Разберете кои са подходящите кристали за Годината на Водния черен Тигър

Разберете кои са подходящите кристали за Годината на Водния черен Тигър

Според източния календар на 1 февруари 2022 настъпва годината на Водния Тигър. Тъй като на елемента Вода освен синия и зеления, отговаря още и черния цвят се смята, че тези цветове ще носят късмет през тази година. Благородният метал, който носи успех и късмет през тази година е среброто.


Основните естествени камъни и кристали, които ще имат положително влияние през годината на Тигъра са тези със син и зелен цвят в различните им нюанси: син и зелен сапфир, син топаз, лапис лазули, аметист. Особено силен амулет в този период от представителите на пирита е Апачи голд, а също и вечно актуалните перли, символ на водната красота.


Сапфирът е изключително силен камък, който се свързва с мъдрост, искреност и вярност. Смята се, че носи надежда и закриля своя притежател, усилва интуицията и притежава мощна лечебна енергия.


Синият топаз се смята за красив и аристократичен камък, който носи късмет и неутрализира отрицателната енергия. Приет е за символ на искрени чувства, лоялност и вярност. Смята се, че запазва младостта на притежателя си и го дарява с енергия.


Лапис лазули още от древността е смятан за свещен камък. Особено почитан от древните египтяни, персийци и асирийци, както и от по-късните европейски владетели. Смята се, че носи здраве и притежава лечебна сила, развива интуицията и прогонва нещастията. Известен е като камък на мъдростта, който помага за взимането на решения.


Аметистът е високо ценен заради красотата, лечебните си свойства и качествата му на амулет. Смята се, че лекува безсъние и мигрена, че успокоява и засилва имунитета на притежателя си. От миналото е известен като камък, който пречиства: тялото, енергията и ума. Носи положителна промяна и пази от вредни влияния.


Апачи голд е естествен кристал от рода на пиритите, смятан от индианците за камък на лечителите и шаманите, защото им помагал да възвърнат енергията и жизнените си сили. Смята се, че е силно свързан с майката Земя и тъй като се зарежда от нея, неговата сила е на практика неизчерпаема. Носи мъдрост, сила и закрила, затова е предпочитан амулет от посветените.


Перлите символизират женската енергия и са изключително силно свързани с Луната. Смята се, че перлите балансират емоциите, носят любов, честност и чистота в отношенията. Още от древността се е вярвало, че перлите поемат негативната енергия и могат да се презареждат, символ са на естествената красота и помагат да видите истината за себе си.


Независимо кой от тези природни амулети ще изберете, те всички са красиви и уникални, а в комбинация със сребро силата им се увеличава.
 

Последни Постове

Тибетски символи - просветление и зареждаща енергия
ТИБЕТСКИ СИМВОЛИ - ПРОСВЕТЛЕНИЕ И ЗАРЕЖДАЩА ЕНЕРГИЯ
От древни времена в тибетския будизъм има характерни символи, носещи късмет и покровителство. Тези с
Прочети повече
Още за древноегипетските символи в бижутерията
ОЩЕ ЗА ДРЕВНОЕГИПЕТСКИТЕ СИМВОЛИ В БИЖУТЕРИЯТА
Вече разгледахме някои от основните символи, толкова важни за древните хора в Египет, изобразявани в
Прочети повече
Древноегипетски символи и съвременни бижута
ДРЕВНОЕГИПЕТСКИ СИМВОЛИ И СЪВРЕМЕННИ БИЖУТА
Има нещо магично, тайнствено и много привлекателно в Древен Египет. Високоразвита цивилизация, с огр
Прочети повече