Перидот – кристалът на изцелението

Перидот – кристалът на изцелението

Перидотът е известен още като оливин или хризолит. Това е бил любимият камък на Клеопатра. За него се вярва, че забавя процеса на стареене. Носи жизненост и изцеление.

Намалява стреса, гнева и раздразнението, както и ревността. Естественият перидот има чиста и позитивна енергия. Помага да се преборим с най-големия си враг: нашето его, да се пречистим и заредим.

Носи спокойствие, мир и хармония. Зеленият цвят успокоява и ни помага да се освободим от бушуващите негативни емоции.
Този красив камък е използван в много от нашите сребърни колекции.


В колекция Звездно сияние можете да намерите невероятни сребърни медальони, пръстени, обеци и низани колиета с покритие от черен и златен родий. Всяко от тези сребърни бижута е с  неповторим дизайн и винаги разнообразна и невероятна комбинация от естествени кристали: син топаз, цитрин, аметист, родолит, разноцветни сапфири, натурални сладководни перли и много други.


В колекция Седефени вълшебства съчетанието между полускъпоценни камъни като перидот, опушен кварц, цитрин, аметист и малките парченца седефена мозайка в различни цветове и нюанси превръщат сребърните бижута в уникални и луксозни.


Сребърни пръстени, медальони и обеци с перидот можете да намерите и в колекция Бохо, както с акцент върху по-голям камък в красив обков, така и в композиция от повече на брой и различни по форма малки перидоти. 


В модела Бодхи Сатва на колекция Бали перидотът е нежен акцент към проблясващите малки полускъпоценни камъни, инкрустирани върху сребърното листо, от което са направени пръстена, обеците и медальона.


Можете също да разгледате сребърните бижута в Авторските ни колекции. С по-малки и по-големи камъни естествен перидот са инкрустирани сребърнни пръстени, медальони, обеци и гривни в колекция Египет, Дзен и Джайпур.


Можете да харесате и поръчате също и медальони на различните светци-покровители с малки перидоти отстрани или да си поръчате кръст Ставрос или Ксенофонт с този камък.


Предлагаме още и много низани колиета, гривни и обеци с перидот и сребърни елементи, които могат да бъдат и в комбинация с естествени аметисти, сини и бели топази, тюркоази, корали, гранати, цитрини и други.


На перидота се приписват редица лечебни свойства. Вярва се, че носи изцеление и повишава жизнеността и желанието за живот. Подпомага секрецията на жлезите, лимфите, регенерацията на тъканите и подсилването на кръвта. Сваля температура и помага на храносмилането. 


Лекува емоционални състояния, свързва се с растеж, вдъхновение и ново начало.
Свързва се със сърдечната чакра и влияе добре на зодиите Скорпион, Лъв и Стрелец.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече