Родолит – най- ценният и рядко срещан сред гранатите

Родолит – най- ценният и рядко срещан сред гранатите

Родолитът  е сравнително скъп и рядко срещан камък от рода на гранатите. Добива се в Кения, Танзания, Зимбабве, Мозамбик и Шри Ланка. Нюансът на родолита варира от розов до розово-червен, люляков и ягодов. Родолит в превод от гръцки означава „розов камък“, в много народи е оприличаван с роза. Всичките нюанси на този естествен камък са красиви и нежни. 


Тъй като е рядък и доста скъп камък, той се използва за направата на дизайнерски и луксозни бижута. Много от уникатите в нашата колекция Звездно сияние включват красиви комбинации от родолит и други скъпоценни и полускъпоценни камъни като бели, оранжеви, жълти, сини, червени и други разноцветни сапфири, сини топази, цаворити, гранати, аметисти, перидоти, розов кварц.

Обикновено родолитите са специално подбрани, с високо качество и блясък, всеки е инкрустиран в собствен обков и контрастират прекрасно на покритието от златен и черен родий, с които са направени сребърните бижута в тази колекция.


Естествените родолити на обеците и пръстена в комплект Енигма са изящно и красиво комбинирани с перидот. Разположени в няколко реда, те се извиват спираловидно и подчертават светлината на перидота. 


Родолитите в комплект Величие са изящно вплетени в дантелата от черно-златист родий на пръстена и обеците. Aкцентът на бижутата е невероятмия син топаз, разположен в средата.


Изключително красиво хармонират натуралните родолити, инкрустирани в напуканата родирана в черно повърхност на медальона, обеците и пръстена в по-масивния комплект Цветна палитра, където отново са в комбинация с разноцветни естествени сапфири, цаворити, аметисти, перидоти и гранати.


Красива комбинация на родолити и цаворити е вплетена сред интересните, асиметрични орнаменти на обеците Пирамида, стилни и много нежни.


Родолитите в комплекта от обеци и пръстен Розов блян са в семпла комбинация с естествен розов кварц. Родолитите проблясват нежно в красивата черно-златна рамка около овалния камък в средата.


В пръстена и медальона Черен полумесец, родолитите отново са умело съчетани с богата палитра от подбрани естествени сапфири в различни цветове, цаворит, аметист и бял топаз.


Родолитът е необикновено красив и нежен камък, на който се приписват доста интересни свойства и затова често е използван за направата на талисмани и амулети. Смята се, че засилва имунната система, отнема стреса и лекува депресия, носи надежда и зарежда с позитивна енергия. Помага на собственика си да постигне вътрешна хармония и увереност в собствените сили. Вярва се, че родолитът е талисман за любов, който привлича сродната душа. Родолитът се свързва с огнената сила и помага за хармонизирането на всички енергии, като помага на притежателя си да се справи гнева. Дава жизненост и повишава настроението.
 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече