Лабрадорит – един от най-красивите и магически кристали

Лабрадорит – един от най-красивите и магически кристали

Има го в различни краища по света, но за пръв път е открит в провинция Лабрадор в Канада. Ако основата му е черна, лабрадоритът се нарича още спектролит.  Изключително красив и интересен камък. Той е с тъмни ивици и характерен блясък, като пламти в различни цветове от спекртъра на светлината. Няма два еднакви лабрадорита. Смята се, че камъкът притежава невероятно силни свойства.

Почитан в различните краища на света като мощен талисман и използван както от шамани, лечители и магьосници, популярен в Индия, Непал, Южна Африка, Австралия, така и сред ескимоси и индианци. Лабрадоритът е намиран също и в метеорити. Поради невероятния заряд и красота на този камък и преливането на цветовете се смята, че лабрадоритът успокоява, балансира и хармонизира енергията на притежателя си, носи огромен късмет, пречиства цялата аура на човека, засилва интуицията, помага ни да се свържем с духовния свят, а също отключва творческия потенциал и креативността.

Лабрадоритът зарежда с позитивна енергия, силна воля и добър късмет, всичко, което ни е нужно, за да се впуснем в нови начинания. Вярва се, че този камък е добър лечител за костни и ставни проблеми, подобрява зрението и успокоява ума, помага при стрес. Тъй като привлича късмета, смята се, че лабрадорита е подходящ за хора с опасни и рискови професии, защото пази от нещастия и беди. 


Лабрадоритът въздейства на всички чакри, но най-силно на слънчевия сплит и сакралната чакра. Подходящ е за всички зодии, но най-много влияе на Овен и Скорпион. 
Камъкът е изключително красив и въздействащ. В нашия сайт предлагаме много бижута с този невероятен кристал. Необходимо е, като повечето естествени камъни да се пази от силна козметика и парфюми.

Поради крехката си структура трябва да се пази също от удар и нараняване. Да се излага на светлина не е проблем за него.
Най-важното при избора на бижу с лабрадорит е да усетите, че самият камък е неустоим и е точно и само за вас. По същия начин стоят нещата и с нашите бижута. 
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече