Евридика – символ на истинска любов, красота и изящество

Евридика – символ на истинска любов, красота и изящество

Колекцията ни Евридика е вдъхновена и посветена на голямата любов на Орфей към Евридика и неговата голяма саможертва. Във всяко от сребърните бижута са използвани красиви декоративни елементи и плетеници, характерни за тракийското изкуство. 


Около централно разположен кръгъл естествен камък са преплетени красиви тракийски розетки и флорални мотиви, изработени от сребро. Основният акцент на сребърния пръстен, обеци или медальон е полускъпоценния камък, който може да бъде малахит, тюркоаз, лунен камък, халцедон, аметист, корал или опушен кварц. 


Сребърният пръстен Евридика представлява сребърна полусфера, наподобяваща старинен тракийски бокал, изработена от фини, нежни флорални плетеници. В тази полусфера е монтиран красив и специално подбран кръгъл естествен камък. 


Големият сребърен медальон е във форма на капка с голям кръгъл полускъпоценен камък, монтиран в разкошен обков от изящно изработени сребърни розетки.

Гърбът на медальона е със същите флорални елементи, но с ажурно изпълнение.


Малкият сребърен медальон и обеците отново представляват полусфери, детайлно изработени с тракийски мотиви и плетеници, в които са монтирани естествените камъни. Окачвачите им са с нежни орнаменти със същите мотиви.

На обратната страна, в средата на сребърната сфера е инкрустиран малък полускъпоценен камък.


Сребърната гривна се състои от три кръгли естествени камъка, свързани с четири изящно изработени елемента, с подвижни връзки между тях, за да прилепва по-плътно върху китката на ръката.

В края на всеки елемент има монтиран по един естествен камък: корал, тюркоаз, малахит, син халцедон, опушен кварц и лунен камък. Гривната завършва с по-тежка закопчалка с магнити, скрити в орнаментирани сребърни полусфери и с това дизайнерско решение тежестта винаги е надолу и се избягва нежелателното завъртане на гривната.


Сребърната колекция Евридика носи името на любимата на Орфей, която е била известна с изключителна красота и грациозност и го е вдъхновила за един, невъзможен да бъде извършен от друг, смъртен подвиг. По-късно Евридика е било често срещано име сред дъщерите на видни тракийски владетели и управници. Това име чудесно подхожда и на нашата колекция поради нейната изящност, елегантност и нежно излъчване. Насладете й се!
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече