Скъпоценните камъни - магически, красиви и вълнуващи

Скъпоценните камъни - магически, красиви и вълнуващи

Скъпоценните камъни винаги са вълнували човешкото въображение със своята красота и магическо въздействие.


Първото предназначение на скъпоценните и полускъпоценни камъни е било да се използват като амулети и талисмани от първобитните племена, после като печати- израз на значимост и собственост, а накрая като украшения, въплътили в себе си любовта на човека към красотата и хармонията.

И до днес те ни омагьосват със своето разнообразие от цветове и рядка красота. Чрез тях Природата е сътворила невероятни шедьоври. На всеки скъпоценен камък още от дълбока древност се приписват различни свойства, някои от които впоследствие са преоткрити и обяснени от науката: има камъни и минерали, които създават електричен заряд и днес се използват в електрониката, като например турмалин; други пропускат ултравиолетовите лъчи като планинският кристал и флуоритът.

Поради факта, че всеки един естествен камък е прекарал хиляди години в недрата на земята и е създаден от Природата, сме приели, че скъпоценните камъни наистина имат свое собствено излъчване и носят определена енергия.  

От древността до днес, според астролозите се смята, че различните камъни съответстват на определени зодии и носят определен заряд на своя притежател, като пречистват енергията, пазят от зложелатели и носят късмет.

Според цвета и енергията си отговарят на определени чакри, като ги пречистват и отпускат енергийните блокажи, а чрез своя собствен енергиен поток подсилват защитните полета. Винаги се е вярвало, че лекуват различни болести, както на физическо, така и на енергийно ниво. Скъпоценните камъни са мощни талисмани, акумулирали в себе си енергията на Земята. 


Независимо от това какъв е техният заряд и дали ще променят живота ви, ние можем да ви обещаем едно: със сигурност ще го направят по-красив, по-цветен, а с присъствието си ще ви помогнат да усетите красотата на Природата и да се заредите с нейната чиста енергия и магия. Твърди се, че скъпоценните камъни са поставени в недрата на нашата планета от древните Пазители, за да ни помогнат да станем по-добри и да си взаимодействаме с енергията на Земята, да се пречистим и лекуваме с нейна помощ.
 

Последни Постове

Скъпоценните камъни, които носят любов
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ, КОИТО НОСЯТ ЛЮБОВ
От древни времена се вярва, че скъпоценните и полускъпоценни камъни, носещи заряда на земята, въздух
Прочети повече
Брошката  - стилна и винаги на мода
БРОШКАТА - СТИЛНА И ВИНАГИ НА МОДА
Брошката – уникално бижу за украса на дрехата. Можете да я носите навсякъде : върху вечерна рокля, в
Прочети повече
Сапфирът – кралско синя елегантност
САПФИРЪТ – КРАЛСКО СИНЯ ЕЛЕГАНТНОСТ
Сапфирът е един от четирите скъпоценни камъни, към които спадат още диамантът, рубинът и изумрудът,
Прочети повече