Всичко, свързано с опал е уникално

Всичко, свързано с опал е уникално

Опалът е уникален камък, който омагьосва и запленява само с визията си.
Съществуват различни видове скъпоценни опали: част от тях са бял опал, син опал, огнен опал, перуански опал.


В нашият сайт можете да намерите повечето от тях, инкрустирани в прекрасни сребърни бижута: пръстени, медальони и гривни. Поради уникалността на камъка, всички те са различни и неповторими.

Предлагаме сребърни пръстени и медальони с голям опал в семпъл обков и изчистен дизайн.

От сребърната ни Авторска колекция Египет можете да си поръчате уникално бижу с красиви овални опали, съчетани с малки проблясващи полускъпоценни камъни: перидот, син и бял топаз, иолит.


Опалът е изключително красив и магичен камък, със силна духовна енергия. Той развива въображението, успокоява тревожността, депресията и съня и закриля собственика си при пътувания, като осигурява защита от висши сили. Също привлича любовта и носи късмет. Вярва се, че опалът е вид емоционален усилвател. Тъй като е изключително мощен камък, енергията му се активизира според емоциите и чувствата на човека, който ги носи, като ги поема и ги връща към собственика си.

Това означава, че не бива да носите опал, ако сте гневен или разстроен, защото така ще увеличите проблемите си. Но ако сте в мир със себе си и имате нужда от любов и защита, бъдете сигурни, че ще ги привлечете многократно.
Белият опал изчиства енергията, балансира чакрите и привлича светлите сили. Той помага да се освободите от привързаности и страхове и всичко, свързано с миналото.


Синият и черният опал варират в нюанси от синьо-сиво до тъмно синьо. Помагат за сбъдване на най-силните и дълбоки желания, като се смята, че носят мощен заряд и привличат късмета. Необходимо е собственикът на такива опали да е осъзнат и уверен в себе си човек, който може да контролира своите емоции и чувства- тогава и камъкът ще му донесе връзка с по-висшите духовни светове и ще засили интуицията му.


Огненият опал носи надежда и промяна, зарежда с вътрешната огнена енергия и пробужда решителността. Също така помага да се освободим от стари и затлачени емоционални състояния или връзки.


Опалът има аморфна структура, съдържа вода и поради тази причина трябва да се пази от прекомерна светлина или топлина, за да се избегне напукване. Също да не се подлага на обработка с химикали, ултразвук и пара.
Има различни вярвания и легенди за образуването на опала. Според коренните жители на Австралия, едно от местата на света с най-богатите находища на опали, някога самият Създател слязъл на земята и тогава камъните под краката му се превърнали в красиви блестящи опали.

Индийците вярвали, че опалът е проявление на Богинята на Дъгата. Според японците Създателят вложил част от слънцето в скалите, за да даде благословия на хората, като направи земята плодородна и топла и тези частици са именно опалите.
Смята се, че това е най-подходящ скъпоценен камък за зодия Рак, Везни и Скорпион.
 

Последни Постове

Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече
За среброто и високосните години
ЗА СРЕБРОТО И ВИСОКОСНИТЕ ГОДИНИ
Носенето на сребро е свързано с редица поверия на различни народи по всички краища на света от древн
Прочети повече
Султанит – камък хамелеон, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛЕОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече