Сапфирът – кралско синя елегантност

Сапфирът – кралско синя елегантност

Сапфирът е един от четирите скъпоценни камъни, към които спадат още диамантът, рубинът и изумрудът, като само диамантът е по-твърд от сапфира. Най-често е син, но в зависимост от смесването на хром и желязо, сапфирите могат да бъдат във всички цветове на дъгата. В нашата колекция Звездно сияние можете да видите всичките им разновидности: жълти, оранжеви, червени, зелени, бели и розови.


Вярвало се още, че сапфирът носи мир, поради което в миналото са носели сапфири при сключване на мирни договори. Основно е смятан за кристал, свързан с мъдростта и истината, който засилва духовния потенциал на собственика си.

Още от древността е бил смятан за достоен да бъде носен от царе и владетели. От векове се смята, че енергията на сапфира е такава, че връща всяко зло обратно към източника. 
Можете да изберете сребърни бижута със сапфир от Авторските ни колекции. 


От сребърна колекция Джайпур можете да разгледате цял комплект от пръстен, медальон и обеци с красивия сребърен елемент пейзли. Освен в изчистен вариант само от сребро, ги предлагаме и с инкрустирани скъпоценни и полускъпоценни камъни, сред които и сапфири. 


Има много легенди, свързани със сапфира. Една от тях е, че боговете са създали напитка, която може да направи човека безсмъртен, но после са я превърнали в камък, за да не може никой смъртен да я отпие. Според друга сапфирът е толкова мощен камък, че може да отваря портали към други светове.


Медальоните Ксенофонт във формата на кръст, както и гривните с конци и сребърен кръст, също можете да поръчате със сапфири, които могат да бъдат кабошон или фасет, както и рубини, изумруди, бели, черни и сини диаманти, както и полускъпоценни камъни: тюркоаз, малахит, син или бял топаз, перидот, гранат, опушен кварц, цитрин, аметист и други.


Други кръстове със скъпоценни или полускъпоценни камъни са Ставрос. Те са два вида: голям и малък и представляват бронзов кръст в сребърен обков, инкрустирани с естествени камъни и са реплика на старинен бронзов кръст, намерен по нашите земи. 


Сребърни медальони с православни светци също можете да поръчате с естествени сапфири, рубини, изумруди, както и с полускъпоценни камъни.
Смята се, че сапфирът е свързан с небето и символизира честност, искреност и вярност, поради което често се подарява, инкрустиран в годежен пръстен.

Сребърна колекция Фрея съдържа обеци и няколко вида пръстени, в различна комбинация от оксидирани, позлатени или изцяло сребърни халки, инкрустирани със скъпоценни камъни по Ваш избор.

Можете да ги намерите в сайта както със сапфири, рубини и изумруди, така и с бели и черни диаманти. 


При нас можете да поръчате ръчно низано колие с разнообразни сребърни елементи и естествени сапфири, с дължина по Ваш избор.
Смята се, че сапфирът е зареден със силна лечебна енергия, помага за възстановяване след боледуване, носи надежда, успокоява и засилва интуицията.


В сребърната ни колекция Бали можете да разгледате комплект Банян, който се предлага с различни естествени камъни: рубини, сапфири и аметисти.
Безспорно едни от най-луксозните ни колекции представят сребърни бижута с красиви скъпоценни камъни, специално подбрани и с високо качество. Това са колекциите ни с уникати Звездно сияние и Викториански бижута.


В сребърна колекция Звездно сияние можете да видите цяла феерия от цветове на естествените сапфири: сини, червени, зелени, оранжеви, бели, жълти или розови сапфири. Те прекрасно контрастират на черния или златен родий на сребърните пръстени, медальони или обеци. Често пъти са комбинирани с рубини, сини или бели топази, перидоти, гранати, иолити, родолити, цитрини или аметисти.


В сребърна колекция Викториански бижута можете да се насладите на невероятната изработка на пръстени, медальони и обеци, изработени от сребро и инкрустирани с красиви скъпоценни сапфири, рубини или изумруди в златен обков и сред пищна инкрустация от множество диаманти.    
 

Последни Постове

Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече
Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече