Планински кристал – чистота и светлина

Планински кристал – чистота и светлина

Планинският кристал е безцветен, чист кварц, който е с изключително силен заряд и излъчва вибрации от всички цветове в спектъра на светлината.
Можете да разгледате сребърните ни бижута с планински кристал, които предлагаме в нашия сайт: интересни обеци, пръстени, медальони и гривни, изработени от сребро, в различен стил, но винаги с красив дизайн и фасетирани камъни, подбрани по качество и чистота.


Планинският кристал символизира чистотата и светлината и е един от най-мощните кристали. Смята се, че неутрализира вредни лъчи, радиация и предпазва при въздействие на химиотерапията. Пречиства тялото, кръвта и психическата енергия, усилва имунитета, а също влияе добре на очите. Освен че лекува, планинският кристал е най-силно свързан с духовната енергия и нейните висшите нива. Има способността да пречиства и да се свързва с всички други кристали.


Планинският кристал ускорява лечебните процеси в тялото, пречиства аурата, хармонизира всички чакри и неутрализира всяка отрицателна енергия, насочена срещу притежателя му. Ето защо помощта му е неоценима при стрес, възвръща душевното равновесие и позитивната настройка. 
С този кристал може да се свържем с вибрациите на земята. Причината, поради която това е възможно е, че планинският кристал, както и повечето естествени и полускъпоценни камъни са прекарали в недрата на земята между 40 и 400 милиона години.


При нас има сребърни медальони-талисмани, при които е използвана характерната издължена форма на естествения планински кристал  с нежен окачвач. Смята се, че защитната и пречистваща сила на такъв кристал е по-голяма и мощна, а бижуто е нежно и интересно като дизайн.
Красиво фасетирани или полирани камъни от естествен планински кристал, в семпъл сребърен обков и нежно излъчване, също имат своята лечителска способност и аристократично излъчване. 


Планинският кварц може да бъде съчетан с всички естествени камъни като син топаз, перидот, гранат, цитрин, аметист. По този начин само се увеличава и пречиства и тяхната сила. 
Предлагаме сребърни колиета и гривни, които могат да бъдат изработени при нас, в съчетание с други естествени камъни и сребърни елементи и дължина по Ваш избор.


Още от дълбока древност планинският кристал е смятан от всички народи и култури за един от най-силните кристали, с мощна лечителска енергия, дълбоко свързан с вибрациите на Земята и със способност да пречиства всяка негативна енергия. Той се свързва с всички чакри, но най-много с коронната. Подходящ е за всички зодии, но най-вече за Близнаци.
 

Последни Постове

Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече
За среброто и високосните години
ЗА СРЕБРОТО И ВИСОКОСНИТЕ ГОДИНИ
Носенето на сребро е свързано с редица поверия на различни народи по всички краища на света от древн
Прочети повече
Султанит – камък хамелеон, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛЕОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече