Планински кристал – чистота и светлина

Планински кристал – чистота и светлина

Планинският кристал е безцветен, чист кварц, който е с изключително силен заряд и излъчва вибрации от всички цветове в спектъра на светлината.
Можете да разгледате сребърните ни бижута с планински кристал, които предлагаме в нашия сайт: интересни обеци, пръстени, медальони и гривни, изработени от сребро, в различен стил, но винаги с красив дизайн и фасетирани камъни, подбрани по качество и чистота.


Планинският кристал символизира чистотата и светлината и е един от най-мощните кристали. Смята се, че неутрализира вредни лъчи, радиация и предпазва при въздействие на химиотерапията. Пречиства тялото, кръвта и психическата енергия, усилва имунитета, а също влияе добре на очите. Освен че лекува, планинският кристал е най-силно свързан с духовната енергия и нейните висшите нива. Има способността да пречиства и да се свързва с всички други кристали.


Планинският кристал ускорява лечебните процеси в тялото, пречиства аурата, хармонизира всички чакри и неутрализира всяка отрицателна енергия, насочена срещу притежателя му. Ето защо помощта му е неоценима при стрес, възвръща душевното равновесие и позитивната настройка. 
С този кристал може да се свържем с вибрациите на земята. Причината, поради която това е възможно е, че планинският кристал, както и повечето естествени и полускъпоценни камъни са прекарали в недрата на земята между 40 и 400 милиона години.


При нас има сребърни медальони-талисмани, при които е използвана характерната издължена форма на естествения планински кристал  с нежен окачвач. Смята се, че защитната и пречистваща сила на такъв кристал е по-голяма и мощна, а бижуто е нежно и интересно като дизайн.
Красиво фасетирани или полирани камъни от естествен планински кристал, в семпъл сребърен обков и нежно излъчване, също имат своята лечителска способност и аристократично излъчване. 


Планинският кварц може да бъде съчетан с всички естествени камъни като син топаз, перидот, гранат, цитрин, аметист. По този начин само се увеличава и пречиства и тяхната сила. 
Предлагаме сребърни колиета и гривни, които могат да бъдат изработени при нас, в съчетание с други естествени камъни и сребърни елементи и дължина по Ваш избор.


Още от дълбока древност планинският кристал е смятан от всички народи и култури за един от най-силните кристали, с мощна лечителска енергия, дълбоко свързан с вибрациите на Земята и със способност да пречиства всяка негативна енергия. Той се свързва с всички чакри, но най-много с коронната. Подходящ е за всички зодии, но най-вече за Близнаци.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече