Най-силните кристали, които развиват интуицията

Най-силните кристали, които развиват интуицията

От минали времена, по всички краища на земята и всички народи са вярвали, че естествените камъни помагат на хората за късмет, за любов, за да ги предпазват от зли сили или да развиват интуицията им. Скъпоценните камъни са свързани със земята и стихиите, имат различен произход, в зависимост от това дали са с органичен или неорганичен произход, дали са се образували при изригване на вулкан или от паднал метеорит.

Съставът, свойствата, цвета и прозрачността им са различни, но всички те са прекарали хилядолетия в недрата на земята и може би поради тази причина хора от различни векове и народи, в различни краища на земята са били убедени, че естествените кристали са нашата връзка с природата, носят необикновен заряд и имат способността да помагат и лекуват.


В нашия сайт можете да намерите сребърни пръстени, медальони, обеци, гривни и колиета с различните естествени кристали: малахит, тюркоаз, корал, аметист, перидот, рубин, сапфир, изумруд, гранат, лунен камък, диамант и много други.

Всички те са специално подбрани, с високо качество, с нежна фасетировка или гладко полирани, направени така, че да се запази максимално тяхната естествена красота и излъчване. Натуралните кристали са инкрустирани в сребро проба 925, тъй като среброто, като благороден метал, само по себе си има доста други интересни свойства. Повечето ни сребърни бижута са изработени така, че обковът да е семпъл и естествения камък да има допир до кожата.


Интуицията е  едно от най-ценните качества, които можем да развием в нас. Тя ни помага да се чувстваме по-уверени, да се доверяваме на себе си и вътрешния си глас, да изберем това, което е най-добро за нас и тези, които обичаме. 


Смята се, че един от най-силните естествени камъни е Планинският кристал. Той съдържа всички цветове от спектъра на светлината, като се смята, че точно затова е много силен лечебен камък, пречиства аурата и уравновесява всички чакри. Това е кристалът на светлината и на най-високите вибрации. Вярва се, че когато човек е пречистен, той е по-силен и по-склонен да слуша интуицията и Висшето си Аз.


Розовият кварц е невероятно нежен камък, който се свързва с чистата енергия на любовта. Той ни учи да обичаме и да се доверяваме. Основния урок на любовта е човек да се научи да обича себе си и да се доверява на вътрешния си глас. Само така ще съумее да бъде отворен и полезен и за другите.


Лунният камък се свързва с енергията на луната и женската енергия. Помага ни да не губим светлината в мрака и да следваме пътя си. Смята се, че лунният камък уравновесява емоциите и стабилизира енергиите. Това е кристал със собствен заряд, който ни улеснява да изградим връзка със самите себе си и да разгърнем интуицията си.


Лабрадоритът е магичен и изключително красив кристал, за който се вярва, че е много мощен талисман. От древността се смята, че той пази от всякакви негативни енергии и помага на собственика си да преодолее депресия, стрес, гняв и други отрицателни качества и да израсне духовно. Развива психическите възприятия, интуицията и носи промяна. Вярва се, че точно лабрадоритът ще ви покаже светлината тогава, когато не виждате изход. Трябва само да се вслушате във вътрешния си глас.


Освен че е кристал със силни лечебни свойства, от дълбока древност аметистът е смятан за камък на мъдростта и знанието. Той се свързва най-силно с чакрата на третото око и е разпространено схващането, че отключва интуицията и помага за взимане на правилните решения. Според много вярвания от древността и до наши дни аметистът е кристал с много мощна енергия, но помага само на позитивни хора, пречиства аурата и повишава вибрациите на човека.


Лапис лазули е бил смятан за свещен камък от много древни народи. Името му произлиза от арабската дума за небе. Цветът му е изключително наситен и често изпъстрен със златисти нишки. Смята се, че също отключва чакрата на третото око, повишавайки интуицията, психичните способности, лидерските качества и способността да се разбират нещата в дълбочина. Бил е смятан за камък на мъдростта и магическата сила, а този, който го носи за закрилян от боговете.


Независимо кой камък ще изберете, трябва да помните, че всеки от тях се е формирал хиляди години, преди да бъде намерен и инкрустиран във Вашето бижу. Всеки от тях е уникален и неповторим, също като Вас. 
 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече