Сапфирът – кралско синя елегантност

Сапфирът – кралско синя елегантност

Сапфирът е един от четирите скъпоценни камъни, към които спадат още диамантът, рубинът и изумрудът, като само диамантът е по-твърд от сапфира. Най-често е син, но в зависимост от смесването на хром и желязо, сапфирите могат да бъдат във всички цветове на дъгата. В нашата колекция Звездно сияние можете да видите всичките им разновидности: жълти, оранжеви, червени, зелени, бели и розови.


Вярвало се още, че сапфирът носи мир, поради което в миналото са носели сапфири при сключване на мирни договори. Основно е смятан за кристал, свързан с мъдростта и истината, който засилва духовния потенциал на собственика си.

Още от древността е бил смятан за достоен да бъде носен от царе и владетели. От векове се смята, че енергията на сапфира е такава, че връща всяко зло обратно към източника. 
Можете да изберете сребърни бижута със сапфир от Авторските ни колекции. 


От сребърна колекция Джайпур можете да разгледате цял комплект от пръстен, медальон и обеци с красивия сребърен елемент пейзли. Освен в изчистен вариант само от сребро, ги предлагаме и с инкрустирани скъпоценни и полускъпоценни камъни, сред които и сапфири. 


Има много легенди, свързани със сапфира. Една от тях е, че боговете са създали напитка, която може да направи човека безсмъртен, но после са я превърнали в камък, за да не може никой смъртен да я отпие. Според друга сапфирът е толкова мощен камък, че може да отваря портали към други светове.


Медальоните Ксенофонт във формата на кръст, както и гривните с конци и сребърен кръст, също можете да поръчате със сапфири, които могат да бъдат кабошон или фасет, както и рубини, изумруди, бели, черни и сини диаманти, както и полускъпоценни камъни: тюркоаз, малахит, син или бял топаз, перидот, гранат, опушен кварц, цитрин, аметист и други.


Други кръстове със скъпоценни или полускъпоценни камъни са Ставрос. Те са два вида: голям и малък и представляват бронзов кръст в сребърен обков, инкрустирани с естествени камъни и са реплика на старинен бронзов кръст, намерен по нашите земи. 


Сребърни медальони с православни светци също можете да поръчате с естествени сапфири, рубини, изумруди, както и с полускъпоценни камъни.
Смята се, че сапфирът е свързан с небето и символизира честност, искреност и вярност, поради което често се подарява, инкрустиран в годежен пръстен.

Сребърна колекция Фрея съдържа обеци и няколко вида пръстени, в различна комбинация от оксидирани, позлатени или изцяло сребърни халки, инкрустирани със скъпоценни камъни по Ваш избор.

Можете да ги намерите в сайта както със сапфири, рубини и изумруди, така и с бели и черни диаманти. 


При нас можете да поръчате ръчно низано колие с разнообразни сребърни елементи и естествени сапфири, с дължина по Ваш избор.
Смята се, че сапфирът е зареден със силна лечебна енергия, помага за възстановяване след боледуване, носи надежда, успокоява и засилва интуицията.


В сребърната ни колекция Бали можете да разгледате комплект Банян, който се предлага с различни естествени камъни: рубини, сапфири и аметисти.
Безспорно едни от най-луксозните ни колекции представят сребърни бижута с красиви скъпоценни камъни, специално подбрани и с високо качество. Това са колекциите ни с уникати Звездно сияние и Викториански бижута.


В сребърна колекция Звездно сияние можете да видите цяла феерия от цветове на естествените сапфири: сини, червени, зелени, оранжеви, бели, жълти или розови сапфири. Те прекрасно контрастират на черния или златен родий на сребърните пръстени, медальони или обеци. Често пъти са комбинирани с рубини, сини или бели топази, перидоти, гранати, иолити, родолити, цитрини или аметисти.


В сребърна колекция Викториански бижута можете да се насладите на невероятната изработка на пръстени, медальони и обеци, изработени от сребро и инкрустирани с красиви скъпоценни сапфири, рубини или изумруди в златен обков и сред пищна инкрустация от множество диаманти.    
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече