Брошката  - стилна и винаги на мода

Брошката - стилна и винаги на мода

Брошката – уникално бижу за украса на дрехата. Можете да я носите навсякъде : върху вечерна рокля, връхна дреха, например палто, сако, жилетка, дънково яке, шал, кърпа за глава или шапка. 
Първите брошки са намерени още в Древен Египет, където според материала и камъните, с които са изработени, са били символ на социален статус и положение в обществото. В древен Рим са били с по-опростен дизайн и са служили за закрепване на дрехите или части от тях.

По-късно през Средновековието популярността на брошката нараства значително и върху нея са изобразявани както гербове и знаци за династична принадлежност, така и растителни и животински орнаменти, взети от природата. Това са цветя, клонки, пеперуди, водни кончета или птици, изработени от сребро, злато или платина и инкрустирани с естествени камъни.

В нашата колекция Викториански бижута можете да се насладите на истинската класическа красота на уникални брошки, изработени от сребро проба 800 и злато 14 карата, инкрустирани с естествени рубини, сапфири, цаворити, аметисти и вечните диаманти.

Интересното е, че брошките, които предлагаме от тази колекция, могат да се носят едновременно и като медальони, тъй като имат и такъв окачвач. 
Самите брошки са изработени във форма на колибри, пеперуда, водно конче и птиченце, които внасят настроение и красота. Изработката е уникална, в старинен Викториански стил, а естествените камъни са подбрани и инкрустирани фино, изпипан е всеки детайл. 


Днес брошката е бижу, което може да се носи по различни поводи, да се окачи на различни дрехи, на ревера на палто или сако или на деколтето на вечерна рокля, както и на джоба на дънково яке. Брошката може да разкрие много за стила и предпочитанията на притежателя си. И до днес брошката е символ на власт и могъщество в кралския двор и е от значение къде точно и как се носи. За много хора тя е изящно допълнение към тоалета им, красив аксесоар, с който могат да прикрепят шал, наметало или шлейф. 
 

Последни Постове

Скъпоценните камъни, които носят любов
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ, КОИТО НОСЯТ ЛЮБОВ
От древни времена се вярва, че скъпоценните и полускъпоценни камъни, носещи заряда на земята, въздух
Прочети повече
Сапфирът – кралско синя елегантност
САПФИРЪТ – КРАЛСКО СИНЯ ЕЛЕГАНТНОСТ
Сапфирът е един от четирите скъпоценни камъни, към които спадат още диамантът, рубинът и изумрудът,
Прочети повече
Изумрудът – носител на вярност, любов и мъдрост
ИЗУМРУДЪТ – НОСИТЕЛ НА ВЯРНОСТ, ЛЮБОВ И МЪДРОСТ
Изумрудът е крехък, но изключително красив камък, който заедно с рубина, сапфира и диаманта, спада к
Прочети повече