Екзотика от Бали – сребърни цветя и дракони с диаманти

Екзотика от Бали – сребърни цветя и дракони с диаманти

Сребърна колекция Бали е вдъхновена от прекрасното очарование на остров Бали. Състои се от няколко отделни серии, всяка от тях, заредена с красота, изящество и представяща определени символи на това вълшебно място. Тук ще ви представим две от тях.


Една от тези серии е Франджипани, вдъхновена от благоуханното цвете, част от магията на острова. Франджипани е красиво и ароматно цвете, символ на чистота, красота, младост, здраве и късмет. Дори само един цвят франжипани може да бъде уникално допълнение към тоалета. Богатото разнообразие на багри и форми, правят франджипани неделима част от екзотиката на остров Бали. 


Сребърният пръстен от серия Франджипани представлява нежно цвете, с изящно изработени от сребро листенца. Те могат да бъдат оксидирани или неоксидирани. В средата е разположен красив фасетиран полускъпоценен камък по избор: розов кварц, син топаз, опушен кварц или аметист. По всяко листенце на цветето е инкрустиран по един диамант в позлатен обков, които проблясват като малки капчици роса.


Сребърният медальон е нежен и красив и представлява същото изящно цвете, в оксидиран или сребрист вариант. В центъра е разположен полускъпоценен фасетиран камък, а листенцата около него са украсени с проблясващи диаманти. Под цветето е инкрустиран още един, по-голям полускъпоценен камък в изключително семпъл, позлатен обков. Медальонът има два много нежни окачвача на гърба, които са скрити зад сребърните листенца.


Обеците са изработени от сребро и позлата. Те са висящи, с английско закопчаване и са точно копие на медальона. Сребърни листенца с диаманти и два полускупоценни камъка, различни по големина и с много изящна фасетировка, разположени един под друг.


Серия Дракон е свързана с постоянното присъствие на това митично същество в балийскoто изкуство. Типичният за Бали дракон се нарича Нага, притежава змиевидна форма и криле и често е пазител на входовете на храмове и дворци. Изобразен в скулптурата, бижутерията и художественото изкуство, балийският дракон е детайлно орнаментиран, пъстроцветен и изящен.


Сребърният пръстен е в кръгла форма, с ажурна изработка на стилизиран дракон и триъгълен камък от естествен розов или зелен аметист, около който са инкрустирани три диаманта.

От обратната страна пръстенът е с ажурно стилизирано цвете. Отделните детайли на пръстена, изработен изцяло от сребро проба 925 могат да бъдат оксидирани или позлатени с цел да има контраст между детайлите.


Сребърният медальон и обеци представляват кръгла халка от сребро, в долния край на която е разположен стилизиран дракон с инкрустиран натурален камък във форма на капка - розов или зелен турмалин и три диаманта около него.

Всеки елемент на сребърните обеци и медальон е позлатен, оксидиран или неоксидиран, за да изпъква контраста между орнаментите.
 

Последни Постове

Лавата – мощната закрила на стихиите
ЛАВАТА – МОЩНАТА ЗАКРИЛА НА СТИХИИТЕ
Това е порест вулканичен камък с черен или сивкав оттенък, а понякога с червеникави или кафяви нюанс
Прочети повече
Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече