Малахитът, зелената магия

Малахитът, зелената магия

Малахитът е камък, който притежава огромна защитна сила, поглъща нашите токсични емоции, изчиства негативните енергии около нас и ни зарежда със смелост, мъдрост и сила да преборим собствените си страхове. Малахитът е талисман за хора, които пътуват и особено тези, които имат морска болест или се страхуват да пътуват в самолет и им прилошава. 


Този камък изглежда много добре в комбинация със сребро. В нашия сайт можете да намерите много и различни по стил и излъчване сребърни бижута, както само с малахит, така и в комбинация с други камъни. 
Малахитът се грижи едновременно за нашето физическо и духовно благополучие, свързва се с лечебната енергия на Земята, на новото начало, на пролетта и новия живот. Едновременно зарежда и изчиства, намалява стреса и успокоява.


Смята се, че малахитът е камък, който предпазва от злополуки. Наричат го още „камък на късмета“, тъй като привлича парите, финансови и бизнес успехи. Балансира емоциите и чакрите, пречиства аурата, помага да се свържем с нашето по-висше Аз, да отключим интуицията си и да имаме смелостта да я последваме. Също така малахитът изчиства подсъзнателни емоционални и мисловни блокажи. 


Още от древността се вярва, че малахитът закриля жените и бременните и е много силен амулет за деца, който пази от зли очи. Отключва сърдечната чакра, възстановява сърдечния ритъм и помага при проблеми с очите. Този кристал привлича любовта, подпомага комуникацията между хората и изчиства отношенията.


Има данни, че малахит се е добивал и обработвал още 4000 г. пр. н.е. в Египет и е бил инкрустиран в бижута и множество изящни предмети. Вярвали са, че носи мъдрост и мир и са го свързвали с вечността. Неговите, изключително контрастни нюанси и странни окраски го нареждат сред един от най-красивите камъни, използвани в бижутерията и до днес. 


Свързан е най-вече със сърдечната чакра, макар че синхронизира и пречиства всички. Зодиакалните знаци, с които е най-свързан са Телец, Водолей и Козирог.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече