Цаворит- изключително рядък и все още не достатъчно познат

Цаворит- изключително рядък и все още не достатъчно познат

Цаворитът или „ африканският изумруд“, както още е известен е невероятно красив камък, открит през 1962 в националния парк Цаво на територията между Танзания и Кения, откъдето носи името си. През 90- те години са открити още залежи и в Уганда.


Поради това, че е рядко срещан камък с изключителни качества, цената на съвсем малък камък е доста висока. Предлагаме го само в сребърните бижута с черен и златен родий от нашата колекция Звездно сияние, където той е в комбинация с други скъпоценни камъни с високо качество като разноцветни сини, зелени, червени и жълти естествени сапфири, родолити, сладководни перли, турмалини.


Цаворитът е рядко красив камък и контрастира чудесно, както на сребърни бижута, така и на черния или златен родий, с който е направен обкова на всеки камък цаворит, инкрустиран върху луксозните ни бижута от тази уникална колекция. В нея можете да намерите пръстени, медальони и обеци с изящна изработка от сребро и невъобразима палитра от естествени камъни.


Цаворитът е рядък вид зелен гранат и в действителност се среща в природата много по-рядко от изумруда и за разлика от него има повече нюанси на зеленото. Освен това се обработва по-лесно, а блясъкът му не отстъпва по нищо на другите скъпоценни камъни, затова е предпочитан от бижутерите при изработката на скъпи и луксозни сребърни и златни бижута. Малко след откритието му този камък е бил предпочитан и използван от елитни бижутери и ювелирни къщи.


Цаворитът стимулира имунната система и зарежда с енергия, носи жизненост и позитивност, увеличава радостта от живота. Смята се, че действа добре на очите, действа добре на нервната и кръвоносната система, също на лимфите. Развива интуицията, облекчава умората, помага да се избавим от безсъние, кошмари и депресия. Тъй като има свойството да абсорбира отрицателната енергия се препоръчва да се носи тогава, когато има магнитни бури, като висулка, обеци или пръстен за предпочитане в сребърен обков. Казват също, че този камък привлича късмета и парите.
 

Последни Постове

Тибетски символи - просветление и зареждаща енергия
ТИБЕТСКИ СИМВОЛИ - ПРОСВЕТЛЕНИЕ И ЗАРЕЖДАЩА ЕНЕРГИЯ
От древни времена в тибетския будизъм има характерни символи, носещи късмет и покровителство. Тези с
Прочети повече
Още за древноегипетските символи в бижутерията
ОЩЕ ЗА ДРЕВНОЕГИПЕТСКИТЕ СИМВОЛИ В БИЖУТЕРИЯТА
Вече разгледахме някои от основните символи, толкова важни за древните хора в Египет, изобразявани в
Прочети повече
Древноегипетски символи и съвременни бижута
ДРЕВНОЕГИПЕТСКИ СИМВОЛИ И СЪВРЕМЕННИ БИЖУТА
Има нещо магично, тайнствено и много привлекателно в Древен Египет. Високоразвита цивилизация, с огр
Прочети повече