествен камък, считан в древността за свещен. Бил е ценен повече от диамантите именно, защото се е смятало, че пази от беди и привлича късмета.

Според легендата Мойсей е носел перидот, за да го пази от злини.

Перидотът е бил любим камък на Клеопатра не само заради красотата си, но и защото е вярвала, че е камък, който съхранява младостта, пази от всяко зло и носи късмет на притежателя си. 


Самостоятелно или в комбинация с други камъни, сребърни бижута с перидот можете да разгледате в колекциите ни Бохо, Звездно сияние, Седефено вълшебство, Уникати Бали, както можете да изберете и от Авторските ни колекции.


Планинският кристал е един от най-силните естествени камъни за защита. Този естествен кристал е изключително чист и вибрира на особена честота.

Смята се, че е мощен амулет, който пречиства аурата и се свързва с притежателя си, като може да привлече това, от което той има нужда. Смята се, че помага да се избегнат нещастия, беди и всякакви бедствия. Планинският кристал има силна лечебна енергия, прочиства аурата и пази от всяко зло, неутрализира отрицателната енергия и пречиства.


Планински кристал, красиво фасетирани, с различна форма и големина, можете да намерите в Авторските ни колекции. Амулети от кристал са използвани от древността. Независимо от начина на обработка и големината се смята, че силата им е голяма и пречистваща.

Повечето камъни естествен планински кристал, които предлагаме в Бохо колекцията също са с красива фасетировка, която засилва блясъка и красотата на камъка. В колекция Звездно сияние можете да намерите родирани сребърни бижута с гладко полиран планински кристал и високо качество.

Можете също да поръчате ръчно низани гривни, колиета и обеци с този камък.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече