Кристалите, които активират енергията на Богинята вътре във вас

Кристалите, които активират енергията на Богинята вътре във вас

Много са кристалите, които могат да активират женската енергия, както вече видяхме. Нека да разгледаме още няколко. 


Опалът също е камък на Венера, загадъчен, сияен и зареждащ. Може да се срещне в много цветове и нюанси: има бял, розов и син опал, както и огнен опал. Винаги се е смятало, че това е магически камък, с много мощен заряд, който помага да се развие духовността и да се свърже човек с висшите сили.

Съществува вярване, че енергията на опала може да се свързва с енергията на притежателя си и затова е много важно емоциите, намеренията, мислите и чувствата да са овладяни. Опалът е естествен камък, който увеличава любовта, страстта, увеличава женската сила и интуиция и разсейва негативните мисли.

Безспорно опалът е особено красив и мистичен камък, който омагьосва погледа, независимо от цвета си. Затова и бижутата, изработени с него са уникални.

Можете да разгледате сребърните обеци, пръстени, медальони и гривни, които предлагаме в колекция Бохо, Звездно сияние и някои от Авторските ни колекции, като Амира и Египет.


Друг естествен камък, свързан с женската енергия на по-физически план е гранатът. Може да бъде червен или зелен на цвят, като зеленият е по-рядко срещан. Гранатът е повече свързан със страстта и сексуалната енергия, плодовитостта и женското здраве.

Този естествен камък зарежда, тонизира и балансира енергията, внася страст и жизненост. В много от Авторските ни колекции можете да намерите сребърни бижута с естествен гранат: Япония, Гърция, Византия, Амира, Истанбул, Босфор, Дзен, Лалели, Египет, Фрея, както и православните ни колекции: медальони със светци, кръстове Ксенофонт и Ставрос или гривни с конци и кръстове.

В колекция Бохо можете да намерите естествени гранати в различни форми и големини, фасетирани или кабошон, в семпъл сребърен обков или изработени с техниката на ковано сребро.

В колекция Седефени вълшебства има варианти на сребърни медальони, обеци и пръстени с инкрустирани естествени гранати, в комбинация със седеф и други кристали.

В колекция Звездно сияние гранатите често са съчетани с цяла палитра от естествени камъни: сапфири, цаворити, перидоти, родолити. В същата колекция се предлагат и сребърни пръстени, обеци и медальони със зелен гранат.

Можете също да поръчате ръчно низани колиета или гривни само с гранат или в съчетание с избрани от Вас естествени камъни, комбинирани със сребърни елементи. 


Ониксът е уникален камък, който помага при огромен физически и психически стрес, вярва се, че намалява тревогите, притеснението и с неговата сила може да се възвърне самообладанието, самоконтрола и вземането на решения.

Наричат го камък на мъдростта. Приеман е за много силен защитен амулет, изостря сетивата и инстинктите, отклонява манипулативните и токсични хора. Като камък, който стимулира и увеличава женската енергия, трябва да се има предвид, че помага за контрол на емоциите и развитието на интуицията.

Още от древността се е смятало, че облекчава болките при раждане и възстановяването след него. Смята се още, че ониксът увеличава издръжливостта и помага за загубата на тегло.

В Бохо колекцията ни можете да откриете много сребърни пръстени, медальони и обеци с фасетирани оникси или гладко полирани, изработени в различна форма. Имаме също различни по големина кръстове с оникс.

В Авторските колекции са включени много и различни сребърни бижута с оникс: Мексико, Атон, Месембрия, Одесос, Византия, Джодпур, Персия, Амур, Аламбра, Хива, Нил и Гиза, както и Юкатан, където в среброто има мозайка от оникс в комбинация с други естествени камъни.
 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече