Рижавото ни зайче представя кристалите - талисмани за 2023

Рижавото ни зайче представя кристалите - талисмани за 2023

На 22 януари 2023 година започва Годината на Водния заек. Китайският календар, за разлика от нашия слънчев календар, с който сме свикнали е подчинен на Луната. Всяко животно, което е Господар на съответната година, е свързано още и с някаква стихия: огън, вода, дърво, земя, метал.


Смята се, че през годината на Черния воден заек, най - силно благоприятно влияние и късмет ще донесат черният оникс, черният диамант, както и камъните, свързани със стихията вода: перидот, корал, перли и розов кварц. 


В нашия сайт можете да намерите богат избор от бижута с черен оникс. Смята се, че това е камък, който носи щастие, сила и мощна защитна енергия. Подходящ е за спортисти, защото помага на собственика си да се справи с прекалено силно умствено или емоционално напрежение.


Черният диамант е много мощен амулет. От една страна диамантът е известен с това, че е нерушим камък, най-твърдият сред кристалите, поради което е символ на силата на любовта, приписват му се още лечебни и много защитни свойства. Смята се, че черният диамант усилва тези качества и отваря дверите към духовното, поради което са го използвали много лечители и шамани в миналото. 


Друг основен естествен камък, който ще носи късмет през годината на Заека е перидот. Смята се, че това е камъкът, който носи силния заряд и лечебна сила на земята, успокоява, носи хармония и мир, помага на човек да се отърси от гнева, ревността и егото. От древността е останало вярването, че перидотът е кристал на младостта и забавя стареенето. Свързва се още с жизненост, свежест и изцеление.


Розовият кварц е нежен естествен кристал, който основно се свързва с любовта, носи състрадание и доброта. Смята се също, че носи вътрешен мир и хармония, успокоява малки деца и хармонизира енергиите. Независимо от нежният му външен вид, розовият кварц е смятан за едни от най – мощните кристали, който не само ни зарежда с любов, но и я привлича към нас.


Коралът се смята и до днес от много народи за мистичен камък, който може да засилва интуицията и въображението. Също така има благоприятен ефект върху психиката и премахването на умората. Вярва се, че привлича късмета и е силен защитен талисман срещу всяко зло. Ако човек иска да се справи със стреса, депресията, гнева и страховете си, носенето на корал може да му помогне. Смята се още, че има лечебни свойства и подпомага циркулацията и състава на кръвта.


Бижута с перли също са в списъка на носещите късмет през настъпващата година на Водния черен заек. Те символизират невинността, духовната чистота и креативността. Тяхната енергия е нежна и пречистваща. Вярва се, че помагат за заздравяване на рани, носят дълголетие и балансират емоциите на притежателя си.
 

Последни Постове

Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече
Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече