Оникс – себеутвърждаване и силна защита

Оникс – себеутвърждаване и силна защита

Ониксът е много подходящ камък при физическа и психическа умора и изтощеност. Ониксът е камък -пазител.

Той приема и трансформира негативната енергия, насочена срещу Вас в позитивна, но едновременно с това приема и собствената Ви отрицателна енергия, от Вашите депресивни мисли и я пречиства. Вярва се, че прогонва както злите сили, така и негативните хора около Вас.

Ониксът помага да се освободите от миналото, заздравява семейните връзки и носи щастие. В Бохо колекцията ни можете да намерите много сребърни пръстени и медальони, обеци или гривни с красиви фасетирани или гладко полирани оникси в различна форма, затворени в семпъл сребърен обков.

Така изчистеният дизайн позволява да се допира камъкът до кожата Ви и да има още по-голямо въздействие. 


Повечето от Авторските ни бижута се предлагат и с оникси. В някои от тях това са сребърни пръстени, обеци, медальони и гривни с красиви подбрани камъни оникс, разположени в богато орнаментирана рамка.

Такива са сребърните колекции Одесос, Месембрия, Амур, Атон, Джодпур, Мексико, Аламбра. Сребърните орнаменти, гравирани около камъка носят допълнително значение и заряд, с който допълват свойствата на камъка. 


В колекциите Гиза, Нил, централно разположеният оникс в сребърното бижу е в комбинация с опушен кварц, гранат, цитрин или перли.


Много интересни са кръстовете, изработени от цял къс оникс, които можете да видите в сребърните ни колекции Персия, Византия и Атон.

Предлагаме и дизайнерски двулицеви медальони с оникс, украсени на гърба със сребърни орнаменти и по-малки естествени камъни.

В сайта можете да намерите и интересни кръстове от оникс, халцедон, опушен кварц, тюркоаз, планински кристал и розов кварц, с изчистен сребърен окачвач.


При нас винаги можете да поръчате колие или гривна по Ваш дизайн, ръчно нанизани с фини и разнообразни сребърни елементи, контрастиращи с различни по форма и големина естествени оникси, корали, малахити, лазурити, перидоти, перли и други.


Ониксът е най-известен с мощните си защитни свойства. От миналото и до наши дни се смята, че пази от всякакви зли сили и недоброжелатели.

Помага на притежателя си да се освободи от миналото си, да излекува скръбта и неудовлетвореността си и да продължи напред. Подобрява функцията на бъбреците и черния дроб. Вярва се, че ониксът повишава имунната система и влияе добре на костите, зъбите и ноктите.


Ониксът е свързан с първата, коренна чакра и е под влияние на планетата Сатурн. Зодиите, на които въздейства най-силно са Скорпион, Лъв и Козирог.
 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече