Малахитът, зелената магия

Малахитът, зелената магия

Малахитът е камък, който притежава огромна защитна сила, поглъща нашите токсични емоции, изчиства негативните енергии около нас и ни зарежда със смелост, мъдрост и сила да преборим собствените си страхове. Малахитът е талисман за хора, които пътуват и особено тези, които имат морска болест или се страхуват да пътуват в самолет и им прилошава. 


Този камък изглежда много добре в комбинация със сребро. В нашия сайт можете да намерите много и различни по стил и излъчване сребърни бижута, както само с малахит, така и в комбинация с други камъни. 
Малахитът се грижи едновременно за нашето физическо и духовно благополучие, свързва се с лечебната енергия на Земята, на новото начало, на пролетта и новия живот. Едновременно зарежда и изчиства, намалява стреса и успокоява.


Смята се, че малахитът е камък, който предпазва от злополуки. Наричат го още „камък на късмета“, тъй като привлича парите, финансови и бизнес успехи. Балансира емоциите и чакрите, пречиства аурата, помага да се свържем с нашето по-висше Аз, да отключим интуицията си и да имаме смелостта да я последваме. Също така малахитът изчиства подсъзнателни емоционални и мисловни блокажи. 


Още от древността се вярва, че малахитът закриля жените и бременните и е много силен амулет за деца, който пази от зли очи. Отключва сърдечната чакра, възстановява сърдечния ритъм и помага при проблеми с очите. Този кристал привлича любовта, подпомага комуникацията между хората и изчиства отношенията.


Има данни, че малахит се е добивал и обработвал още 4000 г. пр. н.е. в Египет и е бил инкрустиран в бижута и множество изящни предмети. Вярвали са, че носи мъдрост и мир и са го свързвали с вечността. Неговите, изключително контрастни нюанси и странни окраски го нареждат сред един от най-красивите камъни, използвани в бижутерията и до днес. 


Свързан е най-вече със сърдечната чакра, макар че синхронизира и пречиства всички. Зодиакалните знаци, с които е най-свързан са Телец, Водолей и Козирог.
 

Последни Постове

Лавата – мощната закрила на стихиите
ЛАВАТА – МОЩНАТА ЗАКРИЛА НА СТИХИИТЕ
Това е порест вулканичен камък с черен или сивкав оттенък, а понякога с червеникави или кафяви нюанс
Прочети повече
Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече