Седефът – прекрасният дар от морето

Седефът – прекрасният дар от морето

Седефът се образува естествено от органични и неорганични вещества, с които мекотелите покриват вътрешната част на черупките си, за да ги предпазят от паразити, като допълнително ги уплътнява и ги прави по-здрави и устойчиви.  


Изключително интересна е серията ни Седефни вълшебства, посветена на този уникален ювелирен материал включва сребърни пръстени, медальони и обеци. 


Сребърните бижута в тази колекция са създадени с много фантазия и прецизна изработка. Прекрасни изображения на морски обитатели, пеперуди и цветя или геометрични фигури са изобразени с мозайка от малки парченца цветен седеф, понякога в комбинация с полускъпоценни камъни като иолит, перидот, опушен кварц, гранат или аметист.

Мозайката от седеф  е изработена в стила на античните майстори.
В колекция Бохо също има сребърни пръстени и сребърни обеци със бял, черен или кралски седеф. 


Седефът носи нежна енергия, която хармонизира, успокоява и пречиства. 
Смята се, че той повишава интуицията, успокоява и помага да се справите със стреса и депресията. Той помага да скъсате с всичко старо и да добиете решителност и смелост за ново начало.


Седефът може да бъде силен талисман- пазител, който да защитава собственика си от всякакви опасности. Вярвало се е, че той укрепва брака, носи разбирателство и любов. 


Още от древността на този камък се приписват много лечебни свойства, използвал се е в направата на козметични средства, защото влияе добре на кожата, повишава имунитета, помага за изчистване на токсините от организма, зарежда с енергия. Смятало се е , че кралският седеф помага при артрит и ставни заболявания, а също има успокояващ ефект и хармонизира емоциите.


Сред различните народи от цял свят е било прието схващането, че носенето на сребърни бижута със седеф носи дълголетие и успехи в кариерата, както и материално благополучие.
Зодиите, за които се смята, че има най-силно въздействие са Водолей и Риби.

Когато имаме сребърни бижута от седеф е необходимо да ги пазим от висока температура и продължително излагане на слънце. Добре е бижутата със седеф да се съхраняват отделно, тъй като седефът е крехък камък, да се пази от удар, а също и от химически вещества, козметични продукти и киселини. Почистват се с мека кърпа и сапун.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече