Разберете кои са подходящите кристали за Годината на Водния черен Тигър

Разберете кои са подходящите кристали за Годината на Водния черен Тигър

Според източния календар на 1 февруари 2022 настъпва годината на Водния Тигър. Тъй като на елемента Вода освен синия и зеления, отговаря още и черния цвят се смята, че тези цветове ще носят късмет през тази година. Благородният метал, който носи успех и късмет през тази година е среброто.


Основните естествени камъни и кристали, които ще имат положително влияние през годината на Тигъра са тези със син и зелен цвят в различните им нюанси: син и зелен сапфир, син топаз, лапис лазули, аметист. Особено силен амулет в този период от представителите на пирита е Апачи голд, а също и вечно актуалните перли, символ на водната красота.


Сапфирът е изключително силен камък, който се свързва с мъдрост, искреност и вярност. Смята се, че носи надежда и закриля своя притежател, усилва интуицията и притежава мощна лечебна енергия.


Синият топаз се смята за красив и аристократичен камък, който носи късмет и неутрализира отрицателната енергия. Приет е за символ на искрени чувства, лоялност и вярност. Смята се, че запазва младостта на притежателя си и го дарява с енергия.


Лапис лазули още от древността е смятан за свещен камък. Особено почитан от древните египтяни, персийци и асирийци, както и от по-късните европейски владетели. Смята се, че носи здраве и притежава лечебна сила, развива интуицията и прогонва нещастията. Известен е като камък на мъдростта, който помага за взимането на решения.


Аметистът е високо ценен заради красотата, лечебните си свойства и качествата му на амулет. Смята се, че лекува безсъние и мигрена, че успокоява и засилва имунитета на притежателя си. От миналото е известен като камък, който пречиства: тялото, енергията и ума. Носи положителна промяна и пази от вредни влияния.


Апачи голд е естествен кристал от рода на пиритите, смятан от индианците за камък на лечителите и шаманите, защото им помагал да възвърнат енергията и жизнените си сили. Смята се, че е силно свързан с майката Земя и тъй като се зарежда от нея, неговата сила е на практика неизчерпаема. Носи мъдрост, сила и закрила, затова е предпочитан амулет от посветените.


Перлите символизират женската енергия и са изключително силно свързани с Луната. Смята се, че перлите балансират емоциите, носят любов, честност и чистота в отношенията. Още от древността се е вярвало, че перлите поемат негативната енергия и могат да се презареждат, символ са на естествената красота и помагат да видите истината за себе си.


Независимо кой от тези природни амулети ще изберете, те всички са красиви и уникални, а в комбинация със сребро силата им се увеличава.
 

Последни Постове

Сребърна колекция Мексико - бижута, вдъхновени от древните индиански цивилизации
СРЕБЪРНА КОЛЕКЦИЯ МЕКСИКО - БИЖУТА, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ДРЕВНИТЕ ИНДИАНСКИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
Авторската ни колекция Мексико е изработена от сребро и полускъпоценни камъни, вдъхновена от самобит
Прочети повече
Черен турмалинов кварц – кристал - пазител и ключ към новото в живота
ЧЕРЕН ТУРМАЛИНОВ КВАРЦ – КРИСТАЛ - ПАЗИТЕЛ И КЛЮЧ КЪМ НОВОТО В ЖИВОТА
Черният турмалинов кварц е прозрачен или млечно бял кварц с черни турмалинови включвания. Смята се,
Прочети повече
Диамантът – красив, неразрушим и съвършен
ДИАМАНТЪТ – КРАСИВ, НЕРАЗРУШИМ И СЪВЪРШЕН
Думата за диамант произлиза от старогръцката дума за неразрушим, несломим. Диамантът е един от най-с
Прочети повече