Всичко, свързано с опал е уникално

Всичко, свързано с опал е уникално

Опалът е уникален камък, който омагьосва и запленява само с визията си.
Съществуват различни видове скъпоценни опали: част от тях са бял опал, син опал, огнен опал, перуански опал.


В нашият сайт можете да намерите повечето от тях, инкрустирани в прекрасни сребърни бижута: пръстени, медальони и гривни. Поради уникалността на камъка, всички те са различни и неповторими.

Предлагаме сребърни пръстени и медальони с голям опал в семпъл обков и изчистен дизайн.

От сребърната ни Авторска колекция Египет можете да си поръчате уникално бижу с красиви овални опали, съчетани с малки проблясващи полускъпоценни камъни: перидот, син и бял топаз, иолит.


Опалът е изключително красив и магичен камък, със силна духовна енергия. Той развива въображението, успокоява тревожността, депресията и съня и закриля собственика си при пътувания, като осигурява защита от висши сили. Също привлича любовта и носи късмет. Вярва се, че опалът е вид емоционален усилвател. Тъй като е изключително мощен камък, енергията му се активизира според емоциите и чувствата на човека, който ги носи, като ги поема и ги връща към собственика си.

Това означава, че не бива да носите опал, ако сте гневен или разстроен, защото така ще увеличите проблемите си. Но ако сте в мир със себе си и имате нужда от любов и защита, бъдете сигурни, че ще ги привлечете многократно.
Белият опал изчиства енергията, балансира чакрите и привлича светлите сили. Той помага да се освободите от привързаности и страхове и всичко, свързано с миналото.


Синият и черният опал варират в нюанси от синьо-сиво до тъмно синьо. Помагат за сбъдване на най-силните и дълбоки желания, като се смята, че носят мощен заряд и привличат късмета. Необходимо е собственикът на такива опали да е осъзнат и уверен в себе си човек, който може да контролира своите емоции и чувства- тогава и камъкът ще му донесе връзка с по-висшите духовни светове и ще засили интуицията му.


Огненият опал носи надежда и промяна, зарежда с вътрешната огнена енергия и пробужда решителността. Също така помага да се освободим от стари и затлачени емоционални състояния или връзки.


Опалът има аморфна структура, съдържа вода и поради тази причина трябва да се пази от прекомерна светлина или топлина, за да се избегне напукване. Също да не се подлага на обработка с химикали, ултразвук и пара.
Има различни вярвания и легенди за образуването на опала. Според коренните жители на Австралия, едно от местата на света с най-богатите находища на опали, някога самият Създател слязъл на земята и тогава камъните под краката му се превърнали в красиви блестящи опали.

Индийците вярвали, че опалът е проявление на Богинята на Дъгата. Според японците Създателят вложил част от слънцето в скалите, за да даде благословия на хората, като направи земята плодородна и топла и тези частици са именно опалите.
Смята се, че това е най-подходящ скъпоценен камък за зодия Рак, Везни и Скорпион.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече