Кристалите, които носят късмет в Годината на Белия метален бик

Кристалите, които носят късмет в Годината на Белия метален бик

От февруари 2021 навлязохме в годината на Белия метален бик.
Ще се опитаме да ви запознаем с модните тенденции в света на бижутата и комбинацията от камъни, които ще ви донесат късмет през тази година.
На първо място носете сребро и всякакви бели елементи. Масивните бижута, синджири, верижки, големите камъни и перлите също са много, много подходящи и зареждащи.


Перлите тази година са изключително актуални, те са символ на чистотата, любовта и красотата, балансират всички чакри, носят мъдрост и ни помагат да видим истината и първопричината за нещата.
Сега ще разгледаме накратко и кристалите, на които можете да заложите тази година за късмет и благополучие: това са основно тези, които заземяват, носят стабилност и увереност. Всички тях можете да намерите в нашия сайт, инкрустирани в различни бижута.


Черният турмалинов кварц е Духовният пазител, кристал, който съчетава в себе си мощната земна енергия, поглъща всяка негативна сила, насочена срещу притежателя му и я трансформира, като увеличава неговата собствена лична енергия и потенциал.


Малахитът е друг силен камък, чийто елемент е Земя. Той лекува както физически, така и умствени натоварвания, засилва имунната система, увеличава енергията, действа на сърдечната чакра, привлича любовта, мира и хармонията. 


Гранатът е камък, който също заземява, но е свързан и с елемента на пречистващия огън. Смята се, че този кристал помага както за детоксикация, регенериране, стимулиране на сърцето и кръвния поток в организма, така и за премахване на емоционални и мисловни блокажи. Привлича новото и промяната, увеличава енергията и пречиства на физическо и енергийно ниво. 


Цитринът е камък с цветова гама от златисто-жълто го оранжево-кафяво. Свързва се с енергията на Слънцето: успокоява, зарежда и носи живот. Смята се, че този кристал помага да се справим с депресията, внася светли мисли, позитивен заряд, стимулира творчеството, привлича богатство и благополучие.


Лапис лазули е високоценен камък с мощна сила, отключваща интуицията и вътрешната мъдрост. Смята се, че активира вътрешната сила и куража. Основно този кристал се свързва от дълбока древност с духовността и божественото в толкова силна степен, че е бил смятан за енергиен щит срещу всякакви негативни сили, но само, ако се използва разумно и добронамерено.


Аметистът е кристал, който носи промяна, трансформация, мир и защита. Според астролозите, той е необходим за изчистване на негативизма и всичко, натрупано от предишните години, като ни помогне да се доверим на интуицията и вътрешния си глас. Това е кристалът-лечител, който пречиства, балансира и укрепва.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече