Лечебният заряд на турмалина

Лечебният заряд на турмалина

Турмалинът е полускъпоценен камък, който се среща в най-различни нюанси: от нежно розово, през цикламено, в различни варианти на зеленото, среща се още син, бял, черен и динен турмалин, който прелива между зелено и розово. Има легенда, според която турмалинът е преминал през дъгата и е приел всичките й цветове.


В колекцията Бали можете да видите няколко различни варианти сребърни бижута с розов или зелен турмалин. 
Научно е установено, че турмалинът има електрически заряд, произвежда собствено електромагнитно поле, което влияе благотворно на човек.

Доказано е, че създава алфа-вълни и фотонна енергия, като тези негови свойства се използват в много съвременни продукти с лечебно действие. Всички негови свойства в комбинация със среброто имат много благотворен ефект.


В комплект Мала са включени сребърен пръстен, медальон и обеци, както само с розов турмалин, така и с комбинация от розов и зелен: необработени малки висулки се редуват със сребърни или позлатени кубчета. В сребърния комплект Дракон също има комплект от сребърен медальон, обеци и пръстен, с два цвята турмалин  и сребърни или позлатени елементи.


Турмалинът е проводник на  положителна енергия, той балансира, пречиства и детоксикира организма. Лекува психиката и повишава вибрацията. Помага да се преодолеят депресивни състояния, страхове и паранои. Заземява тежката енергия и зарежда с положителна, като увеличава толерантността, вдъхновението, радостта, състраданието и приятелството.


В колекция Звездно сияние може да откриете интересни сребърни бижута, където турмалинът е в съчетание с други естествени камъни, като разноцветни сапфири, цаворити, аметисти, гранати, перидоти, иолити, сини топази.

Зеленият и розовият турмалин контрастират красиво в съчетание с абанос и сребърен обков от черен или златен родий. 

Има и интересно предложение от розов и зелен турмалин върху сребърен окачвач на медальон от амонит- два истински шедьовъра в нашата Бохо колекция. 


В Авторската ни колекция Православни светци можете да видите сребърни медальони с изображения на светци и инкрустирани малки естествени камъни отстрани. Всеки от тях може да бъде изработен с розов турмалин.

Същото важи и за кръстът Ксенофонт, който е с малък кръгъл камък в средата. 


Чудесна комбинация е колие от естествени розови перли с розови турмалини, инкрустирани на закопчалката.


Затова Ви препоръчваме да изберете този камък, монтиран върху сребърни пръстени, медальони или обеци.
Зеленият турмалин ни свързва с енергията на Земята.

Той успокоява сърцето и нервната система, намалява стреса и тревожността. Увеличава жизнената сила и запазва младостта. Смята се още, че носи късмет, успех в бизнеса и привлича парите.
Розовият турмалин балансира мъжката и женската енергия, привлича любовта, помага за любовна мъка и всякакви разочарования, успокоява емоционалната болка и настройва позитивно.
 

Последни Постове

Скъпоценните камъни, които носят любов
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ, КОИТО НОСЯТ ЛЮБОВ
От древни времена се вярва, че скъпоценните и полускъпоценни камъни, носещи заряда на земята, въздух
Прочети повече
Брошката  - стилна и винаги на мода
БРОШКАТА - СТИЛНА И ВИНАГИ НА МОДА
Брошката – уникално бижу за украса на дрехата. Можете да я носите навсякъде : върху вечерна рокля, в
Прочети повече
Сапфирът – кралско синя елегантност
САПФИРЪТ – КРАЛСКО СИНЯ ЕЛЕГАНТНОСТ
Сапфирът е един от четирите скъпоценни камъни, към които спадат още диамантът, рубинът и изумрудът,
Прочети повече