Седефът – прекрасният дар от морето

Седефът – прекрасният дар от морето

Седефът се образува естествено от органични и неорганични вещества, с които мекотелите покриват вътрешната част на черупките си, за да ги предпазят от паразити, като допълнително ги уплътнява и ги прави по-здрави и устойчиви.  


Изключително интересна е серията ни Седефни вълшебства, посветена на този уникален ювелирен материал включва сребърни пръстени, медальони и обеци. 


Сребърните бижута в тази колекция са създадени с много фантазия и прецизна изработка. Прекрасни изображения на морски обитатели, пеперуди и цветя или геометрични фигури са изобразени с мозайка от малки парченца цветен седеф, понякога в комбинация с полускъпоценни камъни като иолит, перидот, опушен кварц, гранат или аметист.

Мозайката от седеф  е изработена в стила на античните майстори.
В колекция Бохо също има сребърни пръстени и сребърни обеци със бял, черен или кралски седеф. 


Седефът носи нежна енергия, която хармонизира, успокоява и пречиства. 
Смята се, че той повишава интуицията, успокоява и помага да се справите със стреса и депресията. Той помага да скъсате с всичко старо и да добиете решителност и смелост за ново начало.


Седефът може да бъде силен талисман- пазител, който да защитава собственика си от всякакви опасности. Вярвало се е, че той укрепва брака, носи разбирателство и любов. 


Още от древността на този камък се приписват много лечебни свойства, използвал се е в направата на козметични средства, защото влияе добре на кожата, повишава имунитета, помага за изчистване на токсините от организма, зарежда с енергия. Смятало се е , че кралският седеф помага при артрит и ставни заболявания, а също има успокояващ ефект и хармонизира емоциите.


Сред различните народи от цял свят е било прието схващането, че носенето на сребърни бижута със седеф носи дълголетие и успехи в кариерата, както и материално благополучие.
Зодиите, за които се смята, че има най-силно въздействие са Водолей и Риби.

Когато имаме сребърни бижута от седеф е необходимо да ги пазим от висока температура и продължително излагане на слънце. Добре е бижутата със седеф да се съхраняват отделно, тъй като седефът е крехък камък, да се пази от удар, а също и от химически вещества, козметични продукти и киселини. Почистват се с мека кърпа и сапун.
 

Последни Постове

Колекция Амур и сърцето -  ключ към любовта и добротата
КОЛЕКЦИЯ АМУР И СЪРЦЕТО - КЛЮЧ КЪМ ЛЮБОВТА И ДОБРОТАТА
Сребърна колекция Амур се състои от пръстен, два вида медальона, различни по големина и обеци. В сре
Прочети повече
Сребърна колекция Мексико - бижута, вдъхновени от древните индиански цивилизации
СРЕБЪРНА КОЛЕКЦИЯ МЕКСИКО - БИЖУТА, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ДРЕВНИТЕ ИНДИАНСКИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
Авторската ни колекция Мексико е изработена от сребро и полускъпоценни камъни, вдъхновена от самобит
Прочети повече
Черен турмалинов кварц – кристал - пазител и ключ към новото в живота
ЧЕРЕН ТУРМАЛИНОВ КВАРЦ – КРИСТАЛ - ПАЗИТЕЛ И КЛЮЧ КЪМ НОВОТО В ЖИВОТА
Черният турмалинов кварц е прозрачен или млечно бял кварц с черни турмалинови включвания. Смята се,
Прочети повече