Скъпоценните камъни - магически, красиви и вълнуващи

Скъпоценните камъни - магически, красиви и вълнуващи

Скъпоценните камъни винаги са вълнували човешкото въображение със своята красота и магическо въздействие.


Първото предназначение на скъпоценните и полускъпоценни камъни е било да се използват като амулети и талисмани от първобитните племена, после като печати- израз на значимост и собственост, а накрая като украшения, въплътили в себе си любовта на човека към красотата и хармонията.

И до днес те ни омагьосват със своето разнообразие от цветове и рядка красота. Чрез тях Природата е сътворила невероятни шедьоври. На всеки скъпоценен камък още от дълбока древност се приписват различни свойства, някои от които впоследствие са преоткрити и обяснени от науката: има камъни и минерали, които създават електричен заряд и днес се използват в електрониката, като например турмалин; други пропускат ултравиолетовите лъчи като планинският кристал и флуоритът.

Поради факта, че всеки един естествен камък е прекарал хиляди години в недрата на земята и е създаден от Природата, сме приели, че скъпоценните камъни наистина имат свое собствено излъчване и носят определена енергия.  

От древността до днес, според астролозите се смята, че различните камъни съответстват на определени зодии и носят определен заряд на своя притежател, като пречистват енергията, пазят от зложелатели и носят късмет.

Според цвета и енергията си отговарят на определени чакри, като ги пречистват и отпускат енергийните блокажи, а чрез своя собствен енергиен поток подсилват защитните полета. Винаги се е вярвало, че лекуват различни болести, както на физическо, така и на енергийно ниво. Скъпоценните камъни са мощни талисмани, акумулирали в себе си енергията на Земята. 


Независимо от това какъв е техният заряд и дали ще променят живота ви, ние можем да ви обещаем едно: със сигурност ще го направят по-красив, по-цветен, а с присъствието си ще ви помогнат да усетите красотата на Природата и да се заредите с нейната чиста енергия и магия. Твърди се, че скъпоценните камъни са поставени в недрата на нашата планета от древните Пазители, за да ни помогнат да станем по-добри и да си взаимодействаме с енергията на Земята, да се пречистим и лекуваме с нейна помощ.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече