Родолит – най- ценният и рядко срещан сред гранатите

Родолит – най- ценният и рядко срещан сред гранатите

Родолитът  е сравнително скъп и рядко срещан камък от рода на гранатите. Добива се в Кения, Танзания, Зимбабве, Мозамбик и Шри Ланка. Нюансът на родолита варира от розов до розово-червен, люляков и ягодов. Родолит в превод от гръцки означава „розов камък“, в много народи е оприличаван с роза. Всичките нюанси на този естествен камък са красиви и нежни. 


Тъй като е рядък и доста скъп камък, той се използва за направата на дизайнерски и луксозни бижута. Много от уникатите в нашата колекция Звездно сияние включват красиви комбинации от родолит и други скъпоценни и полускъпоценни камъни като бели, оранжеви, жълти, сини, червени и други разноцветни сапфири, сини топази, цаворити, гранати, аметисти, перидоти, розов кварц.

Обикновено родолитите са специално подбрани, с високо качество и блясък, всеки е инкрустиран в собствен обков и контрастират прекрасно на покритието от златен и черен родий, с които са направени сребърните бижута в тази колекция.


Естествените родолити на обеците и пръстена в комплект Енигма са изящно и красиво комбинирани с перидот. Разположени в няколко реда, те се извиват спираловидно и подчертават светлината на перидота. 


Родолитите в комплект Величие са изящно вплетени в дантелата от черно-златист родий на пръстена и обеците. Aкцентът на бижутата е невероятмия син топаз, разположен в средата.


Изключително красиво хармонират натуралните родолити, инкрустирани в напуканата родирана в черно повърхност на медальона, обеците и пръстена в по-масивния комплект Цветна палитра, където отново са в комбинация с разноцветни естествени сапфири, цаворити, аметисти, перидоти и гранати.


Красива комбинация на родолити и цаворити е вплетена сред интересните, асиметрични орнаменти на обеците Пирамида, стилни и много нежни.


Родолитите в комплекта от обеци и пръстен Розов блян са в семпла комбинация с естествен розов кварц. Родолитите проблясват нежно в красивата черно-златна рамка около овалния камък в средата.


В пръстена и медальона Черен полумесец, родолитите отново са умело съчетани с богата палитра от подбрани естествени сапфири в различни цветове, цаворит, аметист и бял топаз.


Родолитът е необикновено красив и нежен камък, на който се приписват доста интересни свойства и затова често е използван за направата на талисмани и амулети. Смята се, че засилва имунната система, отнема стреса и лекува депресия, носи надежда и зарежда с позитивна енергия. Помага на собственика си да постигне вътрешна хармония и увереност в собствените сили. Вярва се, че родолитът е талисман за любов, който привлича сродната душа. Родолитът се свързва с огнената сила и помага за хармонизирането на всички енергии, като помага на притежателя си да се справи гнева. Дава жизненост и повишава настроението.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече