Рутилов кварц – кристалът на ангелската любов

Рутилов кварц – кристалът на ангелската любов

Този камък представлява кварц с различни комбинации от рутилови включвания под формата на златисти игли с по-светъл или по-тъмен цвят. Според легендата кичур от косата на самата Венера е заключен в този камък, откъдето идва и името му. Всеки камък е с уникални шарки, включени в него, поради което е уникален и неповторим.


В нашия сайт с този прекрасен камък можете да намерите красиви сребърни бижута от колекция Звездно сияние, където специално подбрани камъни са вдъхновение за направата на уникален сребърен медальон и пръстен с рутилов кварц и червени естествени сапфири. Цветът на жилките в камъка са подсилени от контраста на черния и златен родий, с който са изработени цветята от обкова на сребърните бижута.


В Бохо колекцията ни има сребърни пръстени, медальони и гривни със златен рутилов кварц, където акцентът е върху полускъпоценния камък, разположен в семпъл, изчистен обков.


В някои от Авторските ни колекции можете да изберете сребърно бижу с този камък.  Има сребърни пръстени, гривни и медальони, където той е основен камък, а другаде е комбиниран с други малки полускъпоценни камъни като перидоти, цитрини, аметисти, гранати, бели и сини топази и други.


Вярва се, че рутиловият кварц засилва имунната защита на организма, забавя процесите на стареене, помага за възстановяване на наранените тъкани, а също намалява напрежението, тревожността и фобиите.

Смята се, че засилва психическата енергия и издържливост и помага за взимане на решения, увеличава увереността в собствените сили. Помага при респираторни заболявания.


Още от древността са приписвали на рутиловия кварц способността да пази от зли сили и негативна енергия. Не случайно е наричан още Косите на Венера и Стрелите на Купидон: вярва се и до днес, че златният рутилов кварц е мощен талисман за любов и носенето на този кристал помага да я привлечете към себе си.


Смята се, че рутиловият кварц пречиства аурата и влияе най-силно на сърдечната и коронната чакра. Най-силна връзка с него имат представителите на зодия Лъв, Телец и Близнаци.
 

Последни Постове

Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече
Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече