Още за естествените камъни, символи на любовта

Още за естествените камъни, символи на любовта

От незапомнени времена и до ден днешен се вярва в силата на естествените камъни, които могат да лекуват, да зареждат и пречистват, да носят късмет, щастие и да привличат любов.
Интересното е, че всички древни народи по всички краища на света, свързват едни и същи естествени камъни с любовта. В предната блог статия разгледахме скъпоценните камъни, които са любовни талисмани, а сега ви представяме полускъпоценните камъни на любовта.


Розовият кварц е полускъпоценен камък с много мощно излъчване. Наричат го любовен амулет. Той е нежен млечно розов естествен камък, който се свързва със сърдечната чакра. Лекува несподелена любов, зарежда със спокойствие, носи мир. Любовта, която привлича е нежна и чиста. Но най-важното, този камък учи човек да обича себе си.

Смята се, че едва, когато се самоопознаем достатъчно, за да осъзнаем и коригираме слабостите си, можем да обикнем сами себе си такива, каквито сме и едва тогава ще можем да обичаме друг човек така, както заслужава- искрено. Енергията на розовия кварц е силна, но нежна. Носи мир и хармония в отношенията.


Рутиловият кварц се свързва с богинята на любовта Венера. Според легендата, къдрица от златната коса на Венера била покрита с ледени кристали и се превърнала в камък.

Богинята решила да го подари на хората. Вярва се, че той привлича любовта, намалява процеса на стареене, помага на притежателя си да открие сродната си душа и носи хармония в семейните отношения.

Смята се, че има редица лечебни свойства, помага да се преодолее депресията и тревожността. Рутиловият кварц е свързан със сърдечната чакра, увеличава интуицията, но най-вече е силен любовен амулет. 


Аметистът е естествен камък, който още от древността е бил много ценен от крале и кралици, от жреци и свещеници, бил е смятан за символ на царственост и достолепие, както и за камък- лечител.

Но най-характерното за него е, че носи спокойствие и хармония в семейството, пази от кавги, предателства и конфликти, помага за изглаждане на любовните отношения и е пазител на семейството.


Гранатът е естествен камък с мощен заряд. В миналото се е носел от воините в битка, за да им вдъхне сила и смелост. Смята се, че е камък, който носи смелост и в любовта, предодолява препятствия и зарежда с вярност и сила.

Гранатът е камък на страстта, отключва сексуалната енергия и може да разгори затихнали чувства.
Всеки от изброените скъпоценни и полускъпоценни камъни разкрива различен аспект на любовта. Всеки от тях е красив и достоен по своему, а за това кой ще изберете се доверете само и единствено на интуицията си. 

Последни Постове

Естествени камъни, които привличат добрия късмет
ЕСТЕСТВЕНИ КАМЪНИ, КОИТО ПРИВЛИЧАТ ДОБРИЯ КЪСМЕТ
Смята се, че естествените камъни са силно свързани с недрата на земята, от които се добиват и с чети
Прочети повече
Скъпоценните камъни, които носят любов
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ, КОИТО НОСЯТ ЛЮБОВ
От древни времена се вярва, че скъпоценните и полускъпоценни камъни, носещи заряда на земята, въздух
Прочети повече
Брошката  - стилна и винаги на мода
БРОШКАТА - СТИЛНА И ВИНАГИ НА МОДА
Брошката – уникално бижу за украса на дрехата. Можете да я носите навсякъде : върху вечерна рокля, в
Прочети повече