Оникс – себеутвърждаване и силна защита

Оникс – себеутвърждаване и силна защита

Ониксът е много подходящ камък при физическа и психическа умора и изтощеност. Ониксът е камък -пазител.

Той приема и трансформира негативната енергия, насочена срещу Вас в позитивна, но едновременно с това приема и собствената Ви отрицателна енергия, от Вашите депресивни мисли и я пречиства. Вярва се, че прогонва както злите сили, така и негативните хора около Вас.

Ониксът помага да се освободите от миналото, заздравява семейните връзки и носи щастие. В Бохо колекцията ни можете да намерите много сребърни пръстени и медальони, обеци или гривни с красиви фасетирани или гладко полирани оникси в различна форма, затворени в семпъл сребърен обков.

Така изчистеният дизайн позволява да се допира камъкът до кожата Ви и да има още по-голямо въздействие. 


Повечето от Авторските ни бижута се предлагат и с оникси. В някои от тях това са сребърни пръстени, обеци, медальони и гривни с красиви подбрани камъни оникс, разположени в богато орнаментирана рамка.

Такива са сребърните колекции Одесос, Месембрия, Амур, Атон, Джодпур, Мексико, Аламбра. Сребърните орнаменти, гравирани около камъка носят допълнително значение и заряд, с който допълват свойствата на камъка. 


В колекциите Гиза, Нил, централно разположеният оникс в сребърното бижу е в комбинация с опушен кварц, гранат, цитрин или перли.


Много интересни са кръстовете, изработени от цял къс оникс, които можете да видите в сребърните ни колекции Персия, Византия и Атон.

Предлагаме и дизайнерски двулицеви медальони с оникс, украсени на гърба със сребърни орнаменти и по-малки естествени камъни.

В сайта можете да намерите и интересни кръстове от оникс, халцедон, опушен кварц, тюркоаз, планински кристал и розов кварц, с изчистен сребърен окачвач.


При нас винаги можете да поръчате колие или гривна по Ваш дизайн, ръчно нанизани с фини и разнообразни сребърни елементи, контрастиращи с различни по форма и големина естествени оникси, корали, малахити, лазурити, перидоти, перли и други.


Ониксът е най-известен с мощните си защитни свойства. От миналото и до наши дни се смята, че пази от всякакви зли сили и недоброжелатели.

Помага на притежателя си да се освободи от миналото си, да излекува скръбта и неудовлетвореността си и да продължи напред. Подобрява функцията на бъбреците и черния дроб. Вярва се, че ониксът повишава имунната система и влияе добре на костите, зъбите и ноктите.


Ониксът е свързан с първата, коренна чакра и е под влияние на планетата Сатурн. Зодиите, на които въздейства най-силно са Скорпион, Лъв и Козирог.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече