Питерсит – трнсформация и светлина

Питерсит – трнсформация и светлина

Този естествен камък е открит в Намибия сравнително късно, през 1962 г. от Сид Питерс. Днес има само две находища на питерсит, едното от които се намира в Китай и вече е изчерпано. 


Питерситът помага за засилване на паметта, интуицията и концентрацията. Помага ни да се свържем с нашето вътрешно Аз, изчиства съзнанието по време на медитация, напомня ни, че трябва да продължим да бъдем духовни същества въпреки материалния свят, в който живеем. 


В сайта ни можете да намерите сребърни пръстени, медальон и обеци с питерсит в Бохо стил. Акцентът е върху красотата на камъка, който е инкрустиран в семпъл сребърен обков. Той се среща в разнообразие от цветове и нюанси, но най-интересното при питерсита е невероятната игра на светлината върху повърхността на камъка. 


Бижутата с този камък, особено когато са в сребърен обков се превръщат в истински амулети с мощна защитна сила.  Питерситът пази притежателя си от неприятности и опасности. Той носи големи промени в живота и помага на човек да се върне на своя път и да остане верен на себе си. 


Наричат питерсита „камък на бурята“, както заради цвета му, така и заради мощната му енергия. Монтиран върху сребърно бижу, той може да генерира сили и да зарежда с позитивна енергия.

Смята се, че пази по време на бури и помага на деца и домашни любимци да преодолеят страха си от гръмотевични бури. Действа балансиращо и успокояващо на тийнейджъри и хора, които се занимават с обществена дейност и общуват с много хора. 


Питерситът увеличава толерантността ни към другите, да ги приемем такива, каквито са, помага ни също да различим истината от лъжата, важното от лишеното от смисъл. Смята се, че засилва телепатията и интуицията, което улеснява вземането на решения за бъдещето.


Регулира нервната система, кръвното налягане, помага при главоболие и обмяна на веществата. Пречиства цялостно аурата, но се свързва със слънчевия сплит и чакрата на гърлото и на третото око. Зодиите, с които е най-свързан  са Лъв, Овен, Везни, Рак и Козирог.
 

Последни Постове

Колекция Амур и сърцето -  ключ към любовта и добротата
КОЛЕКЦИЯ АМУР И СЪРЦЕТО - КЛЮЧ КЪМ ЛЮБОВТА И ДОБРОТАТА
Сребърна колекция Амур се състои от пръстен, два вида медальона, различни по големина и обеци. В сре
Прочети повече
Сребърна колекция Мексико - бижута, вдъхновени от древните индиански цивилизации
СРЕБЪРНА КОЛЕКЦИЯ МЕКСИКО - БИЖУТА, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ДРЕВНИТЕ ИНДИАНСКИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
Авторската ни колекция Мексико е изработена от сребро и полускъпоценни камъни, вдъхновена от самобит
Прочети повече
Черен турмалинов кварц – кристал - пазител и ключ към новото в живота
ЧЕРЕН ТУРМАЛИНОВ КВАРЦ – КРИСТАЛ - ПАЗИТЕЛ И КЛЮЧ КЪМ НОВОТО В ЖИВОТА
Черният турмалинов кварц е прозрачен или млечно бял кварц с черни турмалинови включвания. Смята се,
Прочети повече