Скъпоценните камъни, които носят любов

Скъпоценните камъни, които носят любов

От древни времена се вярва, че скъпоценните и полускъпоценни камъни, носещи заряда на земята, въздуха и огъня притежават огромна сила и способност: да лекуват, да ни пазят, да но отърват от страховете ни и не на последно място да привлекат любовта.


Независимо дали вярвате във вълшебната сила на естествените камъни или не, няма нищо лошо в това да концентрираме собствената си енергия върху нещо странично, което ще ни донесе благоденствие.


Камъкът, който открай време се свързва с любовта е диамантът. Той е символът, който се подарява, инкрустиран в пръстен, за да скрепи съюза и предложението за брак. Причината за това обаче не е, че е един от най-скъпите камъни. Диамантът е камъкът с най-висока твърдост. И до днес се смята, че той е символ на чистота, красота, твърдост и вечност. Вярва се, че такива е любовта, която символизира: вечна и непреходна, чиста и устойчива на всичко.

Другият знак за любов е, че е прието да се подарява инкрустиран в пръстен: кръг или символ на безкрайност. Тази традиция да се подарява на избраницата пръстен, като доказателство, че намеренията са сериозни и че любовта ще е безкрайна като кръга, води началото си още от Древен Египет, а по-късно е възприета от християнството. А пръстенът е прието и до ден днешен да се носи на безименния пръст на лявата ръка, откъдето минава вената, свързана със сърцето.

https://orientalart.bg/bg/bijuta/prasteni/srebren-prsten-rubinen-plod


Рубинът – камъкът на страстта и любовта, огнен и силен камък, символ още и на властта. Рубинът зарежда с бурна и много силна енергия, дава сила и увереност, укрепва сърцето и помага за справяне с емоционалната болка.

Смятало се е , че рубин трябва да носят само духовни и чисти хора, защото той има свойството да увеличава както добрите страни в своя притежател, така и лошите черти в злите хора. 


Изумрудът е носител на чистата енергия на природата и има лечебни свойства. Свързва се с богинята на любовта Венера и носи нейната енергия.

Изумрудът е камък на изцелението, израстването, обновяването, пролетта и новото начало, а също така камък на истината, интуицията и мъдростта. Смята се, че изумрудът е пазител на любовта, защото символизира верността.


Любовта се свързва и с друг скъпоценен камък - сапфир. Той се свързва с честност и лоялност, вярност, надежда и смелост. Този скъпоценен камък носи мъдрост и царственост, мир и позитивна енергия и привлича късмета.

Смята се, че сапфирът е много подходящ за годежен пръстен, тъй като Любовта, която символизира е балансирана, спокойна и даваща равнопоставеност между партньорите и хармония.

Всеки от тези скъпоценни камъни по един или друг начин е свързан с любовта, всеки от тях е свързан с определена нейна черта, но никой от тях не може да я отрази изцяло, защото както знаем, тя е всеобхващаща и безкрайна.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече