Рутилов кварц – кристалът на ангелската любов

Рутилов кварц – кристалът на ангелската любов

Този камък представлява кварц с различни комбинации от рутилови включвания под формата на златисти игли с по-светъл или по-тъмен цвят. Според легендата кичур от косата на самата Венера е заключен в този камък, откъдето идва и името му. Всеки камък е с уникални шарки, включени в него, поради което е уникален и неповторим.


В нашия сайт с този прекрасен камък можете да намерите красиви сребърни бижута от колекция Звездно сияние, където специално подбрани камъни са вдъхновение за направата на уникален сребърен медальон и пръстен с рутилов кварц и червени естествени сапфири. Цветът на жилките в камъка са подсилени от контраста на черния и златен родий, с който са изработени цветята от обкова на сребърните бижута.


В Бохо колекцията ни има сребърни пръстени, медальони и гривни със златен рутилов кварц, където акцентът е върху полускъпоценния камък, разположен в семпъл, изчистен обков.


В някои от Авторските ни колекции можете да изберете сребърно бижу с този камък.  Има сребърни пръстени, гривни и медальони, където той е основен камък, а другаде е комбиниран с други малки полускъпоценни камъни като перидоти, цитрини, аметисти, гранати, бели и сини топази и други.


Вярва се, че рутиловият кварц засилва имунната защита на организма, забавя процесите на стареене, помага за възстановяване на наранените тъкани, а също намалява напрежението, тревожността и фобиите.

Смята се, че засилва психическата енергия и издържливост и помага за взимане на решения, увеличава увереността в собствените сили. Помага при респираторни заболявания.


Още от древността са приписвали на рутиловия кварц способността да пази от зли сили и негативна енергия. Не случайно е наричан още Косите на Венера и Стрелите на Купидон: вярва се и до днес, че златният рутилов кварц е мощен талисман за любов и носенето на този кристал помага да я привлечете към себе си.


Смята се, че рутиловият кварц пречиства аурата и влияе най-силно на сърдечната и коронната чакра. Най-силна връзка с него имат представителите на зодия Лъв, Телец и Близнаци.
 

Последни Постове

Султанит – камък хамелион, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛИОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече
Кристалите, които активират енергията на Богинята вътре във вас
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО АКТИВИРАТ ЕНЕРГИЯТА НА БОГИНЯТА ВЪТРЕ ВЪВ ВАС
Много са кристалите, които могат да активират женската енергия, както вече видяхме. Нека да разгледа
Прочети повече
Кристалите, които могат да активират Вашата женска енергия
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА АКТИВИРАТ ВАШАТА ЖЕНСКА ЕНЕРГИЯ
Розовият кварц е зареден с нежна, мека енергия, любов, мир, хармония, състрадание. Смята се, че леку
Прочети повече