Лабрадорит – един от най-красивите и магически кристали

Лабрадорит – един от най-красивите и магически кристали

Има го в различни краища по света, но за пръв път е открит в провинция Лабрадор в Канада. Ако основата му е черна, лабрадоритът се нарича още спектролит.  Изключително красив и интересен камък. Той е с тъмни ивици и характерен блясък, като пламти в различни цветове от спекртъра на светлината. Няма два еднакви лабрадорита. Смята се, че камъкът притежава невероятно силни свойства.

Почитан в различните краища на света като мощен талисман и използван както от шамани, лечители и магьосници, популярен в Индия, Непал, Южна Африка, Австралия, така и сред ескимоси и индианци. Лабрадоритът е намиран също и в метеорити. Поради невероятния заряд и красота на този камък и преливането на цветовете се смята, че лабрадоритът успокоява, балансира и хармонизира енергията на притежателя си, носи огромен късмет, пречиства цялата аура на човека, засилва интуицията, помага ни да се свържем с духовния свят, а също отключва творческия потенциал и креативността.

Лабрадоритът зарежда с позитивна енергия, силна воля и добър късмет, всичко, което ни е нужно, за да се впуснем в нови начинания. Вярва се, че този камък е добър лечител за костни и ставни проблеми, подобрява зрението и успокоява ума, помага при стрес. Тъй като привлича късмета, смята се, че лабрадорита е подходящ за хора с опасни и рискови професии, защото пази от нещастия и беди. 


Лабрадоритът въздейства на всички чакри, но най-силно на слънчевия сплит и сакралната чакра. Подходящ е за всички зодии, но най-много влияе на Овен и Скорпион. 
Камъкът е изключително красив и въздействащ. В нашия сайт предлагаме много бижута с този невероятен кристал. Необходимо е, като повечето естествени камъни да се пази от силна козметика и парфюми.

Поради крехката си структура трябва да се пази също от удар и нараняване. Да се излага на светлина не е проблем за него.
Най-важното при избора на бижу с лабрадорит е да усетите, че самият камък е неустоим и е точно и само за вас. По същия начин стоят нещата и с нашите бижута. 
 

Последни Постове

Колекция Амур и сърцето -  ключ към любовта и добротата
КОЛЕКЦИЯ АМУР И СЪРЦЕТО - КЛЮЧ КЪМ ЛЮБОВТА И ДОБРОТАТА
Сребърна колекция Амур се състои от пръстен, два вида медальона, различни по големина и обеци. В сре
Прочети повече
Сребърна колекция Мексико - бижута, вдъхновени от древните индиански цивилизации
СРЕБЪРНА КОЛЕКЦИЯ МЕКСИКО - БИЖУТА, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ДРЕВНИТЕ ИНДИАНСКИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
Авторската ни колекция Мексико е изработена от сребро и полускъпоценни камъни, вдъхновена от самобит
Прочети повече
Черен турмалинов кварц – кристал - пазител и ключ към новото в живота
ЧЕРЕН ТУРМАЛИНОВ КВАРЦ – КРИСТАЛ - ПАЗИТЕЛ И КЛЮЧ КЪМ НОВОТО В ЖИВОТА
Черният турмалинов кварц е прозрачен или млечно бял кварц с черни турмалинови включвания. Смята се,
Прочети повече