Седефът – прекрасният дар от морето

Седефът – прекрасният дар от морето

Седефът се образува естествено от органични и неорганични вещества, с които мекотелите покриват вътрешната част на черупките си, за да ги предпазят от паразити, като допълнително ги уплътнява и ги прави по-здрави и устойчиви.  


Изключително интересна е серията ни Седефни вълшебства, посветена на този уникален ювелирен материал включва сребърни пръстени, медальони и обеци. 


Сребърните бижута в тази колекция са създадени с много фантазия и прецизна изработка. Прекрасни изображения на морски обитатели, пеперуди и цветя или геометрични фигури са изобразени с мозайка от малки парченца цветен седеф, понякога в комбинация с полускъпоценни камъни като иолит, перидот, опушен кварц, гранат или аметист.

Мозайката от седеф  е изработена в стила на античните майстори.
В колекция Бохо също има сребърни пръстени и сребърни обеци със бял, черен или кралски седеф. 


Седефът носи нежна енергия, която хармонизира, успокоява и пречиства. 
Смята се, че той повишава интуицията, успокоява и помага да се справите със стреса и депресията. Той помага да скъсате с всичко старо и да добиете решителност и смелост за ново начало.


Седефът може да бъде силен талисман- пазител, който да защитава собственика си от всякакви опасности. Вярвало се е, че той укрепва брака, носи разбирателство и любов. 


Още от древността на този камък се приписват много лечебни свойства, използвал се е в направата на козметични средства, защото влияе добре на кожата, повишава имунитета, помага за изчистване на токсините от организма, зарежда с енергия. Смятало се е , че кралският седеф помага при артрит и ставни заболявания, а също има успокояващ ефект и хармонизира емоциите.


Сред различните народи от цял свят е било прието схващането, че носенето на сребърни бижута със седеф носи дълголетие и успехи в кариерата, както и материално благополучие.
Зодиите, за които се смята, че има най-силно въздействие са Водолей и Риби.

Когато имаме сребърни бижута от седеф е необходимо да ги пазим от висока температура и продължително излагане на слънце. Добре е бижутата със седеф да се съхраняват отделно, тъй като седефът е крехък камък, да се пази от удар, а също и от химически вещества, козметични продукти и киселини. Почистват се с мека кърпа и сапун.
 

Последни Постове

Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече
Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече