Цаворит- изключително рядък и все още не достатъчно познат

Цаворит- изключително рядък и все още не достатъчно познат

Цаворитът или „ африканският изумруд“, както още е известен е невероятно красив камък, открит през 1962 в националния парк Цаво на територията между Танзания и Кения, откъдето носи името си. През 90- те години са открити още залежи и в Уганда.


Поради това, че е рядко срещан камък с изключителни качества, цената на съвсем малък камък е доста висока. Предлагаме го само в сребърните бижута с черен и златен родий от нашата колекция Звездно сияние, където той е в комбинация с други скъпоценни камъни с високо качество като разноцветни сини, зелени, червени и жълти естествени сапфири, родолити, сладководни перли, турмалини.


Цаворитът е рядко красив камък и контрастира чудесно, както на сребърни бижута, така и на черния или златен родий, с който е направен обкова на всеки камък цаворит, инкрустиран върху луксозните ни бижута от тази уникална колекция. В нея можете да намерите пръстени, медальони и обеци с изящна изработка от сребро и невъобразима палитра от естествени камъни.


Цаворитът е рядък вид зелен гранат и в действителност се среща в природата много по-рядко от изумруда и за разлика от него има повече нюанси на зеленото. Освен това се обработва по-лесно, а блясъкът му не отстъпва по нищо на другите скъпоценни камъни, затова е предпочитан от бижутерите при изработката на скъпи и луксозни сребърни и златни бижута. Малко след откритието му този камък е бил предпочитан и използван от елитни бижутери и ювелирни къщи.


Цаворитът стимулира имунната система и зарежда с енергия, носи жизненост и позитивност, увеличава радостта от живота. Смята се, че действа добре на очите, действа добре на нервната и кръвоносната система, също на лимфите. Развива интуицията, облекчава умората, помага да се избавим от безсъние, кошмари и депресия. Тъй като има свойството да абсорбира отрицателната енергия се препоръчва да се носи тогава, когато има магнитни бури, като висулка, обеци или пръстен за предпочитане в сребърен обков. Казват също, че този камък привлича късмета и парите.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече