Брошката  - стилна и винаги на мода

Брошката - стилна и винаги на мода

Брошката – уникално бижу за украса на дрехата. Можете да я носите навсякъде : върху вечерна рокля, връхна дреха, например палто, сако, жилетка, дънково яке, шал, кърпа за глава или шапка. 
Първите брошки са намерени още в Древен Египет, където според материала и камъните, с които са изработени, са били символ на социален статус и положение в обществото. В древен Рим са били с по-опростен дизайн и са служили за закрепване на дрехите или части от тях.

По-късно през Средновековието популярността на брошката нараства значително и върху нея са изобразявани както гербове и знаци за династична принадлежност, така и растителни и животински орнаменти, взети от природата. Това са цветя, клонки, пеперуди, водни кончета или птици, изработени от сребро, злато или платина и инкрустирани с естествени камъни.

В нашата колекция Викториански бижута можете да се насладите на истинската класическа красота на уникални брошки, изработени от сребро проба 800 и злато 14 карата, инкрустирани с естествени рубини, сапфири, цаворити, аметисти и вечните диаманти.

Интересното е, че брошките, които предлагаме от тази колекция, могат да се носят едновременно и като медальони, тъй като имат и такъв окачвач. 
Самите брошки са изработени във форма на колибри, пеперуда, водно конче и птиченце, които внасят настроение и красота. Изработката е уникална, в старинен Викториански стил, а естествените камъни са подбрани и инкрустирани фино, изпипан е всеки детайл. 


Днес брошката е бижу, което може да се носи по различни поводи, да се окачи на различни дрехи, на ревера на палто или сако или на деколтето на вечерна рокля, както и на джоба на дънково яке. Брошката може да разкрие много за стила и предпочитанията на притежателя си. И до днес брошката е символ на власт и могъщество в кралския двор и е от значение къде точно и как се носи. За много хора тя е изящно допълнение към тоалета им, красив аксесоар, с който могат да прикрепят шал, наметало или шлейф. 
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече