Рижавото ни зайче представя кристалите - талисмани за 2023

Рижавото ни зайче представя кристалите - талисмани за 2023

На 22 януари 2023 година започва Годината на Водния заек. Китайският календар, за разлика от нашия слънчев календар, с който сме свикнали е подчинен на Луната. Всяко животно, което е Господар на съответната година, е свързано още и с някаква стихия: огън, вода, дърво, земя, метал.


Смята се, че през годината на Черния воден заек, най - силно благоприятно влияние и късмет ще донесат черният оникс, черният диамант, както и камъните, свързани със стихията вода: перидот, корал, перли и розов кварц. 


В нашия сайт можете да намерите богат избор от бижута с черен оникс. Смята се, че това е камък, който носи щастие, сила и мощна защитна енергия. Подходящ е за спортисти, защото помага на собственика си да се справи с прекалено силно умствено или емоционално напрежение.


Черният диамант е много мощен амулет. От една страна диамантът е известен с това, че е нерушим камък, най-твърдият сред кристалите, поради което е символ на силата на любовта, приписват му се още лечебни и много защитни свойства. Смята се, че черният диамант усилва тези качества и отваря дверите към духовното, поради което са го използвали много лечители и шамани в миналото. 


Друг основен естествен камък, който ще носи късмет през годината на Заека е перидот. Смята се, че това е камъкът, който носи силния заряд и лечебна сила на земята, успокоява, носи хармония и мир, помага на човек да се отърси от гнева, ревността и егото. От древността е останало вярването, че перидотът е кристал на младостта и забавя стареенето. Свързва се още с жизненост, свежест и изцеление.


Розовият кварц е нежен естествен кристал, който основно се свързва с любовта, носи състрадание и доброта. Смята се също, че носи вътрешен мир и хармония, успокоява малки деца и хармонизира енергиите. Независимо от нежният му външен вид, розовият кварц е смятан за едни от най – мощните кристали, който не само ни зарежда с любов, но и я привлича към нас.


Коралът се смята и до днес от много народи за мистичен камък, който може да засилва интуицията и въображението. Също така има благоприятен ефект върху психиката и премахването на умората. Вярва се, че привлича късмета и е силен защитен талисман срещу всяко зло. Ако човек иска да се справи със стреса, депресията, гнева и страховете си, носенето на корал може да му помогне. Смята се още, че има лечебни свойства и подпомага циркулацията и състава на кръвта.


Бижута с перли също са в списъка на носещите късмет през настъпващата година на Водния черен заек. Те символизират невинността, духовната чистота и креативността. Тяхната енергия е нежна и пречистваща. Вярва се, че помагат за заздравяване на рани, носят дълголетие и балансират емоциите на притежателя си.
 

Последни Постове

Султанит – камък хамелион, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛИОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече
Кристалите, които активират енергията на Богинята вътре във вас
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО АКТИВИРАТ ЕНЕРГИЯТА НА БОГИНЯТА ВЪТРЕ ВЪВ ВАС
Много са кристалите, които могат да активират женската енергия, както вече видяхме. Нека да разгледа
Прочети повече
Кристалите, които могат да активират Вашата женска енергия
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА АКТИВИРАТ ВАШАТА ЖЕНСКА ЕНЕРГИЯ
Розовият кварц е зареден с нежна, мека енергия, любов, мир, хармония, състрадание. Смята се, че леку
Прочети повече