Коралът – носител на късмет и ново начало

Коралът – носител на късмет и ново начало

Коралите са изградени от скелетните останки на морски обитатели и тъй като са от органичен произход се смята, че улесняват връзката с природата. Могат да варират в различни нюанси на червено, оранжево и розово. Има също черен и бял корал.


Всички сребърни бижута в нашите колекции са с естествен корал. Той е смятан за свещен камък в Тибет и Непал и заедно с тюркоаза, присъства почти във всяко сребърно изделие от колекция Тибет. Инкрустиран е във всеки сребърен медальон, пръстен, гривна или обеци като отделен камък или част от коралова мозайка.

В тибетската и непалската култура коралът пази от зли сили и символизира живота, потока на кръвта и нейната жизнена сила. Майсторството на тези бижутери превръща всяко сребърно бижу в уникален и неповторим амулет с изящен етно дизайн.


Вярва се, че коралът намалява стреса, умората и депресията. Носи любов, засилва енергията на притежателя си пази от всяко зло.


В Авторските ни сребърни колекции коралът се среща често като възможност за избор, като например в трите ни колекции, посветени на Древен Египет: Гиза, Нил и Египет. Там също са ценели корала като мощен камък-пазител, който съдържа божествената кръв и отваря пътя към новото, носи любов и късмет.


Естественият корал присъства също и в колекциите от сребърни бижута като Персия, Византия, Истанбул, Лалели, Босфор, Одесос, Шанти, Аламбра, Амур и много други.


В Бохо колекцията ни можете да намерите овални и кръгли сребърни пръстени и медальони с корали в изчистен дизайн, където акцента е върху красотата на самия камък.


При нас можете да си поръчате също и ръчно нанизани сребърни колиета и гривни с естествени мъниста корал и сребърни елементи, с дължина по ваше желание.


И до днес се смята, че коралът привлича добрият късмет, пази от зло и неутрализира отрицателни качества като гнева и завистта. Вярва се също, че е камък, който привлича любовта и носи хармония в брака. Заедно с тюркоаза е много подходящ камък- пазител за деца.


Коралът се свързва с кръвта и сърцето, смята се, че пречиства и спомага за сърдечно - съдовата система и циркулацията на кръвта. Намалява чувството на умора, тревожност, стрес, депресия и страх. 


Коралът е високо ценен и красив камък, но трябва да се пази от нагряване, пряка слънчева светлина и химически препарати, защото нарушават структурата му и с времето може да доведат до избледняването му.
 

Последни Постове

Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече
Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече