Лабрадорит – един от най-красивите и магически кристали

Лабрадорит – един от най-красивите и магически кристали

Има го в различни краища по света, но за пръв път е открит в провинция Лабрадор в Канада. Ако основата му е черна, лабрадоритът се нарича още спектролит.  Изключително красив и интересен камък. Той е с тъмни ивици и характерен блясък, като пламти в различни цветове от спекртъра на светлината. Няма два еднакви лабрадорита. Смята се, че камъкът притежава невероятно силни свойства.

Почитан в различните краища на света като мощен талисман и използван както от шамани, лечители и магьосници, популярен в Индия, Непал, Южна Африка, Австралия, така и сред ескимоси и индианци. Лабрадоритът е намиран също и в метеорити. Поради невероятния заряд и красота на този камък и преливането на цветовете се смята, че лабрадоритът успокоява, балансира и хармонизира енергията на притежателя си, носи огромен късмет, пречиства цялата аура на човека, засилва интуицията, помага ни да се свържем с духовния свят, а също отключва творческия потенциал и креативността.

Лабрадоритът зарежда с позитивна енергия, силна воля и добър късмет, всичко, което ни е нужно, за да се впуснем в нови начинания. Вярва се, че този камък е добър лечител за костни и ставни проблеми, подобрява зрението и успокоява ума, помага при стрес. Тъй като привлича късмета, смята се, че лабрадорита е подходящ за хора с опасни и рискови професии, защото пази от нещастия и беди. 


Лабрадоритът въздейства на всички чакри, но най-силно на слънчевия сплит и сакралната чакра. Подходящ е за всички зодии, но най-много влияе на Овен и Скорпион. 
Камъкът е изключително красив и въздействащ. В нашия сайт предлагаме много бижута с този невероятен кристал. Необходимо е, като повечето естествени камъни да се пази от силна козметика и парфюми.

Поради крехката си структура трябва да се пази също от удар и нараняване. Да се излага на светлина не е проблем за него.
Най-важното при избора на бижу с лабрадорит е да усетите, че самият камък е неустоим и е точно и само за вас. По същия начин стоят нещата и с нашите бижута. 
 

Последни Постове

Тибетски символи - просветление и зареждаща енергия
ТИБЕТСКИ СИМВОЛИ - ПРОСВЕТЛЕНИЕ И ЗАРЕЖДАЩА ЕНЕРГИЯ
От древни времена в тибетския будизъм има характерни символи, носещи късмет и покровителство. Тези с
Прочети повече
Още за древноегипетските символи в бижутерията
ОЩЕ ЗА ДРЕВНОЕГИПЕТСКИТЕ СИМВОЛИ В БИЖУТЕРИЯТА
Вече разгледахме някои от основните символи, толкова важни за древните хора в Египет, изобразявани в
Прочети повече
Древноегипетски символи и съвременни бижута
ДРЕВНОЕГИПЕТСКИ СИМВОЛИ И СЪВРЕМЕННИ БИЖУТА
Има нещо магично, тайнствено и много привлекателно в Древен Египет. Високоразвита цивилизация, с огр
Прочети повече