Разберете кои са подходящите кристали за Годината на Водния черен Тигър

Разберете кои са подходящите кристали за Годината на Водния черен Тигър

Според източния календар на 1 февруари 2022 настъпва годината на Водния Тигър. Тъй като на елемента Вода освен синия и зеления, отговаря още и черния цвят се смята, че тези цветове ще носят късмет през тази година. Благородният метал, който носи успех и късмет през тази година е среброто.


Основните естествени камъни и кристали, които ще имат положително влияние през годината на Тигъра са тези със син и зелен цвят в различните им нюанси: син и зелен сапфир, син топаз, лапис лазули, аметист. Особено силен амулет в този период от представителите на пирита е Апачи голд, а също и вечно актуалните перли, символ на водната красота.


Сапфирът е изключително силен камък, който се свързва с мъдрост, искреност и вярност. Смята се, че носи надежда и закриля своя притежател, усилва интуицията и притежава мощна лечебна енергия.


Синият топаз се смята за красив и аристократичен камък, който носи късмет и неутрализира отрицателната енергия. Приет е за символ на искрени чувства, лоялност и вярност. Смята се, че запазва младостта на притежателя си и го дарява с енергия.


Лапис лазули още от древността е смятан за свещен камък. Особено почитан от древните египтяни, персийци и асирийци, както и от по-късните европейски владетели. Смята се, че носи здраве и притежава лечебна сила, развива интуицията и прогонва нещастията. Известен е като камък на мъдростта, който помага за взимането на решения.


Аметистът е високо ценен заради красотата, лечебните си свойства и качествата му на амулет. Смята се, че лекува безсъние и мигрена, че успокоява и засилва имунитета на притежателя си. От миналото е известен като камък, който пречиства: тялото, енергията и ума. Носи положителна промяна и пази от вредни влияния.


Апачи голд е естествен кристал от рода на пиритите, смятан от индианците за камък на лечителите и шаманите, защото им помагал да възвърнат енергията и жизнените си сили. Смята се, че е силно свързан с майката Земя и тъй като се зарежда от нея, неговата сила е на практика неизчерпаема. Носи мъдрост, сила и закрила, затова е предпочитан амулет от посветените.


Перлите символизират женската енергия и са изключително силно свързани с Луната. Смята се, че перлите балансират емоциите, носят любов, честност и чистота в отношенията. Още от древността се е вярвало, че перлите поемат негативната енергия и могат да се презареждат, символ са на естествената красота и помагат да видите истината за себе си.


Независимо кой от тези природни амулети ще изберете, те всички са красиви и уникални, а в комбинация със сребро силата им се увеличава.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече