Пренит – зеленина, спокойствие и защита

Пренит – зеленина, спокойствие и защита

Пренитът е свързан с Природата и лечителските сили, това е камъкът, който бди над сънищата и засилва интуицията. Пренитът носи мир и хармония, успокоява и помага за вземането на решения, пречиства съзнанието и намалява напрежението и стреса. 


Смятан е за свещен камък от шаманите в Африка, според тях чрез него могат да предсказват бъдещето и да достигнат до знания, непознати за останалите. Интересното е, че според шаманите в различни краища на света, пренитът е ценен като камък за медитация, защита от всяко зло и лечение на самите лечители. 


Смята се, че този камък помага да се живее в хармония с Природата и невидимия свят и способства за възобновяване на изгубената енергия и нейното по-бързо възстановяване.


В Бохо колекцията може да намерите сребърна гривна от серията Морски свят с естествен камък принит в комбинация с други камъни като аметист, халцедон, лабрадорит и лунен камък, всички те с особено силен заряд и свойства.


Отново в Бохо колекцията има сребърен пръстен с рядко красив пренит в правоъгълна форма, който е инкрустиран в съвсем семпъл обков, с цел да се подчертае уникалността на естествения камък.


Друга гривна от тази колекция е с нежни, полупрозрачни камъни пренит във форма на капка и разположени срещуположно. Обковът на всяка от тях е изчистен, като дизайна на гривната помага за това, всеки камък да е в допир с кожата.

В колекцията ни от сребърни уникати и дизайнерски бижута Звездно сияние има сребърни пръстени, медальони и обеци, които са истински шедьоври. 


Медальонът Пролетна гора е изработен от голям и полиран къс пренит в овална форма, с много високо качество. Красивият естествен пренит е разположен в невероятен обков от преплетени сребърни клонки, родирани в черно и златисто и инкрустирани с проблясващи жълти, оранжеви и сини сапфири. Към медальона има допълнително изработено изящно колие, ръчно низано със сребърни елементи и естествени камъни.


Сребърният пръстен Зелено сияние е с прекрасен овален пренит, в оригинален обков, покрит с черен и златен родий и малки гранати, всеки в собствен обков.


Изключително ефектен е сребърният комплект Феерия, състоящ се от пръстен и обеци, с нежни полирани камъни пренит. Всеки от естествените камъни пренит е разположен в обков с флорални мотиви от клонки и стъбълца. Сребърните елементи са с покритие от черен родий и изящни златисти цветове, украсени с естествени зелени сапфири и цаворити.


Сребърният пръстен Златна гора е наистина уникален. Красив пренит, разположен в ефектен обков с интересен дизайн, с покритие от черен и златен родий.
Независимо от това какви качества се приписват на този естествен камък, истината е, че неговият красив зелен цвят носи спокойствие и е красив акцент за всяко бижу.

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече