Ясписът, изключително силен амулет с мощен енергиен заряд

Ясписът, изключително силен амулет с мощен енергиен заряд

Ясписът е камък, който още от древността в различни части на света се смята за много силен камък със защитни свойства, който пази от беди и зли сили. Приписват му се и много силни лечебни свойства, балансиране на енергиите в тялото, възстановяване след изтощение, засилване на връзката с Природата и чувството за спокойствие и хармония.
Съществуват много видове яспис, като според цвета и състава му се променят и свойствата му.


Това, което е характерно за всички видове е, че ясписът се смята за много мощен защитен амулет, използван в много магически и алхимични ритуали и религиозни церемонии, развива интуицията и привлича късмета. И до днес той се вгражда в олтарите на християнски църкви и други религиозни храмове и е използван за направата на църковна утвар, тъй като се смята, че е свещен камък с голяма сила.
Зеленият яспис се свързва със Земята и нейната енергия, дарява със здраве и дълголетие, възвръща спокойствието и съня, лекува емоционални и душевни травми.
Кафявият яспис центрира и заземява, помага да се отпуснем след тежки изпитания, зарежда и изчиства психически и духовно.


Жълтият яспис зарежда с енергия, помага при трудности и изпитания, както и за намиране на справедливост, носи удовлетворение и съдейства да преценим по-реално ситуацията и обстоятелствата.


Пейзажният яспис е изключително силен камък с мощен заряд, привличащ успехи в бизнеса и личните дела, насърчава творчеството и помага за осъзнаването ни. Той е много силно свързан с Природата и опазването й, хармонизира нашата енергия с тази на Земята.


Зебра ясписът е полезен при проблеми с мускулите, ставите и костите. Смята се, че ни насърчава да бъдем по-решителни и смели.
Рейнбоу калцилика яспис помага при депресия, засилва собствената ни енергия и помага да повярваме в себе си. Смята се, че поради съчетанието на различните цветове, този камък пречиства аурата и балансира чакрите, помага за преодоляване на стреса и сдобиване с по-позитивна нагласа за света и за себе си.


Повечето от тези разновидности на ясписа можете да намерите в нашите бижута.
Смята се, че ясписа е най-подходящ представителите на зодиите Овен, Дева, Скорпион и Риби.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече