Лечебният заряд на турмалина

Лечебният заряд на турмалина

Турмалинът е полускъпоценен камък, който се среща в най-различни нюанси: от нежно розово, през цикламено, в различни варианти на зеленото, среща се още син, бял, черен и динен турмалин, който прелива между зелено и розово. Има легенда, според която турмалинът е преминал през дъгата и е приел всичките й цветове.


В колекцията Бали можете да видите няколко различни варианти сребърни бижута с розов или зелен турмалин. 
Научно е установено, че турмалинът има електрически заряд, произвежда собствено електромагнитно поле, което влияе благотворно на човек.

Доказано е, че създава алфа-вълни и фотонна енергия, като тези негови свойства се използват в много съвременни продукти с лечебно действие. Всички негови свойства в комбинация със среброто имат много благотворен ефект.


В комплект Мала са включени сребърен пръстен, медальон и обеци, както само с розов турмалин, така и с комбинация от розов и зелен: необработени малки висулки се редуват със сребърни или позлатени кубчета. В сребърния комплект Дракон също има комплект от сребърен медальон, обеци и пръстен, с два цвята турмалин  и сребърни или позлатени елементи.


Турмалинът е проводник на  положителна енергия, той балансира, пречиства и детоксикира организма. Лекува психиката и повишава вибрацията. Помага да се преодолеят депресивни състояния, страхове и паранои. Заземява тежката енергия и зарежда с положителна, като увеличава толерантността, вдъхновението, радостта, състраданието и приятелството.


В колекция Звездно сияние може да откриете интересни сребърни бижута, където турмалинът е в съчетание с други естествени камъни, като разноцветни сапфири, цаворити, аметисти, гранати, перидоти, иолити, сини топази.

Зеленият и розовият турмалин контрастират красиво в съчетание с абанос и сребърен обков от черен или златен родий. 

Има и интересно предложение от розов и зелен турмалин върху сребърен окачвач на медальон от амонит- два истински шедьовъра в нашата Бохо колекция. 


В Авторската ни колекция Православни светци можете да видите сребърни медальони с изображения на светци и инкрустирани малки естествени камъни отстрани. Всеки от тях може да бъде изработен с розов турмалин.

Същото важи и за кръстът Ксенофонт, който е с малък кръгъл камък в средата. 


Чудесна комбинация е колие от естествени розови перли с розови турмалини, инкрустирани на закопчалката.


Затова Ви препоръчваме да изберете този камък, монтиран върху сребърни пръстени, медальони или обеци.
Зеленият турмалин ни свързва с енергията на Земята.

Той успокоява сърцето и нервната система, намалява стреса и тревожността. Увеличава жизнената сила и запазва младостта. Смята се още, че носи късмет, успех в бизнеса и привлича парите.
Розовият турмалин балансира мъжката и женската енергия, привлича любовта, помага за любовна мъка и всякакви разочарования, успокоява емоционалната болка и настройва позитивно.
 

Последни Постове

Султанит – камък хамелион, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛИОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече
Кристалите, които активират енергията на Богинята вътре във вас
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО АКТИВИРАТ ЕНЕРГИЯТА НА БОГИНЯТА ВЪТРЕ ВЪВ ВАС
Много са кристалите, които могат да активират женската енергия, както вече видяхме. Нека да разгледа
Прочети повече
Кристалите, които могат да активират Вашата женска енергия
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА АКТИВИРАТ ВАШАТА ЖЕНСКА ЕНЕРГИЯ
Розовият кварц е зареден с нежна, мека енергия, любов, мир, хармония, състрадание. Смята се, че леку
Прочети повече