Родохрозит – кристалът на вътрешния мир и любовта

Родохрозит – кристалът на вътрешния мир и любовта

Най-често срещаният камък с розово-бели ивици, но съществува и с по-тъмни червени оттенъци. Името му произлиза от гръцката дума за розово, заради характерния си цвят. Известен е още като „Розата на инките“, тъй като е бил доста популярен сред този народ. На Изток е известен като „камък на изгрева“.

По всички краища на света родохрозитът се свързва с приятелството и любовта, привличането на партньор и семейно щастие. Смята се, че е кристал на сърцето, влияе за стабилизиране на артериите, кръвното налягане и кръвообръщението и възвръща свежия цвят на кожата. Според древни вярвания помага при мигрена. 


Смята се, че нормализира съня и намалява депресията и стреса, облекчава напрежението на очите. 
Родохрозитът е розов камък, с различни оттенъци и интересни розово- бежови нюанси, като напомня за структурата на дърво: в зависимост от състава са се образували концентрични ивици в различни цветове, които правят камъка толкова неповторим и красив. 


В нашата сребърна колекция Бохо можете да видите различни оттенъци на този кристал и бижутата, изработени от него: сребърни пръстени, гривни, обеци и медальони. Акцентът е върху красотата на камъка, който е инкрустиран в обикновен обков, с възможно най-изчистен дизайн. Камъните родохрозит, които имаме са в различна форма: от традиционните овал, кръг, капка до геометрични форми като триъгълник или правоъгълник.


Енергията на този камък е силна, но много позитивна и хармонична, проявява се нежно и деликатно, символизира любовта, хармонията и добротата. Смята се, че прочиства сърцето от негативни чувства като гняв, страх и тревожност.

Родохрозитът или „розата на инките“ е бил много обичан и важен за древните инки кристал. Смятали са, че това е кръвта на техните предци, която превърната в камък ги пази и закриля.

Много добре се съчетава със среброто. Сребърните бижута с родохрозит са изключително нежни и подчертават блясъка на камъка.


Според древна легенда на инките много дълбоко под земята се намира родохрозит във формата на огромно сърце, което е сърцето на Майката Земя. То бие в собствен ритъм и пази своите деца. Затова енергията на този кристал се смята за много силна, защото е свързана със Земята и черпи своята мощ от нея. Затова и силата на родохрозита и проявлението на този красив естествен камък се свързва основно с любовта.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече