Цветята говорят на своя език чрез нашите бижута

Цветята говорят на своя език чрез нашите бижута

Цветята и Пролетта винаги са били символ на красотата, на любовта и на чистотата, на новото начало и надеждата. Смята се, че цветята имат собствен език и ни говорят чрез цветове и аромати. Едва ли има по-подходящ подарък от цветята, било то живи и взети от Природата или превъплатени чрез изкуството като сребърни бижута във форма на цветя, инкрустирани с естествени камъни.


Много от нашите колекции са посветени и вдъхновени от цветята. Те наистина имат собствен език. При нас цветята говорят на езика на скъпоценните и полускъпоценни камъни, с които са направени. В колекциите Джой и Пролет можете да видите истинска феерия от сребърни цветя с проблясващи малки полускъпоценни камъни или цъфнали клонки с естествени перли. 


В колекциите Лалели и Истанбул ще видите любовта ни към лалетата, толкова разнообразни по цвят, колкото са и естествените кристали, които имаме.

Формите на лалета са инкрустрани изящно и ажурно, с неповторимо майсторство от нашите бижутери или самите сребърни бижута са във форма на тези прекрасни цветя.


В колекция Япония можете да видите красивите цветчета на черешови и вишневи дръвчета, обсипани с проблясващи камъни аметист, гранат, син топаз, перидот или цитрин.


Колекция Нил е интересна и атрактивна с лотосовите цветове, обхващащи естествен овален камък малахит, тюркоаз, лапис лазули или корал.


В колекция Дзен ще видите нежни сребърни бамбукови листа и клонки, характерни за източната култура и дзен философия. 

Шанти представлява напъпил кокосов плод с естествен кристал във форма на пирамидка: син халцедон, корал, аметист или розов кварц и гравирани в среброто малки пролетни обитатели като пеперуда, охлюв, костенурка или гущерче.


Прекрасни дантелени феерии от цветя са използвани като орнаменти в колекция Чипровци. Цветни фантазии можете да видите още и в колекциите уникати като Сребърна мечта, където много от изделията са детайлно изработени като листенца на роза или фино гравирани с орнаменти на цветя. 


В Седефени вълшебства цветята са нацъфтели като пъстър, разноцветен седеф, а понякога наподобяват антична цветна мозайка. 


В колекция Бали можете да се влюбите в прекрасното екзотично цвете Франджипани, с малки капчици роса от истински диаманти в комбинация от полускъпоценни камъни.

Прекрасно и неповторимо е листото на свещеното дърво Бодхи Сатва, богато инкрустирано с блестящи, разноцветни кристали.


Безспорно една от най-изящните колекции с уникати е Звездно сияние. Много от сребърните бижута в тази звездна колекция са с прецизно изработени сребърни цветя и флорални мотиви, с покритие от златен и черен родий и с изключително внимателно подбрани кристали и естествени камъни: пренит, розов кварц, син топаз, лимонов или рутилов кварц с високо качество, красиви друзи и уникални перли в комбинация с натурални рубини, цаворити, естествени сапфири в различни цветове, родолити, гранати, розови турмалини и други.


Всяко от предлаганите от нас сребърни бижута в сайта ни е изработено с много пролетно и цветно вдъхновение, а майсторската изработка е прецизна до най-малкия детайл.
 

Последни Постове

Лавата – мощната закрила на стихиите
ЛАВАТА – МОЩНАТА ЗАКРИЛА НА СТИХИИТЕ
Това е порест вулканичен камък с черен или сивкав оттенък, а понякога с червеникави или кафяви нюанс
Прочети повече
Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече