Перидот – кристалът на изцелението

Перидот – кристалът на изцелението

Перидотът е известен още като оливин или хризолит. Това е бил любимият камък на Клеопатра. За него се вярва, че забавя процеса на стареене. Носи жизненост и изцеление.

Намалява стреса, гнева и раздразнението, както и ревността. Естественият перидот има чиста и позитивна енергия. Помага да се преборим с най-големия си враг: нашето его, да се пречистим и заредим.

Носи спокойствие, мир и хармония. Зеленият цвят успокоява и ни помага да се освободим от бушуващите негативни емоции.
Този красив камък е използван в много от нашите сребърни колекции.


В колекция Звездно сияние можете да намерите невероятни сребърни медальони, пръстени, обеци и низани колиета с покритие от черен и златен родий. Всяко от тези сребърни бижута е с  неповторим дизайн и винаги разнообразна и невероятна комбинация от естествени кристали: син топаз, цитрин, аметист, родолит, разноцветни сапфири, натурални сладководни перли и много други.


В колекция Седефени вълшебства съчетанието между полускъпоценни камъни като перидот, опушен кварц, цитрин, аметист и малките парченца седефена мозайка в различни цветове и нюанси превръщат сребърните бижута в уникални и луксозни.


Сребърни пръстени, медальони и обеци с перидот можете да намерите и в колекция Бохо, както с акцент върху по-голям камък в красив обков, така и в композиция от повече на брой и различни по форма малки перидоти. 


В модела Бодхи Сатва на колекция Бали перидотът е нежен акцент към проблясващите малки полускъпоценни камъни, инкрустирани върху сребърното листо, от което са направени пръстена, обеците и медальона.


Можете също да разгледате сребърните бижута в Авторските ни колекции. С по-малки и по-големи камъни естествен перидот са инкрустирани сребърнни пръстени, медальони, обеци и гривни в колекция Египет, Дзен и Джайпур.


Можете да харесате и поръчате също и медальони на различните светци-покровители с малки перидоти отстрани или да си поръчате кръст Ставрос или Ксенофонт с този камък.


Предлагаме още и много низани колиета, гривни и обеци с перидот и сребърни елементи, които могат да бъдат и в комбинация с естествени аметисти, сини и бели топази, тюркоази, корали, гранати, цитрини и други.


На перидота се приписват редица лечебни свойства. Вярва се, че носи изцеление и повишава жизнеността и желанието за живот. Подпомага секрецията на жлезите, лимфите, регенерацията на тъканите и подсилването на кръвта. Сваля температура и помага на храносмилането. 


Лекува емоционални състояния, свързва се с растеж, вдъхновение и ново начало.
Свързва се със сърдечната чакра и влияе добре на зодиите Скорпион, Лъв и Стрелец.
 

Последни Постове

Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече
За среброто и високосните години
ЗА СРЕБРОТО И ВИСОКОСНИТЕ ГОДИНИ
Носенето на сребро е свързано с редица поверия на различни народи по всички краища на света от древн
Прочети повече
Султанит – камък хамелеон, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛЕОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече