Ясписът, изключително силен амулет с мощен енергиен заряд

Ясписът, изключително силен амулет с мощен енергиен заряд

Ясписът е камък, който още от древността в различни части на света се смята за много силен камък със защитни свойства, който пази от беди и зли сили. Приписват му се и много силни лечебни свойства, балансиране на енергиите в тялото, възстановяване след изтощение, засилване на връзката с Природата и чувството за спокойствие и хармония.
Съществуват много видове яспис, като според цвета и състава му се променят и свойствата му.


Това, което е характерно за всички видове е, че ясписът се смята за много мощен защитен амулет, използван в много магически и алхимични ритуали и религиозни церемонии, развива интуицията и привлича късмета. И до днес той се вгражда в олтарите на християнски църкви и други религиозни храмове и е използван за направата на църковна утвар, тъй като се смята, че е свещен камък с голяма сила.
Зеленият яспис се свързва със Земята и нейната енергия, дарява със здраве и дълголетие, възвръща спокойствието и съня, лекува емоционални и душевни травми.
Кафявият яспис центрира и заземява, помага да се отпуснем след тежки изпитания, зарежда и изчиства психически и духовно.


Жълтият яспис зарежда с енергия, помага при трудности и изпитания, както и за намиране на справедливост, носи удовлетворение и съдейства да преценим по-реално ситуацията и обстоятелствата.


Пейзажният яспис е изключително силен камък с мощен заряд, привличащ успехи в бизнеса и личните дела, насърчава творчеството и помага за осъзнаването ни. Той е много силно свързан с Природата и опазването й, хармонизира нашата енергия с тази на Земята.


Зебра ясписът е полезен при проблеми с мускулите, ставите и костите. Смята се, че ни насърчава да бъдем по-решителни и смели.
Рейнбоу калцилика яспис помага при депресия, засилва собствената ни енергия и помага да повярваме в себе си. Смята се, че поради съчетанието на различните цветове, този камък пречиства аурата и балансира чакрите, помага за преодоляване на стреса и сдобиване с по-позитивна нагласа за света и за себе си.


Повечето от тези разновидности на ясписа можете да намерите в нашите бижута.
Смята се, че ясписа е най-подходящ представителите на зодиите Овен, Дева, Скорпион и Риби.
 

Последни Постове

Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече
Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече