Пренит – зеленина, спокойствие и защита

Пренит – зеленина, спокойствие и защита

Пренитът е свързан с Природата и лечителските сили, това е камъкът, който бди над сънищата и засилва интуицията. Пренитът носи мир и хармония, успокоява и помага за вземането на решения, пречиства съзнанието и намалява напрежението и стреса. 


Смятан е за свещен камък от шаманите в Африка, според тях чрез него могат да предсказват бъдещето и да достигнат до знания, непознати за останалите. Интересното е, че според шаманите в различни краища на света, пренитът е ценен като камък за медитация, защита от всяко зло и лечение на самите лечители. 


Смята се, че този камък помага да се живее в хармония с Природата и невидимия свят и способства за възобновяване на изгубената енергия и нейното по-бързо възстановяване.


В Бохо колекцията може да намерите сребърна гривна от серията Морски свят с естествен камък принит в комбинация с други камъни като аметист, халцедон, лабрадорит и лунен камък, всички те с особено силен заряд и свойства.


Отново в Бохо колекцията има сребърен пръстен с рядко красив пренит в правоъгълна форма, който е инкрустиран в съвсем семпъл обков, с цел да се подчертае уникалността на естествения камък.


Друга гривна от тази колекция е с нежни, полупрозрачни камъни пренит във форма на капка и разположени срещуположно. Обковът на всяка от тях е изчистен, като дизайна на гривната помага за това, всеки камък да е в допир с кожата.

В колекцията ни от сребърни уникати и дизайнерски бижута Звездно сияние има сребърни пръстени, медальони и обеци, които са истински шедьоври. 


Медальонът Пролетна гора е изработен от голям и полиран къс пренит в овална форма, с много високо качество. Красивият естествен пренит е разположен в невероятен обков от преплетени сребърни клонки, родирани в черно и златисто и инкрустирани с проблясващи жълти, оранжеви и сини сапфири. Към медальона има допълнително изработено изящно колие, ръчно низано със сребърни елементи и естествени камъни.


Сребърният пръстен Зелено сияние е с прекрасен овален пренит, в оригинален обков, покрит с черен и златен родий и малки гранати, всеки в собствен обков.


Изключително ефектен е сребърният комплект Феерия, състоящ се от пръстен и обеци, с нежни полирани камъни пренит. Всеки от естествените камъни пренит е разположен в обков с флорални мотиви от клонки и стъбълца. Сребърните елементи са с покритие от черен родий и изящни златисти цветове, украсени с естествени зелени сапфири и цаворити.


Сребърният пръстен Златна гора е наистина уникален. Красив пренит, разположен в ефектен обков с интересен дизайн, с покритие от черен и златен родий.
Независимо от това какви качества се приписват на този естествен камък, истината е, че неговият красив зелен цвят носи спокойствие и е красив акцент за всяко бижу.

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече