Лимонов кварц – кристал на светлината и положителната промяна

Лимонов кварц – кристал на светлината и положителната промяна

Лимоновият кварц може да варира в различни нюанси от светло лимоненожълто до оранжево, като понякога има лек зеленикав оттенък.
Смята се, че е много силен камък с позитивна, слънчева вибрация и помага да се избавим от депресивни мисли и състояния, зарежда с положителна енергия и желания за активна дейност. Улеснява вземането на решения и намалява страховете, помага да се вслушаме във вътрешния си глас и да разберем какво е действително важно за нас.

Вярва се, че лимоновият кварц намалява тревожността и негативните мисли. Цветът му се свързва със светлината, силата на Слънцето и се смята, че носи късмет и помага за положителна трансформация, както и да приемем новостите и промените  в живота си. Освен това му се приписва силата на талисман при изпити, за привличане на пари и всякакви бизнес успехи. 


В нашата сребърна Бохо колекция можете да намерите много изящно изработени сребърни пръстени, медальони и обеци. Някои са в съвсем семпъл обков, като акцентът е върху красотата и светлината на естествения лимонов кварц.

Други са с по-сложен дизайн и фасетировка, но при всички случаи се подчертава ефектът на специално избираните кристали лимонов кварц с красив фасет и блясък.


Изключително интересен е пръстенът с лимонов кварц от колекция Звездно сияние. Този естествен камък е специално подбран с много високо качество и красив зеленикав оттенък. Красотата му е подсилена от невероятния родиран с черно и златисто обков и инкрустираните аметисти, както и оранжеви, сини, червени, зелени и жълти сапфири. Дизайнът на този пръстен е интересен и оригинален, а изработката – майсторска.


Сред Авторските ни колекции също можете да намерите сребърни пръстени, обеци, медальони и гривни с лимонов кварц. От сребърна колекция Беатриче можете да избирате между два вида пръстени, два вида медальони и обеци. Лимоновият кварц е в триъгълна форма и с красива фасетировка. В единия вид пръстен и медальон лимоновият кристал е инкрустиран богат обков с флорални мотиви и малки полускъпоценни камъни: аметисти, сини топази, перидоти или цитрини.

В другия модел сребърен пръстен, обеци и медальон обковът е съвсем семпъл и изчистен.


В колекция Персия лимоновият кристал е представен отново в триъгълна форма и с оригинална фасетировка. Сребърният пръстен, медальон, гривна и обеци са с основен камък естествен лимонов кварц в средата на богато орнаментиран обков с интересни етно елементи.


Някои от останалите ни Авторски колекции също могат да бъдат изработени с лимонов кварц, ако има в наличност от определените форми и размери.
Красотата на лимоновия кварц придава нежност на всяко бижу, в което е инкрустиран, а и човек винаги има нужда от кристал, който да го зареди със слънчева енергия и да му вдъхне вяра в собствения му късмет.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече