Кристалите, които могат да активират Вашата женска енергия

Кристалите, които могат да активират Вашата женска енергия

Розовият кварц е зареден с нежна, мека енергия, любов, мир, хармония, състрадание. Смята се, че лекува душевни и сърдечни рани, събужда любовта и у нас и у другите. Камък лечител, който зарежда с топлина, любов и спокойствие.

Един от най-нежните и силни камъни едновременно, точно каквато е и женската енергия. Розов кварц можете да намерите в много от сребърните ни бижута в колекция Бохо: обеци, пръстени и медальони, изработени от сребро и красиви късчета розов кварц, фасетирани или гладки до съвършенство, в различна форма и семпъл обков.

В колекция Звездно сияние, среброто може да бъде с покритие от златист или черен родий, а естествения розов кварц съчетан с родолити, перидоти, сини топази, аметисти.

 Розовият кварц може да се комбинира чудесно и с диаманти, както е в комплект Франджипани от колекция Бали.

В някои от Авторските ни колекции като Чипровци, Япония, Джой, Шанти също сме отделили специално място на прекрасния розов кварц.


Тюркоазът е другия естествен камък, подвластен на планетата на любовта Венера.

Основната характеристика на тюркоаза е, че той е един от най-силните защитни амулети, но също така се свързва с любовта, духовното развитие, наричан е „камък на истината“ и помага за по-дълбокото разбиране на другите и за увеличаване на интуицията.

Ценен е от древността от всички народи и по всички краища на света. Навсякъде е смятан за камък, който носи хармония, спокойствие и късмет. В Египет е наричан „ камъкът на фараоните“, в Тибет е свещен пазител, за мюсюлманите тюркоазът носи голямо щастие и духовна чистота, за маите и ацтеките е бил свързан с техния небесен Бог, за индианците навахо и много други племена тюркоазът е свързващият елемент между небето и земята и притежава голяма лечителска сила.

Можете да откриете разнообразни модели сребърни на сребърни гривни, обеци, колиета, пръстени, медальони и токи за колани с тюркоаз в колекция Тибет.

Тюркоазът е наш любим и често използван естествен камък и в повечето ни Авторски колекции.

В колекция Бохо акцентът често е върху красотата на самия камък, а обковът може да е съвсем изчистен или напротив, декориран с допълнителни орнаменти.

В колекция Звездно сияние камъните тюркоаз са специално подбрани и с изключително качество, често пъти в черен или златист обков и в съчетание с други скъпи камъни като рубини, сини топази или перли.

Можете също да поръчате различни ръчно низани колиета и гривни от сребърни елементи и тюркоаз или в комбинация с други камъни.
 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече