Малахитът, зелената магия

Малахитът, зелената магия

Малахитът е камък, който притежава огромна защитна сила, поглъща нашите токсични емоции, изчиства негативните енергии около нас и ни зарежда със смелост, мъдрост и сила да преборим собствените си страхове. Малахитът е талисман за хора, които пътуват и особено тези, които имат морска болест или се страхуват да пътуват в самолет и им прилошава. 


Този камък изглежда много добре в комбинация със сребро. В нашия сайт можете да намерите много и различни по стил и излъчване сребърни бижута, както само с малахит, така и в комбинация с други камъни. 
Малахитът се грижи едновременно за нашето физическо и духовно благополучие, свързва се с лечебната енергия на Земята, на новото начало, на пролетта и новия живот. Едновременно зарежда и изчиства, намалява стреса и успокоява.


Смята се, че малахитът е камък, който предпазва от злополуки. Наричат го още „камък на късмета“, тъй като привлича парите, финансови и бизнес успехи. Балансира емоциите и чакрите, пречиства аурата, помага да се свържем с нашето по-висше Аз, да отключим интуицията си и да имаме смелостта да я последваме. Също така малахитът изчиства подсъзнателни емоционални и мисловни блокажи. 


Още от древността се вярва, че малахитът закриля жените и бременните и е много силен амулет за деца, който пази от зли очи. Отключва сърдечната чакра, възстановява сърдечния ритъм и помага при проблеми с очите. Този кристал привлича любовта, подпомага комуникацията между хората и изчиства отношенията.


Има данни, че малахит се е добивал и обработвал още 4000 г. пр. н.е. в Египет и е бил инкрустиран в бижута и множество изящни предмети. Вярвали са, че носи мъдрост и мир и са го свързвали с вечността. Неговите, изключително контрастни нюанси и странни окраски го нареждат сред един от най-красивите камъни, използвани в бижутерията и до днес. 


Свързан е най-вече със сърдечната чакра, макар че синхронизира и пречиства всички. Зодиакалните знаци, с които е най-свързан са Телец, Водолей и Козирог.
 

Последни Постове

Колекция Амур и сърцето -  ключ към любовта и добротата
КОЛЕКЦИЯ АМУР И СЪРЦЕТО - КЛЮЧ КЪМ ЛЮБОВТА И ДОБРОТАТА
Сребърна колекция Амур се състои от пръстен, два вида медальона, различни по големина и обеци. В сре
Прочети повече
Сребърна колекция Мексико - бижута, вдъхновени от древните индиански цивилизации
СРЕБЪРНА КОЛЕКЦИЯ МЕКСИКО - БИЖУТА, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ДРЕВНИТЕ ИНДИАНСКИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
Авторската ни колекция Мексико е изработена от сребро и полускъпоценни камъни, вдъхновена от самобит
Прочети повече
Черен турмалинов кварц – кристал - пазител и ключ към новото в живота
ЧЕРЕН ТУРМАЛИНОВ КВАРЦ – КРИСТАЛ - ПАЗИТЕЛ И КЛЮЧ КЪМ НОВОТО В ЖИВОТА
Черният турмалинов кварц е прозрачен или млечно бял кварц с черни турмалинови включвания. Смята се,
Прочети повече