Кристалите, които носят късмет в Годината на Белия метален бик

Кристалите, които носят късмет в Годината на Белия метален бик

От февруари 2021 навлязохме в годината на Белия метален бик.
Ще се опитаме да ви запознаем с модните тенденции в света на бижутата и комбинацията от камъни, които ще ви донесат късмет през тази година.
На първо място носете сребро и всякакви бели елементи. Масивните бижута, синджири, верижки, големите камъни и перлите също са много, много подходящи и зареждащи.


Перлите тази година са изключително актуални, те са символ на чистотата, любовта и красотата, балансират всички чакри, носят мъдрост и ни помагат да видим истината и първопричината за нещата.
Сега ще разгледаме накратко и кристалите, на които можете да заложите тази година за късмет и благополучие: това са основно тези, които заземяват, носят стабилност и увереност. Всички тях можете да намерите в нашия сайт, инкрустирани в различни бижута.


Черният турмалинов кварц е Духовният пазител, кристал, който съчетава в себе си мощната земна енергия, поглъща всяка негативна сила, насочена срещу притежателя му и я трансформира, като увеличава неговата собствена лична енергия и потенциал.


Малахитът е друг силен камък, чийто елемент е Земя. Той лекува както физически, така и умствени натоварвания, засилва имунната система, увеличава енергията, действа на сърдечната чакра, привлича любовта, мира и хармонията. 


Гранатът е камък, който също заземява, но е свързан и с елемента на пречистващия огън. Смята се, че този кристал помага както за детоксикация, регенериране, стимулиране на сърцето и кръвния поток в организма, така и за премахване на емоционални и мисловни блокажи. Привлича новото и промяната, увеличава енергията и пречиства на физическо и енергийно ниво. 


Цитринът е камък с цветова гама от златисто-жълто го оранжево-кафяво. Свързва се с енергията на Слънцето: успокоява, зарежда и носи живот. Смята се, че този кристал помага да се справим с депресията, внася светли мисли, позитивен заряд, стимулира творчеството, привлича богатство и благополучие.


Лапис лазули е високоценен камък с мощна сила, отключваща интуицията и вътрешната мъдрост. Смята се, че активира вътрешната сила и куража. Основно този кристал се свързва от дълбока древност с духовността и божественото в толкова силна степен, че е бил смятан за енергиен щит срещу всякакви негативни сили, но само, ако се използва разумно и добронамерено.


Аметистът е кристал, който носи промяна, трансформация, мир и защита. Според астролозите, той е необходим за изчистване на негативизма и всичко, натрупано от предишните години, като ни помогне да се доверим на интуицията и вътрешния си глас. Това е кристалът-лечител, който пречиства, балансира и укрепва.
 

Последни Постове

Скъпоценните камъни, които носят любов
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ, КОИТО НОСЯТ ЛЮБОВ
От древни времена се вярва, че скъпоценните и полускъпоценни камъни, носещи заряда на земята, въздух
Прочети повече
Брошката  - стилна и винаги на мода
БРОШКАТА - СТИЛНА И ВИНАГИ НА МОДА
Брошката – уникално бижу за украса на дрехата. Можете да я носите навсякъде : върху вечерна рокля, в
Прочети повече
Сапфирът – кралско синя елегантност
САПФИРЪТ – КРАЛСКО СИНЯ ЕЛЕГАНТНОСТ
Сапфирът е един от четирите скъпоценни камъни, към които спадат още диамантът, рубинът и изумрудът,
Прочети повече