Евридика – символ на истинска любов, красота и изящество

Евридика – символ на истинска любов, красота и изящество

Колекцията ни Евридика е вдъхновена и посветена на голямата любов на Орфей към Евридика и неговата голяма саможертва. Във всяко от сребърните бижута са използвани красиви декоративни елементи и плетеници, характерни за тракийското изкуство. 


Около централно разположен кръгъл естествен камък са преплетени красиви тракийски розетки и флорални мотиви, изработени от сребро. Основният акцент на сребърния пръстен, обеци или медальон е полускъпоценния камък, който може да бъде малахит, тюркоаз, лунен камък, халцедон, аметист, корал или опушен кварц. 


Сребърният пръстен Евридика представлява сребърна полусфера, наподобяваща старинен тракийски бокал, изработена от фини, нежни флорални плетеници. В тази полусфера е монтиран красив и специално подбран кръгъл естествен камък. 


Големият сребърен медальон е във форма на капка с голям кръгъл полускъпоценен камък, монтиран в разкошен обков от изящно изработени сребърни розетки.

Гърбът на медальона е със същите флорални елементи, но с ажурно изпълнение.


Малкият сребърен медальон и обеците отново представляват полусфери, детайлно изработени с тракийски мотиви и плетеници, в които са монтирани естествените камъни. Окачвачите им са с нежни орнаменти със същите мотиви.

На обратната страна, в средата на сребърната сфера е инкрустиран малък полускъпоценен камък.


Сребърната гривна се състои от три кръгли естествени камъка, свързани с четири изящно изработени елемента, с подвижни връзки между тях, за да прилепва по-плътно върху китката на ръката.

В края на всеки елемент има монтиран по един естествен камък: корал, тюркоаз, малахит, син халцедон, опушен кварц и лунен камък. Гривната завършва с по-тежка закопчалка с магнити, скрити в орнаментирани сребърни полусфери и с това дизайнерско решение тежестта винаги е надолу и се избягва нежелателното завъртане на гривната.


Сребърната колекция Евридика носи името на любимата на Орфей, която е била известна с изключителна красота и грациозност и го е вдъхновила за един, невъзможен да бъде извършен от друг, смъртен подвиг. По-късно Евридика е било често срещано име сред дъщерите на видни тракийски владетели и управници. Това име чудесно подхожда и на нашата колекция поради нейната изящност, елегантност и нежно излъчване. Насладете й се!
 

Последни Постове

Лавата – мощната закрила на стихиите
ЛАВАТА – МОЩНАТА ЗАКРИЛА НА СТИХИИТЕ
Това е порест вулканичен камък с черен или сивкав оттенък, а понякога с червеникави или кафяви нюанс
Прочети повече
Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече