Коралът – носител на късмет и ново начало

Коралът – носител на късмет и ново начало

Коралите са изградени от скелетните останки на морски обитатели и тъй като са от органичен произход се смята, че улесняват връзката с природата. Могат да варират в различни нюанси на червено, оранжево и розово. Има също черен и бял корал.


Всички сребърни бижута в нашите колекции са с естествен корал. Той е смятан за свещен камък в Тибет и Непал и заедно с тюркоаза, присъства почти във всяко сребърно изделие от колекция Тибет. Инкрустиран е във всеки сребърен медальон, пръстен, гривна или обеци като отделен камък или част от коралова мозайка.

В тибетската и непалската култура коралът пази от зли сили и символизира живота, потока на кръвта и нейната жизнена сила. Майсторството на тези бижутери превръща всяко сребърно бижу в уникален и неповторим амулет с изящен етно дизайн.


Вярва се, че коралът намалява стреса, умората и депресията. Носи любов, засилва енергията на притежателя си пази от всяко зло.


В Авторските ни сребърни колекции коралът се среща често като възможност за избор, като например в трите ни колекции, посветени на Древен Египет: Гиза, Нил и Египет. Там също са ценели корала като мощен камък-пазител, който съдържа божествената кръв и отваря пътя към новото, носи любов и късмет.


Естественият корал присъства също и в колекциите от сребърни бижута като Персия, Византия, Истанбул, Лалели, Босфор, Одесос, Шанти, Аламбра, Амур и много други.


В Бохо колекцията ни можете да намерите овални и кръгли сребърни пръстени и медальони с корали в изчистен дизайн, където акцента е върху красотата на самия камък.


При нас можете да си поръчате също и ръчно нанизани сребърни колиета и гривни с естествени мъниста корал и сребърни елементи, с дължина по ваше желание.


И до днес се смята, че коралът привлича добрият късмет, пази от зло и неутрализира отрицателни качества като гнева и завистта. Вярва се също, че е камък, който привлича любовта и носи хармония в брака. Заедно с тюркоаза е много подходящ камък- пазител за деца.


Коралът се свързва с кръвта и сърцето, смята се, че пречиства и спомага за сърдечно - съдовата система и циркулацията на кръвта. Намалява чувството на умора, тревожност, стрес, депресия и страх. 


Коралът е високо ценен и красив камък, но трябва да се пази от нагряване, пряка слънчева светлина и химически препарати, защото нарушават структурата му и с времето може да доведат до избледняването му.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече