Лимонов кварц – кристал на светлината и положителната промяна

Лимонов кварц – кристал на светлината и положителната промяна

Лимоновият кварц може да варира в различни нюанси от светло лимоненожълто до оранжево, като понякога има лек зеленикав оттенък.
Смята се, че е много силен камък с позитивна, слънчева вибрация и помага да се избавим от депресивни мисли и състояния, зарежда с положителна енергия и желания за активна дейност. Улеснява вземането на решения и намалява страховете, помага да се вслушаме във вътрешния си глас и да разберем какво е действително важно за нас.

Вярва се, че лимоновият кварц намалява тревожността и негативните мисли. Цветът му се свързва със светлината, силата на Слънцето и се смята, че носи късмет и помага за положителна трансформация, както и да приемем новостите и промените  в живота си. Освен това му се приписва силата на талисман при изпити, за привличане на пари и всякакви бизнес успехи. 


В нашата сребърна Бохо колекция можете да намерите много изящно изработени сребърни пръстени, медальони и обеци. Някои са в съвсем семпъл обков, като акцентът е върху красотата и светлината на естествения лимонов кварц.

Други са с по-сложен дизайн и фасетировка, но при всички случаи се подчертава ефектът на специално избираните кристали лимонов кварц с красив фасет и блясък.


Изключително интересен е пръстенът с лимонов кварц от колекция Звездно сияние. Този естествен камък е специално подбран с много високо качество и красив зеленикав оттенък. Красотата му е подсилена от невероятния родиран с черно и златисто обков и инкрустираните аметисти, както и оранжеви, сини, червени, зелени и жълти сапфири. Дизайнът на този пръстен е интересен и оригинален, а изработката – майсторска.


Сред Авторските ни колекции също можете да намерите сребърни пръстени, обеци, медальони и гривни с лимонов кварц. От сребърна колекция Беатриче можете да избирате между два вида пръстени, два вида медальони и обеци. Лимоновият кварц е в триъгълна форма и с красива фасетировка. В единия вид пръстен и медальон лимоновият кристал е инкрустиран богат обков с флорални мотиви и малки полускъпоценни камъни: аметисти, сини топази, перидоти или цитрини.

В другия модел сребърен пръстен, обеци и медальон обковът е съвсем семпъл и изчистен.


В колекция Персия лимоновият кристал е представен отново в триъгълна форма и с оригинална фасетировка. Сребърният пръстен, медальон, гривна и обеци са с основен камък естествен лимонов кварц в средата на богато орнаментиран обков с интересни етно елементи.


Някои от останалите ни Авторски колекции също могат да бъдат изработени с лимонов кварц, ако има в наличност от определените форми и размери.
Красотата на лимоновия кварц придава нежност на всяко бижу, в което е инкрустиран, а и човек винаги има нужда от кристал, който да го зареди със слънчева енергия и да му вдъхне вяра в собствения му късмет.
 

Последни Постове

Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече
За среброто и високосните години
ЗА СРЕБРОТО И ВИСОКОСНИТЕ ГОДИНИ
Носенето на сребро е свързано с редица поверия на различни народи по всички краища на света от древн
Прочети повече
Султанит – камък хамелеон, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛЕОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече