Скъпоценните камъни, които носят любов

Скъпоценните камъни, които носят любов

От древни времена се вярва, че скъпоценните и полускъпоценни камъни, носещи заряда на земята, въздуха и огъня притежават огромна сила и способност: да лекуват, да ни пазят, да но отърват от страховете ни и не на последно място да привлекат любовта.


Независимо дали вярвате във вълшебната сила на естествените камъни или не, няма нищо лошо в това да концентрираме собствената си енергия върху нещо странично, което ще ни донесе благоденствие.


Камъкът, който открай време се свързва с любовта е диамантът. Той е символът, който се подарява, инкрустиран в пръстен, за да скрепи съюза и предложението за брак. Причината за това обаче не е, че е един от най-скъпите камъни. Диамантът е камъкът с най-висока твърдост. И до днес се смята, че той е символ на чистота, красота, твърдост и вечност. Вярва се, че такива е любовта, която символизира: вечна и непреходна, чиста и устойчива на всичко.

Другият знак за любов е, че е прието да се подарява инкрустиран в пръстен: кръг или символ на безкрайност. Тази традиция да се подарява на избраницата пръстен, като доказателство, че намеренията са сериозни и че любовта ще е безкрайна като кръга, води началото си още от Древен Египет, а по-късно е възприета от християнството. А пръстенът е прието и до ден днешен да се носи на безименния пръст на лявата ръка, откъдето минава вената, свързана със сърцето.

https://orientalart.bg/bg/bijuta/prasteni/srebren-prsten-rubinen-plod


Рубинът – камъкът на страстта и любовта, огнен и силен камък, символ още и на властта. Рубинът зарежда с бурна и много силна енергия, дава сила и увереност, укрепва сърцето и помага за справяне с емоционалната болка.

Смятало се е , че рубин трябва да носят само духовни и чисти хора, защото той има свойството да увеличава както добрите страни в своя притежател, така и лошите черти в злите хора. 


Изумрудът е носител на чистата енергия на природата и има лечебни свойства. Свързва се с богинята на любовта Венера и носи нейната енергия.

Изумрудът е камък на изцелението, израстването, обновяването, пролетта и новото начало, а също така камък на истината, интуицията и мъдростта. Смята се, че изумрудът е пазител на любовта, защото символизира верността.


Любовта се свързва и с друг скъпоценен камък - сапфир. Той се свързва с честност и лоялност, вярност, надежда и смелост. Този скъпоценен камък носи мъдрост и царственост, мир и позитивна енергия и привлича късмета.

Смята се, че сапфирът е много подходящ за годежен пръстен, тъй като Любовта, която символизира е балансирана, спокойна и даваща равнопоставеност между партньорите и хармония.

Всеки от тези скъпоценни камъни по един или друг начин е свързан с любовта, всеки от тях е свързан с определена нейна черта, но никой от тях не може да я отрази изцяло, защото както знаем, тя е всеобхващаща и безкрайна.
 

Последни Постове

Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече
За среброто и високосните години
ЗА СРЕБРОТО И ВИСОКОСНИТЕ ГОДИНИ
Носенето на сребро е свързано с редица поверия на различни народи по всички краища на света от древн
Прочети повече
Султанит – камък хамелеон, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛЕОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече