Екзотика от Бали – сребърни цветя и дракони с диаманти

Екзотика от Бали – сребърни цветя и дракони с диаманти

Сребърна колекция Бали е вдъхновена от прекрасното очарование на остров Бали. Състои се от няколко отделни серии, всяка от тях, заредена с красота, изящество и представяща определени символи на това вълшебно място. Тук ще ви представим две от тях.


Една от тези серии е Франджипани, вдъхновена от благоуханното цвете, част от магията на острова. Франджипани е красиво и ароматно цвете, символ на чистота, красота, младост, здраве и късмет. Дори само един цвят франжипани може да бъде уникално допълнение към тоалета. Богатото разнообразие на багри и форми, правят франджипани неделима част от екзотиката на остров Бали. 


Сребърният пръстен от серия Франджипани представлява нежно цвете, с изящно изработени от сребро листенца. Те могат да бъдат оксидирани или неоксидирани. В средата е разположен красив фасетиран полускъпоценен камък по избор: розов кварц, син топаз, опушен кварц или аметист. По всяко листенце на цветето е инкрустиран по един диамант в позлатен обков, които проблясват като малки капчици роса.


Сребърният медальон е нежен и красив и представлява същото изящно цвете, в оксидиран или сребрист вариант. В центъра е разположен полускъпоценен фасетиран камък, а листенцата около него са украсени с проблясващи диаманти. Под цветето е инкрустиран още един, по-голям полускъпоценен камък в изключително семпъл, позлатен обков. Медальонът има два много нежни окачвача на гърба, които са скрити зад сребърните листенца.


Обеците са изработени от сребро и позлата. Те са висящи, с английско закопчаване и са точно копие на медальона. Сребърни листенца с диаманти и два полускупоценни камъка, различни по големина и с много изящна фасетировка, разположени един под друг.


Серия Дракон е свързана с постоянното присъствие на това митично същество в балийскoто изкуство. Типичният за Бали дракон се нарича Нага, притежава змиевидна форма и криле и често е пазител на входовете на храмове и дворци. Изобразен в скулптурата, бижутерията и художественото изкуство, балийският дракон е детайлно орнаментиран, пъстроцветен и изящен.


Сребърният пръстен е в кръгла форма, с ажурна изработка на стилизиран дракон и триъгълен камък от естествен розов или зелен аметист, около който са инкрустирани три диаманта.

От обратната страна пръстенът е с ажурно стилизирано цвете. Отделните детайли на пръстена, изработен изцяло от сребро проба 925 могат да бъдат оксидирани или позлатени с цел да има контраст между детайлите.


Сребърният медальон и обеци представляват кръгла халка от сребро, в долния край на която е разположен стилизиран дракон с инкрустиран натурален камък във форма на капка - розов или зелен турмалин и три диаманта около него.

Всеки елемент на сребърните обеци и медальон е позлатен, оксидиран или неоксидиран, за да изпъква контраста между орнаментите.
 

Последни Постове

Султанит – камък хамелион, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛИОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече
Кристалите, които активират енергията на Богинята вътре във вас
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО АКТИВИРАТ ЕНЕРГИЯТА НА БОГИНЯТА ВЪТРЕ ВЪВ ВАС
Много са кристалите, които могат да активират женската енергия, както вече видяхме. Нека да разгледа
Прочети повече
Кристалите, които могат да активират Вашата женска енергия
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА АКТИВИРАТ ВАШАТА ЖЕНСКА ЕНЕРГИЯ
Розовият кварц е зареден с нежна, мека енергия, любов, мир, хармония, състрадание. Смята се, че леку
Прочети повече