Родохрозит – кристалът на вътрешния мир и любовта

Родохрозит – кристалът на вътрешния мир и любовта

Най-често срещаният камък с розово-бели ивици, но съществува и с по-тъмни червени оттенъци. Името му произлиза от гръцката дума за розово, заради характерния си цвят. Известен е още като „Розата на инките“, тъй като е бил доста популярен сред този народ. На Изток е известен като „камък на изгрева“.

По всички краища на света родохрозитът се свързва с приятелството и любовта, привличането на партньор и семейно щастие. Смята се, че е кристал на сърцето, влияе за стабилизиране на артериите, кръвното налягане и кръвообръщението и възвръща свежия цвят на кожата. Според древни вярвания помага при мигрена. 


Смята се, че нормализира съня и намалява депресията и стреса, облекчава напрежението на очите. 
Родохрозитът е розов камък, с различни оттенъци и интересни розово- бежови нюанси, като напомня за структурата на дърво: в зависимост от състава са се образували концентрични ивици в различни цветове, които правят камъка толкова неповторим и красив. 


В нашата сребърна колекция Бохо можете да видите различни оттенъци на този кристал и бижутата, изработени от него: сребърни пръстени, гривни, обеци и медальони. Акцентът е върху красотата на камъка, който е инкрустиран в обикновен обков, с възможно най-изчистен дизайн. Камъните родохрозит, които имаме са в различна форма: от традиционните овал, кръг, капка до геометрични форми като триъгълник или правоъгълник.


Енергията на този камък е силна, но много позитивна и хармонична, проявява се нежно и деликатно, символизира любовта, хармонията и добротата. Смята се, че прочиства сърцето от негативни чувства като гняв, страх и тревожност.

Родохрозитът или „розата на инките“ е бил много обичан и важен за древните инки кристал. Смятали са, че това е кръвта на техните предци, която превърната в камък ги пази и закриля.

Много добре се съчетава със среброто. Сребърните бижута с родохрозит са изключително нежни и подчертават блясъка на камъка.


Според древна легенда на инките много дълбоко под земята се намира родохрозит във формата на огромно сърце, което е сърцето на Майката Земя. То бие в собствен ритъм и пази своите деца. Затова енергията на този кристал се смята за много силна, защото е свързана със Земята и черпи своята мощ от нея. Затова и силата на родохрозита и проявлението на този красив естествен камък се свързва основно с любовта.
 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече